Kasvojen puhdistus ja kosteutus

Vaikka syksy on vasta aivan alussa, on jostain syystä kasvojeni ihoa alkanut kiristää. Yleensä tämä tapahtuu vasta talvella kylmien ilmojen oltua päällä jo pidempään, joten olen hieman hämmentynyt. Edes lämmityskausi ei ole meidän talossa vielä alkanut. Oli syy nyt sitten mikä hyvänsä, asialle on tehtävä jotain. Otinkin ensimmäisen askeleen jo muutama päivä sitten, kun kyselin hieman neuvoja kosteuttavan seerumin hankintaan ja nyt semmoinen on sitten matkalla kotiin. Seerumista aion teille kirjoitella lisää vielä myöhemmin, kun olen testaillut sitä.

Toissa päivänä kuitenkin koin hieman epämiellyttävän yllätyksen, kun meikkien puhdistuksen jälkeen ihoani kuumotti. Siinä ajan kuluessa, kun kuumotus ja omituinen epämiellyttävä tunne kasvoilla ei loppunut, tajusin hyvin todennäköisesti nykyisen juuri korkkaamani puhdistusaineen olevan syypää. Ostin kokeiluun taannoin käsittääkseni yleisesti hyvin siedetyn kuivalle iholle tarkoitettun L300-sarjan puhdistusmaidon. Nyt näyttää siis siltä, että L300 ei minun kasvoilleni kelpaa. Tilalle piti hankkia jotain muuta puhdistusainetta, mutta en millään tähän hätään pysty alkaa testaamaan mitään uusia aineita. Jotain tuttua ja jo turvalliseksi todettua piti saada. 

whiteandfresh0827.jpg

Niinpä vähän kiristelin hampaitani ja suuntasin Stockmannille ostamaan Sensain Milky Soapin. Samalla kävin ostamassa myös Stockmannin Sirpa Mansnerilta Jane Iredalen Pommisst-kosteussuihkeen.

whiteandfresh.jpg

Minulla on viime syksyltä ja keväältä kokemusta Sensain Silky Purifying Creamy Soapista, jonka ostin syksyn Hulluilta Päiviltä (kokemukseni täällä), mutta se oli hieman liian kuivattava jokapäiväisessä käytössä ja sainkin vinkin kokeilla seuraavaksi tätä kevyempää Milky Soapia. Sensain puhdistustuotteet perustuu kaksivaiheisuuteen, mutta käytin aiemmin tuota ihan yksinään. Nyt sain tuollaisen pienen näytteen Cleansing Oilista, joka on puhdistuksen step 1. Tuon sanotaan olevan tärkeä osa puhdistusta erityisesti juuri ihon kosteustasapainon säilymisen suhteen. Taidankin panostaa tähän ihon kosteustasapainon palauttamiseen kerrankin tosissani ja käydä ostamassa vielä tuon öljyn.

whiteandfresh0837.jpg

Tosiaan alun perin ennen tätä yliherkkyysepisodia minun piti käydä ihan vain tämä Jane Iredalen kosteussuihke ostamassa. 😉 Keyword: Love -blogin postaus Lemongrass Love -kosteussuihkeesta sain minut aivan välittömästi hullaantumaan ja ostopäätös oli kutakuinkin siinä. Olen huomannut, että ihoani usein hieman pistelee ja kiristelee meikkipuuterin laittamisen jälkeen ja ajattelin, että ehkäpä pinnalle suihkaistu kosteutussuihke voisi olla ratkaisu ongelmaan. Suihke tulee kulkemaan minulla mukana myös käsilaukussa, jolloin voin kosteuttaa ihoa pitkin päivää. Tämä suihke myös kiinnittää mineraalimeikin. Lisää kosteussuihkeista voi lukea Jane Iredalen sivuilta. Olisin saattanut ostaa tuon Lemongrass Loven, jos sitä olisi ollut, mutta koska sitä ei ollut, ostin Pommisstin, jonka tuoksua kehuttiin – eikä turhaan. Aivan super herkullinen. <3

Tässä olisi nyt alustava arsenaali syksyn ja talven ajalle kasvojen puhdistukseen ja kosteutukseen. Katsotaan, miten käy… pitäkää peukkuja! 🙂

Millä te pidätte ihonne puhtaana ja erityisesti kosteutettuna ympäri vuoden? Mitä mieltä olette kalliimpiin ihonhoitotuotteisiin satsaamisesta, kannattaako?

 

Postaus sisältää mainoslinkkejä

4 kommenttia “Kasvojen puhdistus ja kosteutus

  1. Mä toivon, että toi Pommisst auttaa siihen mineraalimeikin kiristelyyn ja kosteuttaa muutenkin. Jään odottamaan sun fiiliksiä. Itse en voisi enää ajatellakaan olevani ilman kosteussuihketta.

    1. JonnaH.: Mä toivon myös! Pommisst on bonuksena vielä aivan älyttömän ihanan tuoksuinen. Tänään pääsen kokeilemaan ekaa kertaa suihketta meikin kanssa, jännittävää! 🙂

  2. Oletko kokeillut luonnonkosmetiikkaa ihon puhdistuksessa ja kosteuttamisessa? Itse en enää muuta käytäkään, ja olen todella tyytyväinen tuotteisiin. Omien käyttökokemusten perusteella suosittelen tutustumaan esim. suomalaiseen EkoPharmaan, jolla on tuotteita erilaisille ihotyypeille. Sinulle voisi sopia vaikkapa heidän herkän ihon Herukka-tuotteet tai kosteuttavat Vadelma-tuotteet. Hinnaltaan nämä taitavat olla niitä kalliimpia, mutta itse ainakin mielelläni maksan laadukkaista ja luontoa kunnioittavista sekä Suomessa valmistettavista tuotteista hyvän hinnan.

    1. Joutsen: Olen jonkin verran kokeillut luonnonkosmetiikkaa, mutta vielä mikään merkki ei ole säväyttänyt niin kovasti, että olisi jäänyt vakituiseen käyttöön. Kiitos kuitenkin vinkistä, käynpä tutustumassa tuohon EkoPharmaan! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *