Superdieetti Simple – viikko 4

Tiukassa on, sano! Ei ole paino e d e l l e e n k ä ä n pudonnut (paitsi 100 g, joka menee ihan perus painonvaihtelun piikkiin). Mikähän tarve mun kropalla on pitää kiinni tästä massasta? Ei sillä, kyllä mä havaitsen edelleen muutosta (keski)vartalossani, mutta tuo vaakalukema alkaa itsepäisyydellään olemaan jo aika tragikoominen. Viikko sitten housut päättivät alkaa juuri sen verran valumaan, että näytin etumuksen kohdalta teinilököhousuiselta ellen tajunnut aina vähän nostella housujani. 😀 Tätä ei ollut aiempina viikkoina, joten selvä muutos. Keskivartalokinnauskin on pysynyt poissa. 

Tiedän (olen kuullut), että kun laihduttaessa tekee lihaskuntotreeniä, voi laihtua ilman, että vaa’assa tapahtuu mitään muutoksia. Se on ihan ymmärrettävää, sillä rasva palaa ja lihaskudos kasvaa. Mutta mitä ihmettä mun kropassa tapahtuu, kun en harrasta tällä hetkellä liikuntaa? Ei tässä voi olla kysymys siitä, että saisin rasvan tilalle lihasta!

whiteandfresh7475.jpg

whiteandfresh7543.jpg

whiteandfresh7550.jpg

Nyt, jos koskaan olisi mieli herkässä luovuttaa, mutta enpä luovuta! Vedän tämän homman läpi, meni syteen tai saveen. 🙂

Aurinkoista viikkoa!

12 kommenttia “Superdieetti Simple – viikko 4

 1. No jo on tiukassa! Hienoa että silti jaksat ja parempihan se silti on syödä terveellisesti ja säännöllisesti vaikka paino ei putoaisi kuin epäterveellisesti ja epäsäännöllisesti. Mä saan tänään ruokavalion personal traineriltani. Illalla käyn sitten kaupassa ostamassa muutamia elintarvikkeita ja huomenna aamulla punnitus ja siitä se sitten alkaa.

  1. Satu: Mä yritän kovasti ajatella juuri noin, että ainakin syön terveellisesti. Kyllä sen vaakalukemankin täytyy jossain vaiheessa lähteä laskusuuntaan. ♥ Tulehan kertomaan, kun olet tehnyt jonkinlaisen mielipiteen tulevasta ruokavaliostasi. 🙂

  2. Nyt on viikko takana uutta ruokavaliota ja olen kyllä enemmän kuin tyytyväinen. Parasta tässä on se ettei mitään tarvitse punnita tai mitata! Se helpottaa elämää paljon ja mahdollistaa myös esim. ystävillä ja ulkona syömisen eli eväitä ei välttämättä tarvitse kantaa mukana ellei itse välttämättä halua. Tarkoituksena on opettaa elimistö tunnistamaan kuinka paljon ruokaa se tarvitsee ja siksi ei punnita ja mitata, käytetään tervettä järkeä. Syödään hitaasti ja kun ollaan kylläisiä, lopetetaan syöminen.<br />
   <br />
   Olin pitänyt ruokapäiväkirjaa ennen ruokavalion saamista, jotta pt sai tietoa syömisestäni normaalista ja kävi mm. ilmi että söin aivan liian vähän. Energiantarpeeni olisi vähintään 2400 kcal päivässä mutta saatoin syödä vain 1100 kcal päivässä joten ei ihme että en laihtunut, olin säästöliekillä. Ruokavaliota varten otettiin siis pituus, paino, liikuntaharrastukset, aktiivisuus, sairaudet jne. Lisäksi kävi ilmi että proteiininsaantini oli alhaista.<br />
   <br />
   Nyt syön 2-4 tunnin välein 4-6 ateriaa päivässä. 2 ns. lämmintä ateriaa, joista tosin toinen voi olla esim. salaatti kunhan siinä on protskua. Paljon menee erilaisia (viher)smoothieita. Soijalesitiini ja kvinoa tulivat uusiksi ruokavalioon, samoin itse tehty siemennäkkäri. Sain tosi paljon ihan reseptejä ja vinkkejä siitä mitä syödä ja milloin ja nyt tuntuukin ettei ole enää sitä ongelmaa että miettisi kaupassa että mitä nyt söisi. Vettä juon vähintään 2,5 litraa. <br />
   <br />
   Pt varoitti että koska joudun nyt syömään paljon enemmän kuin enemmän niin painoni voi lähteä nousuun ennen kuin se lähtee laskuun. Ei muutenkaan suositellut hyppimään punnitsemassa painoaan, mutta sanoi että joskus sitä voisi katso että mikä kehitys on. Kerta kuussa punnitseminen voisi olla ok. Jokatapauksessa olo on paljon parempi ja se on minulle kaikkein tärkeintä ja uskon vakaasti ettei tällä ruokavaliolla vikaan voi mennä ja tulen jatkamaan tällä aina.

  3. Satu: Kuulostaapa hyvältä! 🙂 Minäkin tiedän, että säästöliekille voi joutua, kun syö liian vähän ja sen voi melkeinpä saada pois vain syömällä enemmän jolloin painokin voi hetkeksi nousta ennen laskusuuntaan kääntymistä. Olen välillä tässä miettinyt, olisiko kohdallani kyse säästöliekistä vai onko kyseessä vaan joku kropan jumitus muutoin.

 2. No voihan höhh. 🙁 <br />
  <br />
  Onkohan se siun vaaka ihan järjissään, ettei vaan ois vaaassa nyt vika? Mulla nimittäin vaaka rupesi näyttämään jo ihan hulluja lukemia ja sit lopulta mennä tärähti pimeäksi (en lyönyt mäsäksi enkä hajottanut sitä :D). Mulla on myös menossa kevennys: liikuntaa ja kasviksia…. ja eilen söin daimeja. 🙂

  1. Soili: Liikunta, kasvikset ja Daimit kuulostaa hyvältä! 😀 Mä olen miettinyt tuota vaa'an toimivuutta kyllä. En usko, että siinä on vikaa, mutta voi olla, että jossain vaiheessa hankin uuden. Onhan tuo jo jonkun vuoden palvellut.

  1. S: Voi kunpa tietäisin! :/ Ehkä elimistö on säästöliekillä tai muuten jotenkin sekaisin. Noh, täytyy vaan yrittää olla kärsivällinen.

 3. Sun varmaan kannattaisi ottaa puhdistuskuuri maksalle. Mitä olen lukenut blogiasi niin ihon kanssa ongelmia? Maksaa kuormittavat lääkkeet, sokeri, puhdistetut elintarvikkeet jne. Ja tämä saattaa estää painonpudotuksen ja aiheuttaa kaikenlaista vaivaa. Marja Ruutin kirja &quot; Terve maksa&quot; – lukemisen arvoinen.<br />
  <br />
  Lisäksi hieman ihmettelen tuota valkoista riisiä kuvan annoksessa. Jos et liikuntaa harrasta niin määrä näyttää kyllä isolta. Ja pelkkää tyhjää hiilaria. Jos riisiä niin ehdottomasti tummaa ja mieluiten täysjyvää. Tulisi niitä kuitujakin.

  1. um: Tuota maksan puhdistuskuuria voisi hieman tutkiskella, ehkä hankin kirjankin käsiini. Kiitos vinkistä! Riisiannos on grammalleen ruokavalion ohjeiden mukainen (ja dieetin ulkopuolella riisi-/pasta-annokseni on tuota pienempi). Mielelläni käyttäisin täysjyväriisiä, mutta olen tehnyt tietoisen valinnan syödä riisini valkoisena täysjyväriisin kuoreen jäävien arseenijäämien takia. Kuituja saa onneksi muustakin kuin riisistä. 🙂

 4. Jättäisin kyllä jätskit ja suklaamunat pois ruokavaliosta, jos laihtua haluaa.

  1. Luna: Pitäähän sitä parin viikon välein vähän herkutellakin. En muutenkaan ole luopumassa herkuista loppuiäkseni, joten ihan hyvä, että kulkevat mukana tässäkin projektissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *