Pienen ihmisen unelma toteutuu!

Olen aika ällikällä lyöty. Vielä tämän vuoden puolella toteutuu haaveeni, jonka aivan vilpittömästi luulin myös jäävän haaveeksi. Matkustan New Yorkiin! <3

Apollomatkat%20New%20York%20Central%20Pa

Mikä tekee tästä koko jutusta vielä käsittämättömämmän, on se, että voitin tämän matkan! 🙂

Eräänä iltana hieman ennen nukkumaanmenoa törmäsin Voicen ja Jordanin kilpailuun, jossa sai suunnitella oman hammasharjan, ja jossa kaikkien osallistuneiden kesken arvottiin Apollomatkojen järjestemä kaupunkiloma New Yorkiin. Seuraavana aamuna sain Voicen Herättäjiltä puhelun, joka positiivisella tavalla suisti kaiken raiteiltaan. En tosiaan käsitä asiaa vieläkään ja kaikki tuntuu epätodelliselta. Todennäköisesti alan käsittää asiaa vasta matkajärjestelyn alettua, matkapäivän koittaessa tai perillä New Yorkissa. Tosin kaupunki on niin mieletön, että siellä se ehkä vasta epätodelliselta tuntuukin. Haha! 😀

Apollomatkat%20New%20York%20iltakuva.jpg

Kuvat: Apollomatkat

Nyt sitten vaan tutkimaan ja opiskelemaan kaikkea New Yorkiin matkustamiseen liittyvää. Matkabudjetti tulee olemaan pieni, joten täytyy selvittää kaikki on the budget -vinkit. Matka on myös lyhyt, joten kaikki mielenkiintoiset nähtävyydet yms. täytyy listata ja valikoida vain kaikkein tärkeimmät ja setviä mahdollisimman jouhevat kulkureitit. Tähän mennessä vierailulistalla ovat Empire State Building, Staten Island Ferry -risteily, 9/11 Memorial -muistomerkki ja Central Park. Siinä ohella sitten toki muitakin elämyksiä. Matka siis keskittyy pääasiassa nähtävyyksiin ja puhtaisiin elämyksiin, sillä lyhyttä aikaa ei kannata käyttää vain kaupoissa kiertelemiseen. 🙂

Kuten otsikkokin kertoo – pienen ihmisen unelma toteutuu! <3

Irina / White & Fresh - -

52 kommenttia “Pienen ihmisen unelma toteutuu!

 1. Toi on kyllä niin uskomaton juttu, ettei mitään rajaa! 🙂 Onnea vielä tätäkin kautta! &hearts; <br />
  Mehän oltiin siellä vuosi sitten, joten jos tarvitset vinkkejä, hintatietoja (tosin nyt euron vaihdokurssi suhteessa dollariin on ihan toista, kuin vuosi sitten, joten tällä hetkellä jenkeissä ostaminen ei ole yhtä edullista) tai mitä muuta tahansa – let me know! <br />
  <br />
  Staten Islandilta näkee hyvin Vapauksen patsaan, eikä lauttamatka maksa mitään, se ainakin siis hyvin sopii pienen budjetin matkailuun! Empire State Buildingin pääsylippu oli kallis, jotain yli 30 taalaa muistaakseni. WTC-muistomerkille pääsee periaatteessa ilmaiseksi, mutta joudut ohittamaan ihmiset rahalippaiden kanssa, jotka toivovat lahjoitusta iskun uhreille. Aika vaikeahan siitä on ohi kävellä laittamatta kättä taskuun. Metrokorttiin kannattaa investoida, sillä pääsee kätevästi ympäri Manhattania, kävelymatkat tuppaa muuten tulemaan tosi pitkiksi ja siihen kuluu aikaa, jos se on kortilla lyhyen matka-ajan takia. Suosittelen shoppailemiseen Century 21:stä. Merkkituote outlet keskellä Manhattania. Tai no, jos tarkkoja ollaan, niin Lower Manhattanilla, mutta jos menet WTC:lle, kävele ihmeessä muutama kortteli alaspäin tuonne Centuryn myymälään samalla reissulla! <br />
  <br />
  Tiedätkö vielä missä päin Manhattania asut? (Oletan siis, että Manhattanilla nimenomaan asustat?) Me sahattiin 10 päivää Nykissä, tuli aika monet nurkat ja mestat tutuiksi 🙂 Voi vitsi, mä olen niin onnellinen sun puolesta – voitto tuli ihan oikeaan osoitteeseen! &hearts;

  1. Heidi: Ehdottomasti kyselen vinkkejä, jos tarvitsen! Kävinkin jo vähän kurkistamassa sun postauksia. 🙂 Vielä ei ole tietoa siitä, milloin matkustan ja minne majoitun. Siihen asti voi tutkailla yleisiä juttuja. Aika tarkkaan joutuu kyllä valikoimaan ja suunnittelemaan nähtävyyksien katsomisen, sillä aikaa on hyvin vähän. On tämä vain jotenkin niin uskomaton juttu, että ei tahdo pää ymmärtää. 🙂

 2. Oi miten ihana uutinen!!! &hearts; &hearts; &hearts; Aivan mahtavaa ko saapi unelman toteutettua &hearts; Iiiisot ja lämpimät onnittelut tästä upeasta upeasta mahollisuuesta unelman totteutukseen &hearts;

 3. Onnea vielä tätäkin kautta! Aivan upea voitto ja tuli täysin oikeaan osoitteeseen! Olen niin iloinen puolestasi &hearts; &hearts; Oli kiva törmätä sinuun ja olisi voinut rupatella pidemmänkin aikaa &hearts;

  1. S: Kiitos! &hearts; <br />
   <br />
   Oli mukava nähdä 🙂

 4. Voi miten ihana juttu, sä oot niin ansainnut tän matkan, tuhannesti onnea&hearts;

 5. Siis aivan mahtava onnenpotku!! Toivotan elämyksellistä matkaa.<br />
  <br />
  Sisareni kävi vastikään Nykissä ja heille tuotti päänvaivaa tipit ja verot jotka voivat tuottaa yllätyksen ravintolassa laskua maksaessa. He kolusivat outlet myymälöitä ja varsinkin amerikkalaiset merkit hilfiger ja calvin klein ovat edullisia. Eurooppalaiset merkit taas hintavia.

  1. Taiga: Kiitos! Voi olla, että jää kunnollisissa ravintoloissa syöminen kyllä väliin ja tulee käytettyä pienempiä ja halvempia ruokailupaikkoja. Tuo tippaus täytyy kyllä ujuttaa päähän ennen reissua, ettei tule sitten loukattua ketään tietämättömyyttään. 😉

 6. Vautsi mikä uutinen! Onnea aivan mielettömästi! &hearts; Olen tosi iloinen puolestasi :).

  1. Tiia: Kiitos! Tosi mieletön juttu, jota ei itsekään vielä ymmärrä. 🙂

 7. Upeaa Irina, todella hieno juttu! Ihanaa suunnittelua! &hearts;

  1. Veera: Hui! Mä olisin halunnut kuunnella sen klipin jostain jälkeenpäin, mutta eihän sitä missään ole. En voi vieläkään uskoa koko hommaa ja varmaan siinä puhelussakin eniten hoin, että ei voi olla totta. Hih 😀

 8. Onneksi olkoon, hieno juttu! Itse palasin juuri New Yorkista, reissu ja kaupunki ylittivät odotukseni! Pienen budjetin vinkkeinä antaisin omat kaksi lempipaikkani High Line sekä Bryant Park.<br />
  Take Away lounas paikallisten tapaan Bryant Parkissa korvaa ravintolaelämyksen taatusti (olettaen että matkustat muulloin kun talvella:)). Puiston yhteydessä oleva Public Library, ja erityisesti sen myymälä on myös helmi; ihania julisteita alle viiden taalan, mukaan myydään myös &quot;putki&quot;, jossa julisteet tulevat kotiin asti ehjänä laukussa. <br />
  Tai lounas mukaan Chelsea Marketista ja tauko High Linella, keitaassa kaupungin yllä. Tyhjä vesipullo mukaan, juomavesihanoja on matkan varrella. <br />
  Subwaylla matkustaminen on edullista, ja hyvät kävelykengät ehdoton juttu. Empire State Building on hintava, mutta mielestäni joka pennin arvoinen, näkymä on huikea! Lisäksi hintaan sisältyy laite kuulokkeineen, tällä &quot;virtuaalioppaalla&quot; saat näkemästäsi kaiken hyödyn ja tiedon. <br />
  Älä tee liian tiukkaa ohjelmaa, vaan istahda aina tilaisuuden tullen puiston penkille tai museon portaille nauttimaan kaupungin tunnelmasta ja ihmisistä. <br />
  Ihanaa matkan suunnittelua ja antoisaa matkaa!

  1. S: Kiitos vinkeistä! High Linesta ja Bryant Parkista olenkin lukenut hieman. Lounas puistossa ihmisiä katsellen kuulostaa houkuttelevalta. Jos vaan suinkin mahdollista, niin ehdottomasti matkaan vielä hyvien säiden aikaan. :)<br />
   <br />
   Mainitsit, että juomavesihanoja löytyy. Siis vainko tuolta High Linelta vai ylipäätää kaupunkialueelta? Lähinnä mietin, kannattaako sitä omaa putelia kannella mukana eli saako sen täytettyä tarpeeksi usein vai kannattaako suosiolla käyttää matkalla pullotettua vettä?<br />
   <br />
   Mutta joo, lyhyellekin matkalle on tarkoitus jättää hetkisiä ihan ilman kiirettä ja nautiskella vain ympäristön tutkailusta, esim. Central Parkissa istuskellen.

  2. Juomavesihanoja löytyy ainakin High Linen varrelta, Central Parkista, museoista… Olikohan se Natural History museo, jossa oli oikein kyltti hanan vieressä, jossa mainostettiin kuinka &quot;delicious&quot; ja terveellistä NYCin hanavesi on;). Meillä siis sattui muutama todella helteinen päivä loman ajalle, joten tuo &quot;palvelu&quot; tuli tarpeeseen. Pullovesi näytti kaupassa olevan suurimmaksi osaksi maustettua (?) vettä, mikä ei ole mun juttu. <br />
   Tuli vielä mieleeni että ilmastointi on tosi tehokas esim. ravintoloissa ja museoissa, joten lämpimänä päivänäkin oli pakko ottaa pitkähihaista mukaan.

  3. S: Kiitos tiedosta. Mielelläänhän sitä omaa pulloaan täyttelisi sen sijaan, että joutuisi ostamaan vettä aina janon tullessa. 🙂

 9. Hurjasti onnea voiton johdosta! Tuo Staten Island Ferry on kyllä näppärä ja hyvin edullinen sightseeing 😉 Hyvät kengät vaan mukaan, niin kävellen näkee kaupunkia parhaiten. Toki metrokin on äärimmäisen näppärä, jos on tarve päästä nopeasti liikkumaan ja toki siinäkin on oma fiiliksensä. Muista käydä myös Central Parkissa, se on ihan huippu paikka.

  1. Annikka: Kävellen varmaan tulee suurimmaksi osaksi kuljettua, jotta näkee paljon. Tietenkin hieman pidemmät matkat sitten subwaylla/taksilla. 🙂

 10. Vaude. Tänään sain kortin NewYorkista. Ja sinne on päästävä itsekin joskus.

  1. Aikku: Mä en uskonut, että ikinä näkisin New Yorkia. En tosin meinaa uskoa sitä vieläkään 😀

 11. Ihan mahtavaa, Onnea 🙂 Nyki on ehdottomasti omallakin haavelistalla, mutta meitsin onnetar taitaa olla hukassa 🙂

 12. olet kyllä reissun ansainnut!! oikein paljon onnea ja hyvää matkaa &hearts;

 13. Hurjasti onnea voitosta! Varmasti upea reissu tulossa! Itsekkin kovin haaveilen samaa reissua, kun koskaan en ole siellä käynyt.

  1. suffeliini: Kiitos 🙂 Nyt pidetään peukkuja, että säkin saat mahdollisuuden toteuttaa haaveesi!

 14. Onnea tuhannesti! Ihan mieletön tuuri ollut sulla 🙂 Ihanaa matkan suunnittelua ja vinkkinä sanon minäkin, että hyvät kengät on must-juttu! Itsellä jäi silloin opiskeluaikana New Yorkin reissulla käymättä Empire State Buildingissa juurikin kalliin pääsylipun vuoksi. Mutta WTC-muistomerkillä ja Brooklyn Biridgellä kannattaa käydä, mielettömiä paikkoja ja ilmaisia 🙂

  1. Jossu: Mä olen tässä yrittänyt katsella edullisia, mutta hyviä citylenkkareita, jotta ehtisi tässä kesän aikana niitä ajaa sisään. Voi olla kuitenkin, että joudun ottamaan jotkut jo olemassa olevat mukaan ja tinkimään hieman ulkoasusta. Tärkeintä tosiaan tuolla on hyvät kengät, joilla kävellä ne kaikki kilometrit. <br />
   <br />
   Haaveilen itse asiassa Brooklyn Bridgen ylittämisestä kävellen, suosittelevat kuulema Brooklynin suunnasta sen ylittämään. WTC:lle ehdottomasti myös. 🙂

  2. Juu ehdottomasti kannattaa kävellä se Brooklyn Bridge ja juurikin Brooklynin suunnasta 🙂 Me käytiin kaverin kanssa Brooklynissa Ihopissa aamupalalla, jotta jaksettiin kävellä siltä ja ihailla maisemia 🙂

  3. Jossu: Toi aamiainen kuulostaa hyvältä idealta! Alkoi kamalasti tekemään mieli pannukakkuja. 😀

 15. Onnea voitosta!!!<br />
  Omasta reisuusta on jo vuosia (wtc:t oli vielä pystyssä) mutta jotain kommenttia annan. <br />
  – Central Parkissa on kesäisin ilmaiskonsertteja, suosittelen!<br />
  – Empireä minäkin suosittelen, huikeat näkymät. Kannattaa mennä siten että mennessä on valoisaa, mutta alkaa hämärtyä ja olla vaikka pimeään asti. Näke 'samalla rahalla' kaupungin kahdella erilaisella tavalla.<br />
  – Ferryä minäkin suosittelen. Kävimme silloin myös Liberty Islandilla katsomassa patsasta, mutta emme päässeet kiipeämään ylös asti, joten tavallaan siellä asti oli käynti &quot;turha&quot;. <br />
  – paljon erilaisia ruokia saa take-away, joten jos hyvä ilma, mene puistoihin. Ravintolassa/kahvilassa kannattaa myös käydä istumassa ja katselemassa ihmisiä ja katunäkymiä<br />
  – metro on näppärä, paljoa siinä kyydissä ei näe, mutta nopeasti pääsee pitkiä matkoja<br />
  – jos aikaa on, suosittelen myös Brooklynin rantaa, Coney Island. Pääsee metrolla.<br />
  <br />
  Paljonhan koko kaupungissa on nähtävää, ongelmaksi varmaankin muodostuu se, mitkä valitsee. 🙂 <br />
  <br />
  Ilmaiseksikin näkee paljon kun kulkee ns. ulko-nähtävyydeltä toiselle: Central Park, Rockefeller Center, Time Square, käy katsastamassa Chinatown, Wall Streetin ihmiset, YK:n päämaja…

  1. Eräs matkaaja: Kiitos vinkeistä! <br />
   <br />
   Empire State Building olisi hyvä juurikin auringonlaskun nurkilla, jolloin näkisi kaupungin valoisalla sekä pimeällä. Tosin silloin varmasti on muutama muukin pyrkimässä maisemia katselemaan. Toinen vaihtoehto olisi Top of the Rock, jolloin voisi ihailla Central Parkia myös. Näin ainakin olen käsittänyt, joten sekö ei sitten näy Empire State Buildingista? Kolmantena vaihtoehtona on myös One World, joka tässä loppukeväästä aukesi, olisiko peräti ollut ihan kuluneella viikolla. Sieltä on sitten ihan omanlainen näkymänsä. Pitää ehkä katsella muiden ottamia maisemakuvia ja päättää sitten, mikä niistä miellyttää eniten. ;)<br />
   <br />
   Olen miettinyt, miten voisi yhdistää erilaisia nähtävyyksiä, sillä aikaa on todella vähän. Eri vaihtoehtoja tutkiessani törmäsin tietoon, että Vapaudenpatsaan näkisi myös Brooklyn Bridgelta. Monet suosittelevat myös sillan ylittämistä Brooklynin suunnasta Manhattanille, joten jos hyppäisi metrolla Brooklyniin ja kävelisi sillan takaisin Manhattanille. Samalla voisi käydä vaikkapa aamiaisella, lounaalla tms. Brooklynissa. Sitä en tiedä, olisiko lauttamatkasta vielä jotain muuta hyötyä kuin pelkästään Vapaudenpatsaan näkeminen?<br />
   <br />
   Kaupoista en vielä ole keksinyt mitään selkeää suosikkia, mutta kovin paljon ei lyhyestä ajasta voi kaupoissa pyörimiselle uhratakaan.

  2. Jos kävelet Brooklyn Bridgen, voisin sanoa että jätä sitten tuo lautta käymättä. Näet samat asiat, hiukan kauempaa, mutta et ns. menetä mitään tärkeää. Ja patsaan näkee myös sieltä Battery Parkista, eli saaren eteläkärjestä. Sinne on melko lyhyt matka wtc:n luota.<br />
   <br />
   Central Park näkyy melko huonosti Empirestä. Siinä on sen verran korkeita taloja välissä. Yhden kulman näet 😉 Katsos wikipediasta Empiren sivuja, siellä on kuvaa näkymästä 360'. Eli jos haluat puistoa katsella, ei Empire ole oikea paikka.<br />
   <br />
   Voi että! Itseäkin alkaa tuo kaupunki taas innostamaan 🙂

  3. Eräs matkaaja: Tuo Battery Park olisi mukava nähdä, mutta saa nähdä, osuuko se miten sitten aikatauluun. Toki sen voisi yhdistää käyntiin WTC:llä, mutta en tiedä vielä, mitä muuta kaikkea pitää nähdä ja miten saa kaiken mahtumaan lyhyeen aikaan niin, että jää vähän rentoa olemisaikaakin. 🙂

 16. Olet ehdottomasti matkan ansainnut, ihan oikeaan osoitteseen tuli kyllä voitto &hearts;

  1. Emm: Kiitos! Vilpittömästi uskoin jäävän itsellekin vain haaveeksi. 😉

 17. Wau upeaa!!! Kävin tammikuussa perheen kanssa Nykissä, ja nyt on antaa vinkki ilmaiseen elämykseen. Kannattaa kävellä läpi High Line-puisto, erityisesti jos pääset reissuun kesä-tai syysaikaan. Se oli jännittävä kyllä talvellakin.

  1. Millis: High Line kiinnostaa kovasti, siitä olen hieman lukenutkin. Ja jos kaikki menee toiveiden mukaisesti, niin eiköhän matkaan tule lähdettyä vielä &quot;hyvän sään aikaan&quot;. 🙂

 18. WAUWAUWAU, siis aivan upeeta ja onnea hirmuisesti aivan käsittämättömästä voitosta 🙂

 19. Aina silloin tällöin luen blogiasi, ja nyt kyllä mielestäni voitto meni oikealle tyypille 🙂 tulin aidosti iloiseksi sun puolesta! jee:) niin ja pakko sanoa että tykkään tosi paljon sun järjestely ja siivouspostauksista 😀 saan niistä aina intoa.

  1. kuutti: Kiitos paljon! 🙂 Kiva, että tykkäät blogistani. Yritän jossain vaiheessa taas saada järjestelyjuttuja blogiin, niiden suhteen on nyt valitettavasti ollut hyvin hiljaista kaikin puolin. Tehtävää toki riittää eli niitä tulee varmasti jossain vaiheessa!

 20. Huippua Irina! Onnea hurjasti voitosta! 🙂 Oli kiva törmätä eilen.

  1. Silja Maaria: Kiitos! Ja oli tosiaan kiva törmätä. Nyt on &quot;livekasvot&quot; seuraamalleni blogille. Ja sori siitä nimisekoilusta, olin vähän hermostunut. 😉

  2. Höps pöps, ihan oikeinhan se meni. Heti tiesi, kenestä puhutaan. &hearts; Noissa tapahtumissa mäkin oon aina tosi hermostunut. Törmätään toistekin. 🙂

  3. Silja Maaria: Olisi todellakin kiva törmätä toistekin… ehkä jossain vaiheessa ollaan taas samassa tilaisuudessa. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *