Avoimella mielellä elämä on helpompaa!

Sitä voisi helposti nakuttaa asioista, pyöritellä kauhuskenaarioita mielessään ja pelätä. Olen itse kuitenkin päättänyt yrittää kohdata pelkoni, pyrkiä mahdollisimman paljon pitämään mieleni avoimena uusille ja tuntemattomille asioille sekä kohtaamaan jännittäviä ja pelottavia asioita. Jos vaan mahdollista, niin siirtymään välillä omalta mukavuusalueeltani pois. Helppoa se ei varmasti tule olemaan, mutta monilta osin varmasti tosi palkitsevaa. Itsensä ylittäminen, uusien asioiden kokeminen, uudet ihmiset, ymmärryksen ja maailmankatsomuksen laajeneminen. Matkan varrella tulee monta kertaa varmasti jännittämään, pelottamaan, kiukuttamaan eikä aina voi ymmärtää ihan kaikkea.

 Näin se on myös yhteiskunnassamme, jossa ollaan nyt pelon- ja kiukunsekaisissa tunnelmissa runsaan pakolaismäärän vuoksi. Vastaanottokeskuksia perustetaan jatkuvalla syötöllä ja samaan aikaan kantaväestö kokee hallituksen leikkausten vuoksi pahaa oloa ja pelkoa hyvinvoinnin rappeutumisesta. Tämä pelko on itsellänikin, mutta en halua sitä silti ryöpyttää tänne turvaan tulevien niskaan. Syyttömiä he siihen ovat. Toivon vain, että asiat ratkeavat kaikkien kannalta mahdollisimman hyvin. Muuta en oikein voi, enkä toisaalta halua laskea harteilleni sellaista kuormaa, joka syntyy, kun asioita märehtii koko ajan vain negatiivisen kautta. Olen varsin avarakatseinen ja ymmärrän myös sen, että tämä massiivinen ja akutisoitunut turvapaikkatilanne harmittaa monia enkä sen enempää ota kantaa näihin mielipiteisiin. En vain halua itseni lähelle tällaista negatiivista ilmapiiriä, sillä se tarttuu ja tekee kaikesta paljon levottomampaa ja rasittavampaa.

Minä koin tänään jotain, millä sain ääneni ja ajatukseni lyhykäisyydessään kuuluviin ja samalla poistuin aika rytinällä omalta mukavuusalueeltani. Sain yhteydenoton Yle Uutisten toimittajalta. Hän halusi kuulla kantani siihen, miksi turvapaikanhakijoihin suhtaudutaan niin nuivasti Vuosaaressa, joka on jo valmiiksi Helsingin monikulttuurisimmista kaupunginosista. Tämä asia koskettaa minua paljon, sillä tuttavapiirisssäni on ihmisiä, joilla on monikulttuurisia perheitä, minulla on taustaa vapaaehtoistyöntekijänä sekä haluaisin olla entistä avarakatseisempi ihminen ja levittää avarakatseisuutta muillekin. Alla linkki Yle Uutisten Uusimaa -lähetykseen (esitetty 11.11.2015 18:22).

Kuvankaappaus%202015-11-11%20kello%2020.

Klikkaa kuvaa nähdäksesi uutislähetys Yle Areenassa

Ystäväni kertoi minulle juuri sanonnasta, jonka on joskus kuullut: Ihminen ei voi itseään enempää. Aika hyvin sanottu, eikö!

Irina / White & Fresh - -

2 kommenttia “Avoimella mielellä elämä on helpompaa!

  1. Hienosti tehty. Viesti on tärkeä, ja olet rohkea. Nöyrä kiitos tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *