Terassi pukeutuu syksyyn

Kesäkukat on jo murattia lukuunottamatta jokin aika sitten poistuneet kuvioista, joten oli aika saada terassille jotain kaunista, jotain syksyistä. Ostin tänään kolme callunaa, joista kaksi pääsi puupölleille lyhdyn kaveriksi ja yhden sijoitin kaapelikelapöydälle. Tykkään kovasti noista kaksivärisistä callunoista, niissä on mielestäni enemmän ilmettä. Toissa talvena minulla oli keltainen calluna, joka oli kyllä tosi kiva. Piristävän erilainen. Semmoisen voisi kyllä tänäkin vuonna hankkia, jos sattuu tulemaan vastaan. 🙂

whiteandfresh0936.jpg

whiteandfresh0930.jpg

whiteandfresh0917.jpg

whiteandfresh0914.jpg

Terassin syys-/talvisiivousta en ole vieä tehnyt, sillä näin lehtien putoamisvaiheessa se puuha on yhtä tyhjän kanssa. Tuuli riepottaa kaikki pudonneet lehdet ympäri terassia ja ne kasaantuvat terassituolien ja pöydän taakse. Suurimmat lehtikasat harjailen välillä tuonne pensaaseen, mutta muutoin siivoan vasta myöhemmin. Samalla sitten puhdistan tuolit ja vien tekstiilit sisälle pois lumimyrskyjen tieltä. Kissalle tosin täytyy kai järjestää jokin suojaisa ja pehmoinen paikka jonnekin terassin nurkkaan niitä hetkiä varten, kun en ole avaamassa ovea. Ikkunalaudat puhdistan sitten ikkunanpesun yhteydessä. Tulevana viikonloppuna onkin ikkunanpesuprojekti suoritettava, ennen kuin päivät sujahtaa pakkasen puolelle. Naapuritalo on nyt luojan kiitos valmis ja tuo meidän katumme laatoitettu, joten enää ei pitäisi hirmuisen suuria hiekkapölykasoja muodostua. Niin ja pystyy kotia tuulettamaankin. 😉 

Mutta semmoista tänne… joko teillä on parvekkeet, terassit ja pihat syyskunnossa? 🙂

6 kommenttia “Terassi pukeutuu syksyyn

 1. Mä tykkään kovasti kanervista ja itsekin ostin kaksivärisinä. Suosikkini on kuitenkin hopealanka. Kivalta näyttää sunkin terassilla nuo! Pihaa ei kuitenkaan ole vielä laitettu talvikuntoon, mutta tällä viikolla olisi tarkoitus. Siivouksen teen sitten kun lehdet ovat kaikki pudonneet – niitä nimittäin riittää, kun supertuuhea villiviini pudottaa kaikki lehtensä!

  1. Heidi: Mun oli saatava nyt jo syyskukat tuonne, ennen kuin pakkaset tulee. Siivoamista ei tosiaan kannata kamalasti tehdä vielä, kun lehtiä tulee koko ajan lisää. 🙂

 2. On parveke syyskunnossa, tosin eipä siinä paljon laittamista ollut. Itsellä kun ei mitään kukkia ole. 😀

  1. JonnaH.: Sulla ei sitten ole tosiaan paljoa tekemistä. Toi mun terassi aiheuttaa kyllä hieman tekemistä, kun on pensasta ja kaikkee. 😀

 3. Moikka Irina!<br />
  Tarvitaan muutama pakkasyö ennen kuin tuolla pienellä rivaripihallani<br />
  alkaa kunnolla tapahtua. Nyt jo mielellään sen laittaisi talviteloille. Muutaman<br />
  callunan olen minäkin istuttanut ja kivalta näyttää kesäkukkien jälkeen. Pitää<br />
  vaan muistaa kastella niitä siihen asti kunnes pakkaset tulee. Pysyy värit paremmin.<br />
  Mukavaa syksyä!

  1. Heippa Raippa! 🙂 <br />
   <br />
   Callunat ovat kyllä piristys kesän jälkeen. Ja oi, miten callunoiden jälkeen taas ilostuttaa kevät- ja kesäkukat! 🙂 Joo, callunoita on kasteltava pakkasiin asti ja sitten ne kestää hyvin koko talven. Mulla on vielä edessä terassin siivoaminen lehdistä, ja isompien pölyjen sun muiden harjaus. Samoin tuolin ja pöydän takana oleva ikkunalauta kaipaa puhdistamista, mutta sitten onkin terassi vastaanottamaan talven ja sen mukanaan tuomat lumipyryt. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *