Garmin Vivofit aktiivisuusranneke

Olen reilun pari kuukautta testaillut Garminin Vivofit aktiivisuusranneketta, jonka sain yhteistyössä CoolStuffin kanssa. Kaipasin jonkinlaista motivaattoria ja oman aktiivisuustasoni laskuria ja tähän aktiivisuusranneke on näppärä laite.

1.jpg

Garminin aktiivisuusranneke tarjoaa itselleni sopivan määrän toimintoja ja esittelenkin ne teille. Ensimmäisenä vuorokauden aikana kertyneet askeleet. Ranneke reagoi myös reippaisiin kädenheilautuksiin, mutta virhemarginaali on kestettävissä, sillä toisaalta sitten ihan pienet liikahdukset muutoin eivät rekisteröidy välttämättä. Askelmäärä on hyvin suuntaa antava ja ihan täysin virheettömiä laskelmia tekeviä mittareita ei kai ole olemassakaan. Vivofit antaa jokaiselle päivälle tavoiteaskelmäärän sen mukaan, mitä tietoja itsestään laitetta käyttöön ottaessa sille määrittää (ikä, paino, tavoite yms.).

3.jpg

4.jpg

Yllä olevassa kuvassa on askelmäärä, joka vielä tarvitaan tavoitteen saavuttamiseksi. +-merkki lukeman perässä tarkoittaa, että tavoite on ylitetty. 451 askeleella olen siis esimerkkipäivänä mennyt yli tavoitteen (GOAL+). Kokonaisaskelmääräni oli vajaa 6000. Yleiset suositukset sanovat kuntoa ylläpitäväksi päivittäiseksi askelmääräksi noin 10 000 askelta. Minullahan se ei täyty lähellekään (ehkä paras ollut 8000-9000 askelta tänä aikana, kun olen aktiivisuusranneketta testannut). Noloa? 😉 No joo, elämäntilanne on vähän kimurantti, joten osa selittyy sillä. Mielenkiinnolla kyllä odotan lukemia, kun liikkumiseni aktivoituu ja kasvaa. 🙂

Rannekkeen näytössä liikkuminen muuten tapahtuu tuota näytön oikealla puolella olevaa nappulaa painamalla. Yhdellä painalluksella siirtyy aina seuraavaan lukemaan. Alla näkyy esimerkkipäiväni kilometrit.

6.jpg

7.jpg

Kuljetun matkan jälkeen vuorossa on kulutettujen kaloreiden kokonaismäärä (kuva yllä). Lukemat ovat sen verran isoja, että mietin, olisiko tämä peruskulutuksen energiaa? Ollaan nyt hieman mysteerisillä aihealueilla ymmärrykseni ja osaamiseni osalta, mutta tämä uskoakseni laskee nyt kalorimäärää muulla tavalla kuin askeleisiin käytetyn energian osalta. 5000-6000 askeltahan ei tosiaan kuluta noin paljoa energiaa. Jos joku nyt tajuaa mistä puhun ja osaa antaa nimen tälle “kalorinkulutuslajille”, niin olisin aika iloinen. En taida itse jatkaa tästä enempää, etten vedä ihan överiksi spekulaatioiden kanssa. 😀

8.jpg

Seuraavaksi napista saa näkymään kellonajan ja päivämäärän. Päivämäärästä ei nyt ole kuvaa, sillä se vain vilahtaa näytössä eikä jää näkyviin niin kuin muut lukemat.

10.jpg

Garmin Vivofit aktiivisuusrannekkeessa on säädettävä ranneke ja pakkauksen mukana tulee myös toinen pienempi ranneke, jotta varmasti löytyy kaikin kokoisille ranteille sopiva mitta. Itselleni pieniranteisena sopi kyllä tämä jo kiinni oleva ranneke, mutta on lähes “tapissa”. Ranneketta on myös saatavissa eri väreissä. CoolStuffilla on väreinä mustan lisäksi vihreä, liila, harmaa ja sininen. Itse valitsin mustan, käy lähes kaiken väristen vaatteiden kanssa herättämättä suurempaa huomiota.

Mukana tuli myös USB ANT Stick™, jonka avulla voidaan yhdistää Vivofit aktiivisuusranneke tietokoneeseen ja synkronoida tietoja Garmin Connect -palveluun. Siellä on kiva käydä tarkastelemassa tilastoja, kurkistelemassa unikäppyröitä ja osallistua vaikkapa haasteisiin. Synkronointi toimii myös mobiilisti Bluetooth-yhteyden avulla. Synkronointi tapahtuu painamalla rakennekkeen nappulaa pohjassa niin kauan, että näyttöön ilmestyy sana “SYNC”.

11.jpg

Ranneke tosiaan mittaa halutessasi myös unenlaatua. Unitoiminto laitetaan päälle nukkumaan mennessä painamalla rannekkeen nappulaa niin kauan, että näyttöön ilmestyy sana “SLEEP”. Sitten vain nukkumaan – ranneke mittaa öisen liikehdinnän perusteella miten rauhallista/rauhatonta uni on – ja aamulla nappia painamalla palaudutaan yömoodista.

Garmin Vivofit patistaa myös liikkumaan muutenkin kuin näyttämällä otetut askeleet ja jäljellä olevan askelmäärän tavoitteeseen. Näytön yläreunaan ilmestyy punainen viiva/palkki, kun ranneke huomaa, että on ollut liian kauan (tunnin) paikoillaan. Palkki kasvaa katkoviivalla aina 15 minuutin välein ja katoaa, kun on taas liikkunut tarpeeksi. 

Aktiivisuusranneke on vesitiivis eli sen kanssa voi käydä myös suihkussa ja uimassa. Ainoastaan veden alla rannekkeen nappulaa ei suositella paineltavan eikä ranneke mittaa uitua määrää. Itseäni se ei haittaa, pääasia on, että ranneketta ei tarvitse ottaa välillä pois ja siten se ei myöskään unohdu ranteesta kovin helposti. 

Aktiivisuusranneke on oman kokemukseni perusteella hyödyllinen ja ehdottomasti sellaiselle, joka ei välttämättä sykemittaria tarvitse, mutta joka kaipaa kuitenkin jonkinlaista motivaattoria liikkumiselle ja haluaa seurata miten ja kuinka paljon päivän aikana liikkuu. Vähemmän kuin sykemittari, mutta enemmän kuin perus askelmittari! Laitteeseen on toki myös mahdollista hankkia erillinen sykevyö, jolloin sykkeiden mittaaminenkin onnistuu. Jos sinulla on useampi Garminin laite tai haluat hankkia useamman, niin niiden hallinnointi on helppoa Garmin Connect -palvelussa. Vain yksi tili, johon voi liittää useamman laitteen. Käyttöönotto ja synkronointi on myös tehty todella helpoksi, tällainen tekniikan poropeukalokin osasi ohjeiden mukaan saattaa rannekkeen käyttökuntoon. 😉

Onko teillä kokemuksia aktiivisuusrannekkeista ja jos, niin koetteko hyödylliseksi vempaimeksi? Minä olen jatkossakin kyllä tyytyväinen aktiivisuusrannekkeen käyttäjä. 🙂 Ja jos tästä Garminin aktiivisuusrannekkeesta tulee jotain kysyttävää (mitä en tajunnut kertoa), niin pistäkäähän kysymystä vaan tulemaan. 

 

Postaus tehty yhteistyössä CoolStuffin kanssa

18 kommenttia “Garmin Vivofit aktiivisuusranneke

 1. Olen pitkän aikaa haaveillut aktiivisuusrannekkeesta, ja tuo kuulostaa kyllä tarpeeksi yksinkertaiselta käyttää. En nimittäin kaipaa mitään monimutkaisia nippeleitä ja nappeleita sekoittamaan päätäni : ). Lenkille lähtö on aina niin vaikeaa, ja olen ajatellut, että tuollaisen rannekkeen avulla sekin kynnys varmasti madaltuisi : ).

  1. Tiia: Kyllä vaan tämä motivoi, jos vaan on kykyä ja halua lähteä lenkille! Tulee väkisinkin päivän mittaan tuijotettua askelmääriä ja pieni tuhahdus pääsee kyllä suusta, kun huomaa sen punaisen "olet ollut liian kanssa paikallasi" palkin 😀

 2. Se kalorimäärä on kokonaiskulutus ja todennäköisesti kohdallasi vielä yläkanttiin. Olet varmaan syöttänyt pituuden, painon ja iän ja ranneke kalkuloi sitten niistä sen jonkun keskiarvotaulukon mukaan. Ja koska perusaineenvaihdunta hidastuu keskiverrosta jos liikkuu tosi vähän ja vastaavasti vilkastuu jos liikkuu huomattavan paljon, siihen kalorimäärään ei kannata luottaa kovin ihmeesti muuten kuin kuriositeettina. Tsemppivälineenähän tuo on loistava.

  1. Mari: Jotain tällaista uumoilinkin, mutta en osannut pukea sanoiksi. 🙂 Ohitan tosiaan yleensä tuon kalorilukeman samantien ja keskityn askelmääriin ja kuljettuihin kilometreihin.

 3. Voi vitsit tälläinen olisi kyllä aivan mainio testattavaksi itselleenkin! Minulla on liikkuva työ ja kipittelen jalan melko paljon. Vapaa-ajalla saattaa liikunta jäädä tuon rannekkeen kanssa liian matalalle… mielenkiintoisimman tästä ehdottomasti tekee tuo unitoiminto! Täytyy tutkia tarkemmin tätä vempainta! 🙂

  1. SJ: Olen joskus kuullut juttuja, että paljon jaloillaan työtä tekevät ovat yllättyneet siitä, miten vähän loppujen lopuksi sitten kuitenkaan ovat ottaneet askelia. Ja onhan se mahdollista myös niin, että yllättyy positiivisesti siitä, kuinka monta kilometriä onkaan tallustellut. 🙂

  2. Joskus ollut perus askelmittari mukana ja n. 6km on näyttänyt keskimäärin työpäivälle… Nyt liikun pidempiä matkoja kuin ennen, mutta epäilen matkan lyhentyneen koska se edestakaisin ravaaminen on jäänyt pois.

  3. SJ: On tämä tosiaan omasta mielestäni parempi ja toiminnoiltaan monipuolisempi kuin tavallinen askelmittari. Ja jännä, miten koukuttavaa kertyvien askeleiden seuraaminen on. Itselläni esimerkiksi on käynyt niin, että huomattavasti useammin julkisilla paikoilla valitsen liukuportaiden sijaan tavalliset portaat. "Jos vaikka tulisi muutama askel lisää mittariin" 😀

 4. Olen haaveillut jo pitkään aktiivisuusrannekkeesta, mutta en ole oikein tutustunut moiseen välineeseen. Osaatko sanoa minkä hintainen ko. ranneke mahtaa olla? <br />
  <br />
  Pidätkö ranneketta koko ajan kädessä ja hiostaako ranneke näin kuumalla? Kuinkahan rannekkeen käyttö onnistuu yhdessä sykemittarin kanssa. Olisi mielenkiintoista päästä testaamaan rannekkeen käyttöä myös nukkuessa, oletko itse käyttänyt nukkumis'toimintoa?

  1. Minde: Lisätietoa hintoineen Garminin aktiivisuusrannekkeesta löytyy CoolStuffin sivulta:<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://www.coolstuff.fi/Garmin-Vivofit–aktiivisuusranneke&quot; target="_blank">http://www.coolstuff.fi/Garmin-Vivofit–aktiivisuusranneke</a><br />
   <br />
   Käyttäessäni ranneketta se on minulla tosiaan ympäri vuorokauden ranteessa. En ole pahempaa hiostamista huomannut, mutta helteillä toki hiostaa vähän kaikki, kuten kellokin. Itselläni ranneke ei ole niin tiukalla, etteikö jäisi hieman rakoa rannekkeen ja ihon väliin. Ei siis itselläni ainakaan ole mitenkään epämukana ollut. Olen myös käyttänyt nukkumistoimintoa. Ranneke mittaa unen aikana tapahtuneen liikehdinnän ja sen mukaan sitten piirtää Garmin Connect -palveluun käppyrää (kunhan muistaa synkronoida laitteen). Siitä on helppo katsoa, milloin on ollut liikettä enemmän ja vähemmän ja voi päätellä, onko uni ollut syvää vai pinnallista. Tarkempaa unitilastoa saa käyttämällä rannekkeen kanssa sykevyötä. <br />
   <br />
   Ja mikä ettei aktiivisuusranneketta voisi käyttää sykemittarin kanssa. Siinähän ne kulkevat kivasti rinnakkain ranteessa eivätkä sulje toistensa toimintoja pois. :)<br />
   <br />
   Lisätietoja Garminin laitteista saa myös Garminin omilta sivuilta:<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://www.garmin.com/fi-FI&quot; target="_blank">http://www.garmin.com/fi-FI</a&gt;

  2. Kiitos tiedoistasi! Antamiltasi sivustoilta löytyikin paljon lisätietoa rannekkeesta. Täytyy tutustua oikein ajan kanssa ja tehdä ajoissa kirje joulupukille valmiiksi, jotta saisin samanlaisen myös itselleni.<br />
   <br />
   Aktiivista päivää sinulle : )

 5. Innostuin niin aktiivisuusrannekkeesta, että päätin pistää itseni kuriin ja tilasin sen samantien. Valitsin liilan, tuopa samalla pirteyttä harmaaseenkin arkeen. Kiitos ihanista blogeista, löysin sen vahingossa ja nyt innolla lueskelen niitä läpi!

  1. jaana: Hei huippua! Kohta sullakin on aktiivisuusranneke, mitä seurailla. Varoitan, siihen jää äkkiä koukkuun. 😉 Ja tervetuloa mukaan!

 6. Olipa todella hyvä ja kattava kirjoitus laitteesta! Se on ollut mulla nyt yötäpäivää kädessä! 🙂 Ollut käytössä nyt 5 pv ja ei oo kertaakaan tullut 10 000 askelta täyteen! Mäkin oon siis huono 😀 😀

  1. Fanni: Pöh, eihän se nyt huonoutta ole! 🙂 Hauska tsemppari tuo vivofit on kyllä, pitäs ahkerammin itsekin käyttää. Ja varsinkin nyt, kun ei taas ole tullut liikuttua juuri yhtään.

 7. Itselläni on nyt ollut Garmin Vivofit n. viikon. Askeleita kertyy kyllä huimaa vauhtia, ja nyt onkin käynyt ihmetyttämään, pitääkö mittari paikkansa? Aikaisemmin on ollut käytössä Ipodin askelmittari, joka ei päässyt samoihin lukemiin kuin vivofit – joten kumpikohan valehtelee?<br />
  Onko muilla ollut epäilyksiä askelmittarin paikkaansa pitävyyden kannalta?<br />
  Muuten olen ollut tyytyväinen laitteeseen. Unta on todella mielenkiintoista seurata 🙂

  1. Karssu: Olen joskus vertaillut Vivofitin askelmäärää puhelimen sovelluksen askelmääriin ja ovat aika hyvin olleet synkassa. Tokihan Vivofit joskus nappaa askeleita isommista käsien heilautuksista ja ravisteluista, mutta voi toisaalta sitten joskus jättää kevyemmän askeleen (esim. kotona) välistä. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *