Peikonlehti

Blogimaailmasta verkkokalvoilleni on tallentunut vuosien mittaan kaikenlaisia juttuja, monia sellaisia, joita en olisi itsekseni tajunnutkaan haluavani ja tarvitsevani. Tällä kertaa must have -jutuksi on muodostunut peikonlehti. Yksinkertaisesta, kauniista ja rennon letkeästä joka kodin viherkasvista on tullut varsinainen trendikasvi. Olin jo tovin kurkistellut kauppojen kasvivalikoimia ja kun kuulin, että Bulevardin Granitissa on runsas valikoima peikonlehtiä, suuntasin sinne hippulat vinkuen!

whiteandfresh7470.jpg

whiteandfresh7467.jpg

whiteandfresh7472.jpg

whiteandfresh7468.jpg

whiteandfresh7474.jpg

Olen onnellinen omasta peikonlehdestä, se on juuri passeli tuohon puulaatikkohyllyn päälle. Sopisi se myös vaikkapa tv-tason päälle tai piristämään askeettista makuuhuonetta. 🙂 Vähän tosin alkaa olla hankala löytää viherkasveille paikkoja tästä pienestä asunnosta. Peikonlehden paikka oli heti alusta selvä, mutta aiheutti sitten siirtämistä ja järjestelyä kodin muille viherkasveille. Minulla onkin jo uusi viherkasvihaave – viirivehka – joten saa nähdä, minkälaisen sijoitusrumban saan aikaiseksi, jos päädyn toteuttamaan haaveen. 😀

6 kommenttia “Peikonlehti

 1. Kaunis peikonlehti 🙂 Minulla aina vähän väliä tulee kova hinku viherkasveihin, mutta kun ne on meillä kotona, niin haluan jo eroon niistä ;D

  1. Elina: Kiitos! Ymmärrän hyvin, sillä itsellänikin on joitain sisustusjuttuja, joita tahtoisi, mutta tietäisi kuitenkin ettei pidemmän päälle omassa kodissa jaksaisikaan katsoa. 😉

 2. Kauniilta näyttää! Mulle tulee aina keväällä hirveä huonekasvivimma 😀 Mutta sama ongelma kuin sulla, alkaa tila loppumaan kesken…

  1. Rebecca R: Pitäisi hankkia isompi asunto pelkästään jo viherkasvien takia! 😉 Onneksi kesällä saa monet kukat ja kasvit terassille, niin säästyy sisätilat.

 3. Mä olen aina rakastanut peikonlehteä! Asun 60-luvun talossa ja tänne peikkis sopii mielestäni aivan erityisen hyvin, ikään kuin ajan hengen viherkasvina.<br />
  <br />
  Vaan mistä löytäisin hirvensarvisaniaisen?!

  1. Millis: Heti piti käydä googlettamassa hirvensarvisaniainen, en ole koskaan kuullutkaan. Enkä kyllä kuvan nähtyäni voi sanoa nähneenikään. Voisi ehkä pistää kavereille ja kavereiden kavereille kyselyä Facebookissa tms. tai jonnekin palstalle, jos mistään puutarha- tai kukkakaupasta ei löydy. Hassun näköinen kasvi. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *