Siemennäkkileipä

Tein lauantaina siemennäkkileipää ja voi vitsi, että se meinasi viedä kielen mennessään! Siemennäkkileipää on kovasti ylistetty, mutta en selkeästi ollut osannut kuvitellakaan, miten hyvää se todellisuudessa on.

whiteandfresh0846.jpg

Siemennäkkileipä

1,25 dl auringonkukansiemeniä

0,75 dl pellavansiemeniä

0,75 dl seesaminsiemeniä

0,75 dl kurpitsansiemeniä

3 dl maissijauhoja

3,5 dl vettä

0,75 dl öljyä

suolaa

– Kypsennys uunissa 150 asteessa noin 40 minuuttia

whiteandfresh.jpg

Sekoitetaan keskenään siemenet, jauhot, öljy ja vesi, joista muodostuu taikina. Öljynä käytin oliiviöljyä. Tässä vaiheessa laitoin uunin kuumenemaan ja aloin kaulita taikinaa. Taikinasta riittää kahteen pellilliseen, jos taikinan kaulii hyvin ohueksi. 

whiteandfresh0839.jpg

Näkkileivän voi leikata paloiksi kuumana, mutta omani ei tässä kohtaa enää leikkaantunut, vaan napsauttelin sen vain paloiksi hieman jäähtyneenä.

whiteandfresh0841.jpg

whiteandfresh0855.jpg

Näkkileivät säilöin Riihimäen Lasin Ilves-tölkkiin.

Olen leivän ruokavaliostani pois jätettyäni kaivannut jotain, mitä nauttia mahdollisten keittojen kanssa ja nyt siihenkin on ratkaisu. Siemennäkkileipää! ❤

 

 

Irina / White & Fresh - -

12 kommenttia “Siemennäkkileipä

  1. Pitäisi itsekin kokeilla tuota joku kerta, sillä ohje vaikuttaa tarpeeksi helpolta, että jopa minä voisin onnistua siinä :). Siemenet on niin hyviä!

    1. Tiia: Mä en todellakaan ole mikään keittiöhengetär ja onnistuin oikein hyvin. 🙂 Vähän jännitin, onnistunko kaulitsemaan tarpeeksi hyvin ja ohueksi, mutta hyvin se meni.

  2. Näyttääpä hyvältä, vitsi, pitänyt itsekkin tehdä tuota.. täytyy kokeilla sun ohjeen mukaan..

  3. Teen heti sunnuntaiseen miikkari naisteniltapäivään salaatin kaveriksi. Kiitos reseptistä.

  4. Olen joskus koittanut tehdä mutta siemenet kypsyivät ja muuttivat makuaan. Pitäisikö olla kiertoilmauuni, vai paistoinko vaan liian korkeassa lämmössä? Voisiko onnistua kokonaan ilman uunia esim. Lämpölattialla kuivaten?

    1. ida: Oma uunini ei ole kiertoilmauuni ja ihan hyvin noilla ohjeilla onnistui. En osaa sanoa, millä muulla tavoin onnistuisi, valitettavasti. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *