Vanerivakka suomalaisesta koivusta – Miiko Design

Yhteistyössä Miiko Design

Vanerivakka pöllö - Miiko Design

Joka vuosi Habitaressa tulee ”eksyttyä” Miiko Designin osastolle ihastelemaan, mitä ihania uutuuksia ja vanhempia tuotteita sillä kertaa on tuotu näytille. Tänä vuonna ensimmäiseksi näin pöllön – ne huomaan aina, heh – ja sitten havaitsinkin jo, että pöllö oli leikkuulauta, joka on osa kaunista koivuvanerista säilytysrasiaa. Pitkään puheissa ollut yhteistyö Miiko Designin kanssa käynnistyi heti messujen jälkeen ja tämä suloinen vanerivakka suomalaisesta koivusta löysi paikan kotoani.

Vanerivakka pöllö - Miiko Design

Vanerivakka pöllö - Miiko Design

Vanerivakka pöllö - Miiko Design

Pyöreä vanerivakka on alun perin suunniteltu leipälaatikoksi. Siinä yhdistyy laatikko ja laatikon kanteen osaksi kokonaisuutta sujahtava irrallinen leikkuulauta. Rasioissa ja leikkuulaudoissa käytettävä vaneri valmistetaan PEFC- ja FSC-sertifioidusta suomalaisesta koivusta. Vanerivakka on käsittelemätöntä koivuvaneria, ja se voidaan halutessa käsitellä elintarvikekelpoisella öljyllä tai lakalla. Vakan halkaisija on 24 cm ja korkeutta sillä on kannen kanssa 9 cm.  Leikkuulautoja on kolme erilaista: valkoinen ja puunvärinen pöllökuviolla ja mustavalkoinen koivumetsäkuviolla. Valitsin itselleni vakan valkoisella pöllökuvioidulla leikkuulaudalla, sillä se tuo hitusen kontrastia muutoin kauniiseen luonnonväriseen vaneriin ollen kuitenkin silmää miellyttävän yksinkertainen.

Vanerivakka pöllö - Miiko Design

Niin kiva kuin tämä vanerivakka olisikin leipälaatikkona niin päätin käyttää tätä toisiin tarkoituksiin. Sillä vaikka suunnittelutyössä onkin menty leipälaatikkoajatuksella eteenpäin, käy vakka melkein mihin tahansa säilytystarkoitukseen. Sijoitin valkoisella pöllö-leikkuulaudalla varustetun vanerivakkani olohuoneeseen valkoisista puulaatikoista rakentamani hyllykön päälle. Se sopii ympäristöönsä kuin nenä päähän ja saa toimia säilyttimenä mille tahansa tarpeelliselle. Tämänhetkisen visioni mukaan vakka tulee kuitenkin siirtymään eteiseen, jos ja kun saan mielessäni pyörivän eteissisustuksen joskus toteutettua. 🙂

Vanerivakka pöllö - Miiko Design

Mitä sinä säilyttäisit kauniissa vanerivakassa? Leipää vai jotain muuta?

Mukavaa uutta viikkoa!

4 kommenttia “Vanerivakka suomalaisesta koivusta – Miiko Design

  1. Olen pitkään etsinyt silmää miellyttävää leipälaatikkoa ja tuohan on ihastuttava. Pitääkin laittaa korvan taakse. ?

    1. Tämä onkin todella miellyttävän, luonnollisen ja keveän näköinen materiaalinsa vuoksi. 🙂

    1. Heh, tosiaan! 🙂 Ehkä leikkuulaudan voi pitää tuossa vain koristeena, lisäilmettä tuomassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *