Suunnitelmia kesäparvekkeelle

Viimeiset pari vuotta parvekkeeni sisustus on ollut valko-keltapainotteinen. Valkoiset kalusteet ja keltaista tekstiileissä ja muissa yksityiskohdissa. Viime vuonna jo kaipasin jotain muutosta, mutta en millään jaksanut keskittyä parvekkeen sisustamiseen ja niin vietettiin kesä vanhoilla tekstiileillä.

whiteandfresh2.jpg

Vielä hetki sitten ajattelin, että en kyllä jaksa miettiä mitään parvekesisustelua tänä keväänäkään. Sitten muistin nuo viime kesän tomaatinvarteni, jotka näyttivät hienoilta vasten poltetun oranssista lautaseinää. Ja mikä näky, kun laskeva ilta-aurinko osui seinään ja siihen nojaavaan tomaatinvarteen. *huokaus*

whiteandfresh1.jpg

Muuttaessani tähän taloon kammoksuin hieman kirkasta oranssista laudoitusta parvekkeella, mutta totuin siihen hyvin nopeasti. Olen tykännyt kyllä oranssista ja nimenomaan tuosta poltetusta oranssista/okrasta. Aikoinaan sitä oli jonkin verran kotonani tekstiileissä. En vaan ole sitä enää halunnut sisustukseen sen jälkeen, kun aloin vuonna 2011 kiinnittämään aiempaa tarkemmin huomiota siihen, että sisustuksessani olisi jokin punainen lanka.

Päätin, että tänä kesänä haluan parvekkeella nähdä oranssin ja vihreän yhdistelmää muutenkin kuin kasveissa. Innostuin ajatuksesta, että parveketuoleissani olisi kesällä tyynyt metsänvihreillä päällisillä. Sellaisia ei kuitenkaan tunnu olevan tarjolla missään, ei vaikka Pantonekin hehkuttaa vihreää. 😉 H&M Homessa näin tyynynpäällisiä, jotka olivat sävyltään lähellä metsänvihreää, mutta taitavat kuitenkin olla virallisesti smaragdinvihreitä eli vihreitä tumman turkoosilla vivahteella. Lopulta Pentikiltä löysin kivat tyynynpäälliset, joissa vihreä väri on vaaleampi. Sävyä voisi kutsua omenanvihreäksi. Ei hullumpi kakkosvaihtoehto. 🙂 Itse asiassa muistaakseni viime keväänä innostuin hieman omenanvihreän sävyn tuomisesta keittiöön, mutta paria hassua yksityiskohtaa lukuunottamatta toteutus hieman ontui. Saa nähdä, jääkö vihreä väri vain ulos vai ulottuuko sisään asti.

whiteandfresh4.jpg

whiteandfresh5.jpg

Nämä tyynyliinat tulevat siis parveketuolien selkätyynyihin. Istuintyynyt ovat vielä hakusessa. Niiden väriä en ole päättänyt. Luonnonvalkoiset sopisivat hyvin näihin Pentikin tyynyliinoihin. Valkoinen on tosin aika haavoittuvainen väri lian suhteen, joten ehkä joku muu väri olisi passelimpi. Ehkäpä tuon vihreän, valkoisen ja oranssin rinnalle kontrastiksi vaikkapa mustaa? We’ll see. 🙂

4 kommenttia “Suunnitelmia kesäparvekkeelle

  1. Kivalta suunnitelmalta vaikuttaa 🙂 Ei kun toteutumista odottelemaan vaan!

    1. Dara: Jee! Kiva kuulla mielipiteitä ideastani. 🙂 Nyt vaan odotellaan, että tulee parvekkeenpesukelit ja sitä kautta sitten pääsee sisustelemaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *