Kosmetiikkatuotteiden karsinta!

Vihdoin sain aikaiseksi aloitettua kosmetiikkatuotteiden ja tarvikkeiden läpikäymisen ja karsinnan. Keräsin kylpyhuoneesta kaikki tavarat olohuoneen lattialle. Suihkussa käytössä olevat tuotteet jätin paikoilleen. Samoin karsimiskasasta jäi pois olohuoneessa sijaitsevat kynsienhoitosetti, manteliöljy ja huulirasva, makuuhuoneessa yöpöydällä olevat käsirasva, huulirasva ja pieni tuubi yövoidetta sekä käsilaukussa oleva huulirasva.

whiteandfresh3197.jpg

Tässä siis alkutilanne. Vissiin ihan paikallaan pieni karsiminen? 😉

Lajittelin kaikki tuotteet omiin kasoihin ja lähdin sitten poistamaan vanhentuneita ja tarpeettomia kappaleita. Alla olevissa kuvissa on tavarat ennen ja jälkeen karsimisen.

whiteandfresh3204.jpg

Kosmetiikkanäytteitä, kasvojenhoitotuotteita, dödöt, sekalaisia, koruja ja hampaidenhoitotuotteita. Korin vieressä olevat putelit ja harja ovat yhdessä kasassa, koska kuuluvat päivittäin käyttämiini tuotteisiin ja olivat selkeästi säilytettäviä.

whiteandfresh3205.jpg

Meikit ja muut tarvikkeet (mm. vanulaput, pumpulipuikot, nenäliinat, suoristusrauta)

whiteandfresh3207.jpg

Hiustarvikkeet

whiteandfresh3208.jpg

Vartalonhoitotuotteet ja tuoksut

whiteandfresh3230.jpg

Kynsi- ja käsijutut, käsisaippua ja lääkkeet

whiteandfresh3215.jpg

Tällainen kasa tavaraa lähti karsimisen jälkeen. Sitten kävikin niin, että olin juuri aloittanut lukemaan ostamaani Marie Kondon KonMari – Siivouksen elämänmullistava taika -kirjaa enkä ollut ehtinyt vielä siirtämään säilytettäviä tuotteita takaisin kylppäriin ja niinpä inspiroiduin karsimaan vielä toisen kierroksen!

whiteandfresh3214.jpg

Kierrätys- ja roskakasa kasvoi oikein mukavasti vaikka ennen ja jälkeen -kuvasta ei sitä niin hyvin hahmotakaan (tai minä en hahmota).

whiteandfresh3229.jpg

Nyt kuitenkin tilanne on jo aivan eri! Säilytyslaatikon kansi menee kiinni ja pari hassua tuotetta jäi tuohon päälle nököttämään. Kylppäriin olen tässä vaiheessa vienyt tärkeimmät ja päivittäin/viikottain käytössä olleet tavarat. Tuosta laatikosta sitten tulee otettua käyttöön tuotteita tarvittaessa ja silloin, kun edellinen tuote pääsee loppumaan. Kuukausittain ilmestyvät ”Loppuneet kosmetiikkatuotteet” postaukset tulevat varmaankin siis jatkumaan. Tavoitteenani olisi tilanne, että minulla olisi suurimmaksi osaksi vain käytössä olevia puteleita ja purnukoita ja vain satunnaisia täysiä odottelemassa käyttöä. En tiedä, onko se mahdollista, mutta haluaisin ainakin uskoa sen olevan. 🙂

Seuraavaksi juttua vaatteiden karsinnasta!

5 kommenttia “Kosmetiikkatuotteiden karsinta!

  1. Tavaroiden järjestely ja karsiminen on kyllä mukavaa! Minulla on kosmetiikkaa juuri sen verran, kuin on käytössä. Kun jokin tuote on loppumaisillaan, ostan uuden (eli ei tule sellaista tilannetta, että jokin loppuisi kokonaan). On se siis mahdollista! 🙂

    1. Laura: Mä odotan myös kovasti sitä, että kylppärissä olisi pääasiassa vain käytössä olevia tuotteita! 🙂

  2. Loistava suoritus. 🙂 KonMari on hyvä opas tavaroiden läpikäymiselle. 🙂

    1. Miia: Jes! Kyllä se kirja vaan inspiroi, pakko myöntää! 🙂

  3. Bravo! Mielettömän kasan sait karsittua pois! Pakko ostaa tuo kirja ja aloittaa itsekin tavaran karsiminen :). Kosmetiikasta olisikin ehkä helpointa aloittaa…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *