Kylpyhuoneen säilytys / kosmetiikka

Suoritin kylpyhuoneessa peruspesun ja samalla kävin läpi kaikki kosmetiikka- ja tarvikevarastoni. Kylppärissä on säilytykseen lipasto ja peilikaappi. Suurin osa usein tarvitsemistani jutuista on peilikaapissa ja lipaston päällä, loput harvemmin tarvittavat ovat laatikoissa piilossa.

whiteandfresh2650.jpg

whiteandfresh2638.jpg

Ihan ensimmäiseksi kasasin kaikki kosmetiikkatuotteet ja -tarvikkeet yhteen kasaan, josta lähdin sitten yksitellen tuotteita käymään läpi. Tuosta kasasta tosin puuttuu joitain muualla kodissa käytössä olevia tuotteita, kuten makuuhuoneessa ja laukussa olevat käsirasvat, yöpöydällä oleva huulirasva, olohuoneessa oleva kynsiöljy ja suihkunurkkauksessa olevat shampoo, hoitoaine ja suihkugeeli. Jonkin verran lähti syystä tai toisesta käyttämättömiä tuotteita pois. Ne näkyvät sitten lokakuun loppuneiden kosmetiikkatuotteiden postauksessa, joka tässä alkukuusta on vielä tulossa.

whiteandfresh2651.jpg

Lipaston ylimmässä laatikossa on käyttöön tulevia tuotteita; pääasiassa suihkusaippuoita, rasvoja ja naamioita.

whiteandfresh2652.jpg

Keskimmäisessä laatikossa on hieman harvemmin tarvittavia tuotteita. Sieltä löytyy hajuvesiä, kynsilakat, kynsilakanpoistoaine, aurinkorasva yms. 

whiteandfresh2654.jpg

Alimpaan laatikkoon keskitin erilaiset tarvikkeet; nenäliinat, vanulaput ja -puikot, sähköhammasharjan vaihtoharjat, sheiverin terät, hiuslenksut yms.

whiteandfresh2686.jpg

Lipaston päällä on korut vitriinissä, vanupuikot sekä useimmiten käyttämäni vartalovoiteet. Hugo Bossin hajuvesi on jo aika vanha, joten en sitä iholleni enää viitsi laittaa ja siksi suihkuttelen sitä kylppärissä huonetuoksuna. 😉

whiteandfresh.jpg

Peilikaapissa säilyy siis aktiivikäytössä olevat tuotteet; meikit, dödö, hiustenhoitotuotteet, kasvojenhoitotuotteet, silmätipat sekä hampaiden hoitoon tarvittavat jutut. Olisi ihanaa saada allaslaatikosto, mutta sille ei ole tilaa. Joku fiksu on keksinyt laittaa wc-pöntön ja lavuaarin niin lähelle toisiaan, että ne ovat melkein kuin päällekkäin. Pöntölle ei siis mahtuisi, jos altaan alle hankkisi laatikoston tai kaapin. On siis tyydyttävä peilikaappiin.

whiteandfresh2659.jpg

Lavuaarin tasolla säilyy tarjottimella kasvojenpuhdistustuotteet. 

Muutoin kylppärissä ei juuri säilytettävää tavaraa ole. Pöntön vieressä on tosin muovipunoskori, jossa on vessapaperirullia ja pöntön puhdistusaine. Tähän toivon jossain kohtaa muutosta, jotta korin ei tarvitsisi olla lattialla. Joku sopivan kokoinen korivaunu tai vastaava olisi kiva. Se olisi sieltä helppo sitten siivousta varten siirtää syrjään.

Kokonaisuudessaan kosmetiikkavarastoni ei ole ihan mahdoton vaikka toki varmasti pienemmälläkin määrällä selviäisi. Mitään täysin turhaa ei nyt onneksi ole vaan kaikki on joko käytössä tai tulossa käyttöön. 

Mitä mieltä te olette tästä määrästä, onko paljon, vähän vai maltillisesti? Millaisia kosmetiikkamääriä teillä on?

 

P.S. Muistakaahan osallistua Method-arvontaan! (klik!)

7 kommenttia “Kylpyhuoneen säilytys / kosmetiikka

 1. Moi taas pitkästä aikaa!<br />
  <br />
  Mun mielestä näyttää ihan maltilliselta tuo määrä. Itse olen kyllä sellainen minimalisti kosmetiikan suhteen ettei tosikaan 😀 Hammasharja, -tahna ja -lanka, dödö, Frantsilan uudistava kuorintavoide (käytän pari kertaa viikossa), manteliöljy (aamuisin kasvoille), sheavoi (tarvittaessa kuiville ihoalueille), shampoo ja hoitoaine, siinäpä ne! En käytä meikkiä ja pesen vartalon ihon vain vedellä, samoin kasvot. Ihon kunto on parantunut huomattavasti! Aurinkorasvaakaan en käytä, vaan kookosöljyä (joka meillä on pääasiassa keittiössä) ja välttelen suoraa paahdetta keskipäivän aikaan. Uskon, että se mitä suuhunsa laittaa vaikuttaa eniten, näin ainakin omalla kohdalla :)<br />
  <br />
  Hei ja meilläkään ei ole allaskaappia, raivostuttavaa 😀 Allas itsessäänkin on sellainen mini…

  1. Rebecca K: Moi vaan pitkästä aikaa! 🙂 Olen itsekin sitä mieltä, että varsin maltillisesti on kosmetiikkaa, jos ei oteta lukuun noita muutamia rasvoja ja suihkusaippuoita, jotka vielä odottavat käyttöönottoa.

 2. Hih, mun silmiin toi on tietenkin vähän, sulla on homma hyvin hanskassa. 😀 Mä en edes ilkeäis näyttää omia kosmevarastojani blogissa, kertoo varmaan kaiken. 😀

  1. JonnaH.: Mä haluaisin ihan oikeasti nähdä kaikki sun kosmetiikkavarastot! 😀

 3. Paljolta näyttää yhdelle henkilölle. Meillä neljän hengen perheessä on vain kolmasosa tuosta kosmatiikasta ja olen sentään kauneusalan ammattilainen.

  1. :): Ei se taida oikein sitä katsoa, onko ammattilainen vai ei… joillain on paljon ja joillain vähän. Itselläni on mielestäni ihan kaikki tarpeellinen eikä juurikaan tarpeetonta lukuunottamatta noita muutamia rasvoja ja suihkusaippuoita, jotka vielä odottaa käyttöönottoa. Nekin ovat tarpeellisia heti edellisen loputtua eli sinänsä eivät tarpeettomia. Kaikelle on oma käyttötarkoituksensa ja kaikki ovat käytössä. <br />
   <br />
   Meikkejä ei esimerkiksi ole kuin mineraalimeikkipuuteri, poskipuna ja ripsiväri + meikin kiinnityssuihke. Ei luomivärejä, primereita tai muuta. Hiuksissa taas en käytä shampoon ja hoitoaineen lisäksi muuta kuin silloin tällöin kuivashampoota, öljyä kosteutukseen ja volyyminestettä tekemään hiuksista paksummat. Muut ovatkin sitten ihan perus ihonpuhdistus- ja kosteutustuotteita. 🙂

  2. Tarkoitinkin tuolla että olen kauneusalan ammattilainen että saan työni puolesta PALJON tuotteita ilmaiseksi ja lisäksi pystyn ostamaan haluamani tuotteet erittäin halvalla. Olisi pitänyt tarkentaa tuota. Joskus minulla oli kausi että hamstrasin tuotteita ihan hulluna ja sitten paljon jäi myös käyttämättä.<br />
   <br />
   Olen aikaisemminkin sanonut tämän joskus mutta RAKASTAN näitä järkkäily- ja karsimispostauksia! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *