Hiustenlähtö (Apua!)

Blogiani tarkemmin seuranneille ei ole otsikko järin suuri uutinen. Hiustenlähtöä on ollut enemmän ja vähemmän viimeiset pari vuotta. Kesäkuussa lääkäri pohti mahdollisuutta, että aluksi runsas hiustenlähtö olisi voinut ajan kanssa muuttua minulle tavalliseksi määräksi. Nyt kuitenkin kesän aikana on tuntunut, että hiuksia lähtee taas hieman normaalia enemmän. Muutama päivä sitten saavutettiin tässäkin asiassa huippu. Alla kuvat joissa on hiusten määrä talouspaperin päällä ennen suihkua hiukset harjattuna ja toisessa kuvassa hiuskasaan lisättynä suihkun jälkeisen harjauksen irronneet hiukset. 

kollaasi1.jpg

Sitten kuva viemäristä (ihanaa! ;)). Ennen suihkua olin puhdistanut viemäriritilän hiuksista. Suihkun jälkeen en ollut uskoa silmiäni, sillä siinä oli taas samanlainen nippu hiuksia. Siis oikeesti, yhden pesun jälkeen!?? Normaalisti tuo määrä tulee hieman useamman pesukerran jälkeen.

kollaasi2.jpg

Alla olevasta kuvasta näkee, että kaljuja kohtia ei onneksi ole (vielä ainakaan), mutta onhan tuo hiuskerros aika ohut.

kuva%203.jpg

Nyt sitten päätin, että jotain on tehtävä – muutakin kuin oltava yhteydessä lääkäriin. Tänään hain kaupasta hiusvärin, jotta hiuksiin saa tasaisen terveen värin ja maanantaina lähtee hiukset ihan saksien kanssa. Hyvästi siis pitkät hiukset, ponnarit ja sotkunutturat. No lyhyt polkka leikataan, mutta jatkossa hiukset saa nipin napin pienelle sykerölle.

Kuten aiemmin sanoin, muutama päivä sitten saavutettiin tilanteen huippu. TAI NIIN LUULIN…

27.jpg

Tältä näytti harja äskeisen suihkun jälkeen. Sitä ennen suihkussa lähti jokaisella kerralla paljon hiuksia, kun veti käden hiusten läpi (ei siis mitään voimakasta vetoa). Tässä kohtaa meinasin saada slaagin. Rauhallisesti suoritin suihkun loppuun, puin päälle ja sitten en enää mahtanut mitään: itkuhan siinä pääsi.

kuva-2.jpg

Lääkärin kanssahan tässä pitää tietenkin olla tekemisissä, se on selvä. Tässä syksyn aikana aion varmaan omaan peruslääkitykseeni pyytää paneutumista, koska veikkaan, että tämä kauan jatkunut hiustenlähtö on osittain myös lääkityksen syytä. Stressilläkin on vaikutusta asiaan. Nyt kuitenkin läheiseni ovat sitä mieltä, että tämä pahin johtuu varmaan isäni akuutiksi muuttuneesta tilanteesta. Voihan se olla täysin mahdollista. 

Mä en vain tiedä mitä tälle voi tehdä… auttaako hiusten pätkäseminen vai näytänkö vielä pöljemmältä? Lähteekö mulla loputkin hiukset? Joudunko käyttämään huivia? Koska tää loppuu, kuinka paljon hiuksia voi lähteä? Jos hiukset lähtee stressistä, niin miten sitä stressiä voi hillitä, jos elämäntilanne ei muutu miksikään ja kun hiustenlähtö aiheuttaa vielä enemmän stressiä?

Auttakaa mua? 🙁

 

P.S. Sori avautuminen ja vähän ällöttävät kuvat, mutta koen, että nyt oli pakko päästä avautumaan. Vielä enemmän itse asiassa nyt kuin silloin muutama päivä sitten, kun tästä aiheesta päätin postata. 

57 kommenttia “Hiustenlähtö (Apua!)

 1. Ihan ensiksi rauhoitut, vaikka ymmärrän, että se on vaikeaa. Ja anna hiuksiesi olla, älä nypi tai kokeile, miten ne irtoavat. Sekin on vaikeaa, tiedän.<br />
  Jos pidät hiuksia kiinni, päivän aikana irtoavat (ihan normaalistikin) hiukset luonnollisesti jäävät vielä päähäsi, ja irtoavat lopullisesti sitten harjatessa tai pesun yhteydessä. Muuten niitä putoilisi pitkin päivää pois.<br />
  Jos sinulla on ohuet hiukset, ehdottomasti suosittelen kivaa ja lyhyttä leikkausta! Kysy, jos kampaajasi voisi vaikka kerrostaa niitä.<br />
  Tsemppiä! Varmasti tilanne rauhoittuu, kun itsekin rauhoitut.

  1. susu: Oli ihana lukea kommenttisi ensimmäisenä kaikista, sillä olin tämän postauksen julkaisunkin jälkeen vielä aika hermostunut. Tokihan rauhoittuminen oli hankalaa, mutta onnistuin. Mä en onneksi päivän mittaan testaile, paljonko hiuksia lähtee vaan huomaan sen aina harjatessa ja pestäessä, pääosin jälkimmäisessä tilanteessa. Jotenkin rauhoitti myös looginen näkemyksesi, että tietenkin hiusten ollessa kiinni koko päivän ne irtoavat vasta sitten avatessa jolloin varmasti määrä näyttää kerralla aika hurjalta. Sitten kun pääsen pätkäsemään tämän tukan, niin mielenkiinnolla odotan, miltä hiustenlähtö näyttää pesun yhteydessä kun sittenhän en pidä tietenkään hiuksia samoin kiinni vaan niitä hiuksia pääsee irtoilemaan pitkin päivää eikä kaikki kerralla. :)<br />
   <br />
   Kiitos vielä rauhoittavasta kommentistasi! &hearts;

 2. Mulla on aina ollut ohuet hiukset, mutta sama ongelma, nykyään tuntuu, että tukkaa ei ole kuin nimeksi siitä mitä aikaisemmin. Ohimot täynnä lyhyttä ja ohutta söheröhiusta, hiukset jotenkin kamalan haperot. Ja sitä tukkaa lähtee ihan urakalla, olkapäät koko ajan täynnä, harjaan jää tukoittain vaikka miten harjaisi. Nyppii suunnattomasti! Olen kuitenkin itse päätynyt pitämään edes jonkin pituisena, sillä hiukset saa edes siististi kiinni pienelle sykkyrälle niskaan. Jos leikkaan lyhyeksi, olen varma ettei tämmöinen haituva tukka pysy missään ojennuksessa vaan makaa päätä myöten ja hermot menee entistä enemmän. Toivottavasti syy sun hiustenlähtöön löytyy, itse olen alkanut epäilemään kilppariongelmia. Ja olen miettinyt ihan että josko jotain sinkkilisää tms pitäisi hankkia, jos se vaikuttaisi jotenkin

  1. Peace: Mua hieman myös jännittää, miltä tämä luirutukka näyttää sitten kun on lyhyt. Ehdottomasti täytyy ainakin laittaa aina jakaus erikseen, koska mulla on luonnostaan keskijakaus ja voit kuvitella tosiaan, miltä näyttää kun ohut tukka menee päätä pitkin ja vielä keskellä jakaus. 😀 No, kerran tässä eletään ja kasvaahan se hius sitten pituutta, että voi pitää kiinni jos pahasti ahdistaa. Lisäksi jätetään siihen sen verran pituutta, että pienelle niskanökerölle saa jos on ihan kamala hiuspäivä. 😀 <br />
   <br />
   Tsemppiä sullekin hiusongelmaan, toivottavasti sinkkilisä auttaisi. Suosittelen Vidan vahvaa sinkkiä. Olen myös kuullut kehuja MSM:stä ja sitä aion itse kokeilla joskus. Sinkki itselläni ei ole auttanut hiustenlähtöön, mutta terveenä olen pysynyt todella hyvin sinkin aloitettuani.

 3. Saman asian kanssa taistelleena tiedän, miten kamalalta tuo tuntuu 🙁 Minulla hiustenlähtöä kesti useamman vuoden ja siinä mittakaavassa, että päänahka paistoi todella selvästi hiusten alta ja jakaus oli leventynyt ikävästi… Syitä selviteltiin ja erilaisia ratkaisuja yritettiin, mutta itselleni ei koskaan oikein selvinnyt hiustenlähdön syy eikä myöskään mikä siihen auttaa. Stressi oli se ainoa tunnistettavasti asiaan vaikuttava tekijä.<br />
  <br />
  Loppuun lohdutusta: hiustenlähtöni meni jossain vaiheessa ohi ja tilanne palautui ennalleen – päänahka ei enää paista, jakaus on palautunut entiselleen, hiukset voivat hyvin. Vaikka en mitään vinkkiä osaakaan antaa niin toivottavasti lohduttaa, että kunhan tuo menee ohi niin mitään pysyvää haittaa tuskin jää. Tsemppiä!

  1. Tuuli: Olen kyllä iloinen puolestasi, että tilanteesi on parantunut. Oma hiustenlähtöni on kaiken kaikkiaan kestänyt nyt pari vuotta. Onneksi ei tietenkään koko ajan näin paljon lähde, mutta runsaasti mielestäni kyllä. Hiukset on ohentuneet (onneksi) tasaisesti koko ajan, kaljuja länttejä ei ole tullut vaikka päänahka kuultaakin läpi. Nyt tässä muistellessani, niin olipa ihanaa tuossa muutama vuosi sitten kun oli lisukkeet hiuksissa. &hearts; 🙂

 4. Mielestäni tuo hiustenlähtö ei vielä vaikuta katastrofilta. Itseltäni lähtee myös aivan hirveästi hiuksia ja jos minä olisin ottanut omasta päänahastani kuvan, minulla paistaisi päänahka läpi. Minulla päänahka on vielä punainen, ollut aina enkä voi kesällä olla juurikaan ilman lakkia, ettei se pala. Ja vaikka sitä lakkia olenkin pitänyt, päänahka loimottaa silti kesän jälkeen aina punaisena. Mielenkiinnolla seuraan tätä sinun &quot;taistelua&quot;, jospa saisin itsellekin jotain apua. Lyhyt leikkaus ja juurikin kerrostettuna varmasti auttaa myös. Hirveästi tsemppiä sulle, tiedän niin tämän tunteen! ♥

  1. JohannaL: Kyllä tää vaan katastrofilta tuntuu, vaikka varsin hyvin tiedän, että pahemminkin voisi olla ja elämässä on ikävämpiäkin asioita juuri nyt kuin oma hiustenlähtö. Hiukset vaan *pätk* ja poikki, sitten näkee miten hiustenlähtö jatkuu kun joutuu vähän niin kuin väkisin olemaan hiukset auki. Jäädään seuraamaan tilannetta ja toivotaan meille kaikille hiustenlähdöstä kärsiville jonkinlaista ratkaisua &hearts;

 5. Tsemppiä! &hearts; ja toivotaan, että asiaan saadaan joku selvyys. Ikäviä juttuja tuollaiset! Ja tiedätkö, avautuminen on just sitä mitä kuuluukin tehdä! Ei tässä kukaan yksin taapertais kovin pitkään 🙂

  1. Ruut: Voi sinua, ihanasti sanottu. &hearts; Jotenkin vaan tuntuu, että tämä elämä on viime aikoina ollut enemmänkin avautumista. En tahdo kuormittaa teitä ja blogiani jatkuvalla nurinalla, mutta tosiaan: joskus on pakko vaan päästää höyryt ulos.

 6. Onko sinulla piikkimattoa? Se rentouttaa mukavasti. Kokeile sitä stressin poistoon. Jos ehdit, niin stressaavassa tilanteessa vaikka useamman kerran päivässä. <br />
  <br />
  Täällä myös on hiuksia lähtee. Suihkun jälkeen lattia ja viemärin ympäristö on siivottava. Lyhyempi hiusmalli saa tosiaan hiukset näyttämään paksummilta. <br />
  <br />
  Olen kärsinyt viime viikkoina käsisäryistä. Epäilen niveltulehdusta. Sain siihen vinkiksi kokeilla MSM:ää. Vasta pari kertaa olen ehtinyt tätä ottaa, mutta aivan kuin jo helpottaisi. MSM:n pitäisi auttaa myös hius- ja iho-ongelmiin. Saas nähdä.<br />
  <br />
  Tsemppiä sinulle. Koita tehdä joka päivä asioita, joista nautit!

  1. Sanna K: Itse asiassa mullahan tosiaan on piikkimatto! Sitä voisi kokeilla (jos vaan joskus muistaisi kaivaa sen kaapin kätköistä). Kiitos vinkistä! 🙂 Ja MSM pitää ehdottomasti jossain vaiheessa testata. Piti testata sitä jo, mutta nyt kun sain testiin nuo Puhdas Caps tuotteet, niin en viitsinyt siihen vielä lisätä MSM:ää. Tulee muuten liikaa kaikkea.

 7. Ehdottomasti kannattaa reippaasti lyhentää hiusta, näin se myös pääsee kohoamaan paremmn ja näyttää tuuheammalta. Itselläni ei ole hiustenlähtöongelmaa, mutta yksitäinen hius on niin ohut, että vähänkin pidempänä hiukseni näyttävät hiirenhännältä, kun taas näin lyhyenä polkkana oikein ryhdikkäiltä ja tuuheilta. Värjäystä en myöskään todellakaan suosittelisi, kun jo valmiiksi tukkaa lähtee kovasti, väri vaan enstisestään ohentaa tukkaa, näin ainakin mulla. Itse värjäsin vuosia, mutta lopetin raskaaksi tulon myötä. Sen jälkeen en ole kertaakaan värjännyt ja kas, uuttaa tukkaa puskee ja kuontalo on paksumpi ja paremmassa kunnossa kuon vuosiin! Eikä siinä omassa värissäkään lopulta mitään vikaa ollut, värjätessä vaan juurikasvu näytti aina maantienväriseltä, kun taas nyt tukka onkin kauniin ruskea.<br />
  <br />
  Ymmärrän tunteesi sekä tukkasi että ihosi suhteen ja sen, että olet valmis yrittämään kaikkesi parantaaksesi niiden kuntoa. Yhteen asiaan olen kuitenkin kiinnittänyt huomiota blogiasi säännöllisesti lukevana: tunnut koittavan yhtä tuotetta suhteellisen lyhyen aikaa ja sitten siirryt seuraavaan, kun vanha ei tuottanut tulosta. Enkä sano tätä nyt todellakaan pahalla. Usein vaan tuntuu, että monilla oikeasti hyvillä aineilla menee suht pitkäkin tovi, ennen kun vaikutus alkaa tuntua. Oireilevalle iholle ei taida paljon pahempaa olla, kuin usein muuttuvat &quot;tökötit&quot;. Toki on ihailtavaa, että haluat käyttää varastoihin kertyneet kosmetiikat pois sen sijaan, että nakkaisit vaan menemään, mutta oman ihon hyvinvoinnin kustannuksella sitä ei kannata tehdä. Eri juttu on niillä, joilla ei akuuttia iho-ongelmaa ole, he pystyvät testauksia tekemään ilman suurempaa ongelmaa.<br />
  <br />
  Ja tuo jo läheistesi mainitsema stressitekijä on varmasti ihan totta. Nyt isäsi akuutti tilanne ja ymmärtääkseni sulla on jo pidempään ollut huolta ja murhetta muutoinkin eli ei yhtään ihme, että tukka ja iho reagoivat. Ja se tietysti synkistää mieltä entisestään.<br />
  <br />
  Toivon sulle helpotusta elämääsi kuormittaviin asioihin ja myötätuulta elämään! Isällesi myös voimia!

  1. Henna: Tiedän, että värjäys ei ehkä kärsivälle hiukselle ole se paras vaihtoehto, mutta itsestäni jotenkin tuntuu, että värjäyksen jälkeen hiukset ovat jollain tapaa elinvoimaisemmat ja lisäksi tietenkin se henkinen vaikutus, kun hiukset on taas tasaisen väriset ja kiiltävät. Vielä täällä mennään pitkillä hiuksilla ja suttunutturalla, mutta tarkoitus olisi pätkästä se polkka. Kyllä vaan jännittää ajatuskin! Mä en jotenkaan jaksa uskoa, että mun hiukset jaksaisi kohota lyhyenäkään tai näyttäisi sen tuuheammalta, mutta ainakin saisi pituutta pois ja päänahalle voimaa kun ei tarvitse roikottaa mukana paljon hiuksia. Ja lyhyenä hiuksia voi pitää paremmin auki jolloin saavat levätä nutturoista.<br />
   <br />
   Ymmärrän myös pointtisi tuosta tuotteiden vaihtelevuudesta. Se on vähän ikävä homma, mutta kun ei ole varaa ylläpitää tiettyä hoitolinjaa on melkein käytettävä sitä tuotetta minkä käsiinsä saa. Jos saisin ilman kustannuspohdintoja päättää yhden tuotesarjan, mitä käyttäisin se olisi varmaan Nioxin. Päänahkani tuntui tykkäävän sarjan Scalp Treatmentista ja mielestäni kutina väheni huomattavasti sen myötä ja myöskin paheni tuotteen loputtua. Nyt on käytössä Apteekista saatavaa Elivoa, lääkeshampoota hilseeseen ja seuraavaksi on pakko ottaa käyttöön ihan markettishampoo. Kaikenlaiset palasaippuat yms. iholle lotrattavat tuotteet yritän käyttää iho-alueille, jotka eivät ole niin herkkiä reagoimaan. Kasvoille yritän käyttää vain hellävaraisia tuotteita, kuten apteekkikosmetiikkaa.<br />
   <br />
   Kiitos hyvästä kommentista ja tsempeistä! Kyllä tämä joskus helpottaa, siihen asti on vaan sinniteltävä ja yritettävä löytää elämästä positiivista surun ja huolen vastapainoksi. 🙂

 8. Hei! En osaai antaa neuvoa mutta ystäväni kärsi samasta vavasta. Ajan mittaan hiustenlähtö väheni ja hiukset kasvoivat ennalleen. Apua hän sai homeopaatilta, sitä kannattaisi kokeilla. Jaksamista ja tsemppiä sinulle!

  1. Päivi: Kiitos kannustuksesta! Kyllä mullakin vauvahiusta on tuolla eli sitä jonkin verran ainakin myös kasvaa. Toivotaan, että aika tuo tullessaan jonkun ratkaisun ja avun! 🙂

 9. Uskon, että tuohon hiustenlähtöön löytyy vielä ratkaisu. Ja voihan olla, että jo hiusten värjääminen sekä lyhyemmäksi leikkaaminen tuovat niihin uutta buustia, ja irtoilu vähenee. Oletko kokeillut päänahan hierontaa, joka samalla vilkastuttaa verenkiertoa myös hiusjuurissa? Itse hieron päänahkaani joka aamu ennen suihkuun menoa sellaisella scalp massagerilla (tässä kuva, toivottavasti linkki näyttää oikein <a rel="external nofollow" href="http://www.amazon.com/b?ie=UTF8&node=16303041&quot; target="_blank">http://www.amazon.com/b?ie=UTF8&node=16303041</a&gt; ), minkä jälkeen suihkussa vuorottelen kylmää ja kuumaa suihkua, ja lopuksi otan aina niin jääkylmän suihkun kuin vain siedän. Päähän liittyvistä vaivoista itse kärsin päänsärystä, ja uskon, että nuo konstit ovat saaneet särkyjä hieman vähenemään. Miksei siis voisi auttaa myös hiustenlähtöön.. Tsemppiä ja jaksamista, kyllä se siitä vielä helpottaa ja muuttuu paremmaksi!

  1. Kiitos Tiia vinkistä! Mä olen nyt suihkun yhteydessä yrittänyt hieroa päänahkaa ihan sormivoimin. Olen kyllä kuullut, että kireä päänahka voi aiheuttaa hiustenlähtöä. Eipä tuo haittaa testata, varmasti auttaa myös mahdollisiin päänsärkyihin ja saa veren kiertämään. 🙂 Mulla oli joskus tommonen päänhieronta&quot;vispilä&quot;, mutta olen tainnut hankkiutua siitä eroon.

 10. Minulla on kohtuu &quot;normaalit&quot; hiukset, eikä hiuksia ollut koskaan lähtenyt mitenkään erityisen paljon. Sen sijaan muutamien pitkähiuksisten ystävieni olen huomannut jättävän aivan samanlaisia – ja isompiakin hiuskasoja viemäriritilään. Itselläni ei ollut suihkun jälkeen viemärissä koskaan hiuksia tuolla tavalla kasautuneena, mutta toki niitä on aina jäänyt harjaan.<br />
  <br />
  Viime talvena tilanne kuitenkin muuttui, ja hiuksia alkoi löytyä aina suihkun jälkeen pieni kasa ritilästä. Apteekissa minulle suositeltiin Biotiinia, jota söinkin yhden purkillisen. Muistaakseni jo ekan viikon aikana hiusten lähtö lakkasi.<br />
  <br />
  Nyt kesällä on hiuksia ollut viemäriritilässä yhden kerran.<br />
  <br />
  Kokeile siis ihmeessä tätä, jos auttaisi sinuakin.<br />
  Kyseessä on siis Biotiini Strong Hair &amp; Nail, eikä hintakaan ei ole paha (13,50 euroa).<br />
  <br />
  <a rel="external nofollow" href="http://www.yliopistonverkkoapteekki.fi/BIOTIINI-STRONG-HAIRNAIL-60-tablettia&quot; target="_blank">http://www.yliopistonverkkoapteekki.fi/BIOTIINI-STRONG-HAIRNAIL-60-tablettia</a&gt;

  1. H-M: Kiitos vinkistä. Saatan ottaa tuon jossain vaiheessa kokeiluun, jos muut keinot eivät tunnu auttavan. 🙂

 11. Tsemppiä ihan kauheasti, naisille hiustenlähtö on ihan oikeasti se maailmanloppujuttu :/<br />
  Mulla lähtee kanssa tosi paljon, mutta onneksi toistaiseksi ainakin uusia kasvaa tilalle. <br />
  Olen käyttänyt priorinia (toimii), evoniaa (ei ihan niin tehokas) ja nioxinia (tosi hyvä) stimuloimaan uusien kasvua. Lähteville en voi tehdä mitään 🙁

  1. LPP: Nioxin on mun ehdoton suosikkisarja! Scalp Treatment piti päänahan aisoissa, mutta kutina kasvoi kun se loppui. :/ Olisipa vaan varaa aina satsata Nioxiniin. &hearts;

 12. Nyt kipin kapin labraan ottamaan kilpirauhasen tasot. Minulla anoppi(sairaanhoitaja) alkoi epäillä kilpparin vajaatoimintaa, kun hiukset alkoivat lähteä tuppoina, olin aina väsynyt, palelin helteelläkin ja ääneni madaltui. Kannattaa sulkea pois tämä vaihtoehto.<br />
  Terveisin jälleen tuuheakuontaloinen:-)

  1. Eetu: Mulla on mitattu kilppariarvot vaikka kuinka moneen kertaan ja aina ovat kohdillaan eli viitearvojen sisäpuolella. Lisäksi ihan kunnolla viitearvojen sisäpuolella eli eivät edes lähellä rajaa. Mulla on paljon kilppariongelmiin liittyviä vaivoja, mutta pitää vielä sulkea käyttämäni lääkityksen sivuvaikutukset pois ja jos se ei auta niin sitten vaadin lisää kokeita.

 13. Ainut &quot;kunnon&quot; ohje mitä voin antaa (varmasti olet kuullut tämän aikaisemminkin) on se, että jätä hiuksesi rauhaan märkinä. Älä missään herrannimessä harjaa hiuksia kun olet käynyt suihkussa tai olet suihkussa. Hius on märkänä paljon hauraampi kuin kuivana ja ne katkeilevat kuin oksat pakkasella. <br />
  <br />
  Yllä joku puhuikin, että päänahan hieronta sormilla kevyesti joka puolelta (vaikka shampoota laittaessa) auttaisi verenkierron boostaamiseen ja se todella tekee sen. Vahventaa hiusta. Samoin kuin kylmässä suihkussa hiusten huuhtelu. Kuuma tuhoo hiusta jokaisessa muodossa. Kannattaa siis kokeilla kaikkia ylläolevia vinkkejä mitkä kuulostaa vähän hupsuiltakin. 🙂

  1. Jonna: Kiitos vinkeistä sinullekin. 🙂 Olenkin nyt hieroskellut päänahkaa suihkussa ja pesujen välissäkin. Olen tosiaan joskus kuullut, että jos päänahka on liian kireällä niin hiuksia voi lähteä. En vain muistanut tuota ennen kuin hieronnasta vinkattiin. :)<br />
   <br />
   Mä harjaisin hiukseni ihan mielelläni kuivana muuten, mutta jos annan kuivua ilman harjausta niin hiuksista tulee karheat korput ja jäävät takaraivolta takkuun. Ne on siis pakko harjata märkänä, mutta koska käytän hoitoainetta, niin harja soljuu ongelmitta hiusten läpi eikä raasta hiuksia. Enemmän vahinkoa saan varmasti aikaiseksi, jos vasta kuivana harjaan. Lisäksi tuon Tangle Teezerin pitäisi olla suht hellävarainen harja märkiin hiuksiinkin.

 14. Älä huolestu, ainakaan vielä. Tiedän järkyttävän tunteen, kun hiukset lähtee! Sitä ei käsitä, kun silloin kun sen joutuu kokemaan.<br />
  Minulla oli joskus pieni alue takaraivossa, jossa ei ollut hiuksia. Kampaaja teki löydön ja meinasin saada sydärin. Kävin heti yleislääkärillä, josta ei ollut mitään apua. Kävin myös ihanalla ihotautilääkärillä, joka määräsi nestemmäisen vahvan kortisonin kuuriluonteisesti. Kortisoni auttoi ja puolen vuoden päästä pälvissä kasvoi hiuksia. ONNEKSI! Söin myös luontaistuotekaupasta ostettuja pillereitä, joka vahvistaa hiuksia. Silloin uskoin mihin vain ja onneksi uskoin!<br />
  Naisille hiukset on tärkeät ja minulle ainakin ja sinulle :)<br />
  Käy ihotautilääkärillä.Tsemppiä ♡

  1. Tanja: Mun täytyy ehdottomasti yrittää jossain vaiheessa päästä ihotautilääkärille. Ehkä ne lähettää mut sinne, kun tarpeeksi käyn valittamassa. Kesällä lääkäri ei ollut sitä mieltä, että mun naaman finniongelmat vaatisivat ihotautilääkäriä enkä silloin juuri jaksanut jankata vastaan. Nyt kuitenkin kun Basiron-voide, joka iho-ongelmiin määrättiin osoittautui allergisoivaksi ja kun tässä syksyn mittaan naama alkaa taas kukkia niin eiköhän sitä jossain vaiheessa tule mentyä taas tk:een. Ja aion käydä todellakin niin kauan, että tutkivat mut päästä varpaisiin. 😀

 15. Hei! Kiitos sinulle kivasta blogistasi ja tsemppiä ongelmien ratkaisemiseen!<br />
  <br />
  Minunkin mielestäni oireesi viittaavat kilpirauhasongelmiin. Kilpirauhanen tuottaa 5 eri hormonia, ja jos vika on jossain muussa &quot;hormonissa&quot; kuin siinä mitä peruslääketiede tutkii, tk:n ottamat tutkimukset eivät kerro koko totuutta kilpirauhasen tilasta. Ongelmia voi olla myös lisämunuaisessa tai aivolisäkkeessä. Nämä elimet tukevat toisiaan, ja jos esim. kilpirauhanen ei toimi kunnolla, lisämunuainen väsyy, koska se yrittää oman toimintansa lisäksi tukea kilpirauhasta jne.<br />
  Peruslääkärit eivät tätä ongelmaa oikeastaan tunnusta, funktionaaliset lääkärit kylläkin.<br />
  Jos asia kiinnostaa, kannattaa tsekata kilpirauhanen.com -sivut sekä googlata performanceLabin Jyrin kirjoituksia aiheesta (lisämunuaisen uupumus).<br />
  <br />
  Menestystä sinulle!

  1. Kiitos paljon vinkeistä iina 🙂 Nyt on otettu kilppariasiat esille ja otetaan vielä yhdet kokeet. Jossain kohtaa myöhemmin (jos asia ei ole korjaantunut) aion pyytää lääkäriltä kokeeksi tyroksiinilääkitystä.

 16. Voi Irina muru, mä en oikein muuta osaa kuin lähettää suuresti halirutistustsemppejä sinne.♥ Ja biotiinia sekä msm:ä suosittelen. Hyvä, että olet lääkäriin menossa tai jo mennyt asian tiimoilta.

 17. Piti tulla heti tänne kertomaan, kun äitini on saanut apua Plantur 39shampoosta. Hän on käyttänyt vasta yhden pullon, mutta hän itse ja isäni sekä kampaaja oli huomannut muutoksen. Ja on edullista, n. 19e/pullo. Vaikka sarja on tarkoitettu yli 40 vuotiaille, aion käydä itse ostamassa tuota kans. Meillä on äitini kanssa myös huonot hiukset ja päänahka paistaa läpi. Varsinkin äitini on kokeillut kaikki mahdolliset aineet ja asiaa on tutkittu lääkärissäkin. Mistään ei ole saanut apua, mutta tämä sarja tuntuisi nyt toimivan. Suosittelen kokeilemaan.

 18. Kiitos Johanna, että tulit vinkkaamaan apukeinosta. 🙂 Täytyy pistää korvan taakse tuo shampoo. Olenkin niitä tainnut joskus pyöritellä käsissäni apteekissa käydessäni.

 19. Itse olen viimeaikoina myös tuskastellut hiustenlähdön kanssa. Verikokeissakin kävin juuri ennen joulua mutta eipä niissä mitään näkynyt. Biotiinia olen jo kesästä lähtien purkista syönyt, d-vitamiinia olen pari purkkia syönyt ja vähän enemmän kuin virallinen suositus. Pari päivää sitten huomasin lehdestä ilmaisen hiuspohjan kuvauksen eli kameralla tutkitaan hiuspohjaa. No vastaukseksi sain sitten että hiuspohja tukossa, aika valkoiselta kuvassa näytti joten varmaankaan ei saa pohja ilmaa. Tiedoksi että hiuksia vain lähtee hirveästi mutta hiuspohjaa ei kutita eikä millään muullakaan tavalla reagoi. Siellä ei edes ole hilsekohtia joita oli 1990-luvun alussa joista pääsin onneksi kivuliaasti bio jollain nesteellä jonka nimeä en muista mutta nesteen, kamman ja toinen ihminen raaputti ne pois. No ne suosittelivat hiuspohjan kuorintaa joten otin taas avukseni bio tuotteen, tällä kertaa bio active maskin jota tänään kokeilin ekaa kertaa. Toivottavasti auttaa.

  1. Kyllä, juuri tuo bio tuote. Ainakin itse laitto oli vähän hankalaa saada päähän ei ollut ketään toista auttamassa.

 20. Vaikka tästä postauksesta on jo kohta vuosi niin kirjoittelempa, itse kärsin samanlaisesta vaivasta.<br />
  Onko sinulla tarkastettu sukuhormonit, syötkö e-pillereitä, onko kuukautiset normaalit? Voi olla myös jotain hormonaalista häikkää. Samoin mittauttaisin stressihormonin s-korsol tai vielä luotettavampi du-korsol tätä jälkimmäistä on vaikea saada kunnalta…

  1. Miia: Kiitos tuosta sukuhormonivinkistä! En osaa sanoa, onko niitä testattu, niin monia kokeita otettu tässä ajan saatossa. 🙂 En syö pillereitä ja kuukautisetkin on normaalit. Kortisolin määrää olen miettinyt itse pääasiassa muissa yhteyksissä, kuten laihtumis- ja aineenvaihdunta-asioissa. Voisi kyllä pyytää tuota testaamista, mulla on yksi lääkäri, jolle voisin pystyä aika hyvin perustelemaan kortisolin mittaamisen tärkeyden. 😉

 21. Mulla tosiaan kortisoliarvo on 1200 (viite 100-690) eli liian korkea ja luultavasti siitä osittain johtuu.<br />
  Minulla on myös muutama ystävä joiden hiustenlähtöön ei löytynyt muuta syytä kuin liian alhaiset keltarauhashormonitasot suhteessa estrogeeniin. Muuta oiretta heillä ei ollut, kuukautiset säännölliset yms. Saivat korvattavia voiteita ja sitä kautta tasot normaaleiksi ja hiuksetkin pysyneet päässä 🙂

  1. Miia: Oho, aikamoinen ylitys arvossa viitearvoon nähden. Noilla pielessä olevissa arvoissa voisi kuvitella olevan muitakin oireita kuin hiustenlähtö. Pitääkin tutkailla. Miten kortisoliarvoa saa laskettua sitten, jos sellainen huomataan?

 22. Otettiin kesäkuun alussa uudestaan toi s-korsol arvo ja olikin normaali 500. Joten ilmeisesti mulla stressi hiustenlähtöä. Onko sulta katottu, että ei ole PCOS?<br />
  <br />
  Myös vehnä ruokavaliossa voi tehdä vaikka mitä oireita. Sanoit kirjoituksessa syövän jotain lääkettä? Uskallatko kertoa mitä? Monet lääkkeet vaikuttavat hiuksiin.<br />
  <br />
  Mikä sun tilanne muuten tällä hetkellä on?

  1. Miia: Mun kortisoliarvo oli kunnossa, liki 400. Muutoin ei nyt ole hiustenlähtöä tutkittu, kun on muuta tutkimuksia vaativaa kremppaa. Jos myöhemmin vielä osoittautuu olevan ongelmallista hiustenlähtö, niin sitten varmaan tulee paneuduttua tarkemmin erilaisiin hormoni- ym. tutkimuksiin. Tällä hetkellä niin sanotusti hanskassa hiustenlähtö tai siis lähinnä olen siihen tottunut. Onneksi kuitenkin ohimoille on kasvanut hyvin hiuksia takas, joten ehkä en ihan äkkiä ole kaljuuntumassa. 😉 <br />
   <br />
   Ruokavaliossani ei tällä hetkellä ole viljoja. Tai ainakaan vehnää. Pääasiassa riisi ja maissi vain. Nyt olen muiden ongelmien vuoksi jättänyt kokeeksi maidonkin pois, joten saa nähdä, onko maidottomuudesta mitään oleellista hyötyä suuntaan tai toiseen. Voi olla, että jossain vaiheessa voisi tehdä jonkinlaista infopostausta hiustenlähdön tilanteesta tms.

 23. Hyvä, että sulla oli arvot kunnossa! Ja tollanen postaus oisi todella kiva! :)<br />
  <br />
  Mua ahdistaa tämä hiustenlähtö niin paljon, mietin että stressaankohan itse hiukseni päästä. Ainakun hiustenlähtö loppuu niin tarkkailen, että koska se alkaa uudestaan ja tottakai se alkaa ja ahdistun siitä. Näin oravanpyörä on valmis.<br />
  Mulla on kortisoli taas normaali, eli mitään syytä pitkään jatkuneelle hiustenlähdölle ei tunnu löytyvän eikä mikään auttavan.

  1. Miia: Toivon sydämeni pohjasta, että sun tilanne helpottaa! Onneksi sulla on edes taukoja hiustenlähdössä, itselläni sellaisia ei ole näkynyt. Voi vaan toivoa, että tahti pysyy tällaisena, niin saa vielä pidettyä hiuksensa päässä. 🙂 Tähän vielä muutama ajatus tuolta ajatushautomostani. <br />
   <br />
   Onko päänahan kosteustasapaino kunnossa? Hiuksia varmaan voi irtoilla silloinkin, jos kosteustasapaino on pielessä. Entä saattaisitko kärsiä liian kireästä päänahasta? Pyydä jotakuta hieromaan säännöllisesti päänahkaasi tai yritä itse vaikkapa suihkun yhteydessä. Päänahan kireys voi olla joskus hiustenlähdön syynä. Ja kolmantena, oletko jo kokeillut biotiinia? Jos et, hankipa purkki ja syö kuurina. Jos ei suoraan hiustenlähtöön sentään tehoa niin ainakin tehostaa hiustenkasvua, jolloin uutta kasvaa vahvemmin ja nopeammin irtoavien hiusten tilalle. 🙂

 24. Moikka! Ollaankin tuossa ylhäällä keskusteltu hiustenlähdöstä, kerronpa mistä sain apua. Aloitin Qlaira e-pillerit, sillä hiustenlähtö väheni kokonaan, Qlaira on turvallinen käyttää vaikka vaihdevuosiin, sisältää luonnollista estrogeeniä. No halusin sen lopettaa, koska yritämme raskautta jossain vaiheessa. Qlaira auttoi jo reilussa kuukaudessa, hiuksia ei lähtenyt kuin enää muutamia ja oli ihanaa. <br />
  Ihotautilääkäri määräsi Spironolactonea jota aloin syömään 2kk ennen lopetusta ja syön edelleen, sekin auttaa hiustenlähtöön. Kannattaa kokeilla! 🙂 Mistään luontaistuotteista, vitamiineista tms ei ollut minulle apua.

  1. Miia: Hyvä, että olet löytänyt apua hiustenlähtöösi! Itse en halua käyttää hormonivalmisteita ellei ole aivan pakko ja tuo Spironolactone kuulostaa hassulta, kun se on nesteenpoistolääke. Mutta jos ne tosiaan on auttaneet, niin aivan älyttömän hieno juttu. Hiustenlähdöstä stressaaminen on aivan kamalaa. Itselläni hiuksia lähtee edelleen, jokaisen suihkun yhteydessä saa pienen läntin napata suihkukaivon ritilän päältä, mutta määrä on pysynyt tasaisena eikä minkäänlaisia kaljuja kohtia ole tullut. Liekö tämä nyt itselläni niin sanottu normaali määrä, joka lähtee päästä. 🙂

 25. Aloitin viime vuoden lopulla käyttämään Schwarzkopf BC Bonacure Fibre Force Shampoota ja olen nähnyt merkittävän vähennyksen hiustenlähtöön. Käytän kyllä vieläkin vain shamppoota ja vain tavallista marketti hoitoainetta, kylläkin Elvitalin anti-breakage versiota jonka pitäisi vahvistaa hiuksia mutta ainakin vähemmän joudun tyhjentämään ammeen pohjaventtiilistä. Ennen kun pesin hiukset piti venttiili tyhjentää joka kerta mutta nyt voi parikin viikkoa kulua ennen kun täyttyy venttiili. Yleensä pesen pari kertaa Fibre Forcella ja sitten niillä tavallisilla joita kulutan pois kun en tietenkään halua heittää roskiin tavaraa. Ostin pienen purkin Fibre Forcen naamiota joita koitan ennenkuin ostan ison pakkauksen. Syön nyt biotiinin lisäksi monivitamiineja, d-vitamiinia (50mg talvella, 20-25 kesällä riippuen mistä saa halvalla) ja syön myös omegaa kun löysin sitä halvalla Citymarketista. Jossain youtube videossa suositeltiin syömään raskauteen tarkoitettuja monivitamiineja jotka auttavat hiustenkasvuun samoin piparminttu öljyä hiuspohjaan joka auttaisi hiustenkasvuun joten saa nähdä kokeilenko.

  1. shayla76: Hienoa, että olet löytänyt sinulle sopivan keinon vähentää hiustenlähtöä! Hiustenlähtöön kun löytyy monia eri syitä ja lisäksi tsiljoona erilaista hoitokeinoa niin voi kestää aikaa, että itselle sopiva kikka löytyy. 🙂 Minulla hiustenlähtö on tasaantunut. Edelleen lähtee ja saan jokaisen hiustenpesun jälkeen ottaa pienen kasan hiuksia suihkukaivon ritilän päältä, mutta määrä on pysynyt jo pitkään niin tasaisena, että uskon tämän määrän olevan nykyään itselleni ihan normaalia. Ainakaan mitään näkyviä merkkejä hiustenlähdöstä ei päänahassa näy. 🙂

 26. Hei!
  Saitko koskaan apua hiustenlähtöön jostain? Kirjoitat ylemmässä kommentissa, että hiuksia lähtee edelleen, mutta hiukset eivät ohennu? Voisikohan minullakin olla, että hiuksia vaan lähtee paljon. Jo vuoden tilanne ollut nykyisenlainen eli hiuksia lähtee ja ne on ehkä vähän ohentuneet. En muista olisiko minulla kyllä koskaan lähtenyt näin hiuksia tai en ainakaan ole kiinnittänyt huomiota. Raudanpuute muuten aiheuttaa hiustenlähtöä ainakin huomaan, että helpommin hiukset irtoavat. Mulla on hyvä hb, mutta ferritiini oli alhainen ja erikoislääkäri määräsi 6kk rautakuurille. Samalla myös kilpirauhasarvoni ovat parantuneet, rauta kun vaikuttaa niihinkin.

  1. Hei Veera! Luulen tosiaan, että lähtevien hiusten määrä on minulla nykyään aika pitkälti vakio. Lähtee siis edelleen niin, että suihkun jälkeen pitää tuppo putsata suihkun lattialta, mutta ei tosiaan ole missään näkyvillä, että jäisi laikkuja tms. Vaikuttaa siis, että hiuksia lähtee ja kasvaa tasaisesti. Toivottavasti jatkuu näin tasaisena, sillä hiustenlähtö on kyllä tosi stressaavaa.

 27. Moikka! Mikä on tämän hetkeen tilanteesi hiusten suhteen?:) olisi kiva kuulla!!

  1. Moikka Marianne!

   Tilanne on tuosta vuosien takaisesta helpottanut ja tasaantunut. Hiuksia edelleen lähtee, mutta vaikuttaa uudelta normaalilta, sillä mitään ohuempia kohtia tai selkeitä kaljuja laikkuja ei ole tullut. En osaa edes sanoa, mikä lopulta auttoi vai paraniko ongelma ihan itsekseen. 🙂

   1. Hyvä kuulla kyllä…!! Koitko mistään tietyistä keinoista ja lisäravinteista olleen apua pahimpina aikoina? Alkoiko muuten sinulla jakaus näkyä ikään kuin selvemmin hiustenlähdön seurauksena? Itsellä nyt hirveä sulkakato meneillään..

    1. En nyt tarkkaan muista, oliko mistään tietystä apua, mutta vinkiksi antaisin päänahan hoitamisen ja lisäksi vaikka biotiinia. Sitten tietenkin se oleellisen eli stressin minimoimisen. Päänahkaa voisi säännöllisesti kuoria ja kosteuttaa, samoin kuin esimerkiksi kasvojen ihoa – ihoahan sekin on. Jos päänahassa on tukkeumia ja kosteustasapaino ei ole kohdillaan niin se voi aiheuttaa myös hiustenlähtöä. Lisäksi voisi myös tarkastaa, onko käytössä jokin lääke, jossa haittavaikutuksena on hiustenlähtö. Itselläni päänahka on ns. kuultanut läpi aina oikeastaan, sillä mulla on älyttömän ohuet hiukset. Hiusntelähdön aikaan siinä ei näkynyt pahenemista, mutta ohimoille tuli sellaiset pienet läikät, joissa oli vain aavistus tukkaa. Onneksi tosin kasvoi takaisin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *