Keittiön sisustus

Projekti ”Puhtaalta pöydältä” alkoi kaksi viikkoa sitten keittiöstä. Tyhjensin tasot kauttaaltaan ja sijoitin takaisin vain useimmin käyttämäni tavarat. Kovin tyhjäksi eivät tasot jääneet, mutta jotenkin seesteisempi tunnelma kuitenkin on. Keittiö on myös pysynyt siistinä ja tavarat ovat aseteltuna tasoille niin, että käyttömukavuus säilyi. 

whiteandfresh8681.jpg

whiteandfresh8682.jpg

Niin sanotut aamiaistarpeet löytyvät nyt kaikki tästä olohuoneen puoleiselta tasolta. Kulhot ja lautaset ovat yläpuolella olevassa kaapissa ja aterimet alapuolella olevassa laatikossa. Lisäksi mikroaaltouuni on lähempänä aamupuuron valmistuspaikkaa kuin aiemmin, jolloin tarvikkeet olivat lieden vieressä. Pieni, mutta käytännöllinen muutos. Pientä viilausta vielä tarvitaan, esimerkiksi purnukoiden alla olevan alustan haluan vaihtaa. 

whiteandfresh8686.jpg

Tiskipöydän ja pesuaineiden osalta ei isoa muutosta tapahtunut. Ainoastaan astianpesuainetablettien säilytyspurkki vaihtui uuteen vaihtelua kaivatessani. Pilkut ja pallot alkavat tulla jo hieman korvista ulos. 😉

whiteandfresh8694.jpg

Kahvinkeitintä uumoilin ensin tuonne, missä nyt on aamiaistarvikkeet, mutta päädyin kuitenkin laittamaan keittimen samalle paikalle kuin ennen. Kahvipurkin ja suodatinpaperit siirsin tälle puolen keitintä tuolta, missä nyt on öljypullot yms. Vesi(mitta)kannu tuli osaksi ”sisustusta”, sillä olen ollut tähän asti elämässäni huonopahaihminen ja kaatanut veden kahvinkeittimeen kahvipannulla. Ei saisi tehdä niin, tiedän, ja nyt tein parannuksen. 😉 Onneksi vesikannu on aika huomaamaton ja yritän antaa itselleni armoa vaikka aivot kuinka huutaisivat hoosiannaa ”liiallisesta tavaramäärästä”.  Tämä on tätä pedanttisen ja kaavoihin kangistuneen ihmisen siedätyshoitoa.

whiteandfresh8695.jpg

Yllä olevan ruoanvalmistusnurkkauksen jo melkein paljastin, kun esittelin öljypulloja yms. säilövän puulaatikon. Laatikko pitää sisällään muutamaa erilaista oliiviöljyä, chia- ja auringonkukansiemeniä, lihaliemikuutioita, kikherneitä ja kookosöljyä. (Voin muuten suositella tuota Puhdistamon kookosöljyä, on hyvää!) Sitten on ruoanlaittoa varten riisiä, kvinoaa ja pastaa. Puulaatikon edessä on ruokasoodaa, vaniljasokeria ja D-vitamiinit. Ja näemmä pala inkivääriä. 🙂 Onhan tuossa paljon tarvikkeita, mutta jollain tapaa ilmava vaikutelma tulee ainakin itselleni eikä ainakaan vielä ole purkit ja purnukat alkaneet häiritä. 

whiteandfresh8696.jpg

Viimeisessä keittiön nurkassa, lieden toisella puolella on ruoanlaittovälineet ja sakset. Lisäksi sijoitin alennusmyynnistä bongaamani kivan &-laatikon tuonne nurkkaan. Sinne voi sitten jossain vaiheessa ihan ajatuksella laittaa jotain sopivaa. Aiemmin tuo nurkkaus säilöi servettitelineessä kaikenlaisia tärkeitä papereita. Nyt olen pyrkinyt löytämään niille uuden paikan. Ongelmani meinaan on, että jos ne eivät ole alati näkyvillä, unohdan ne ja saatan samalla unohtaa jotain oleellista; tapaamisen, laskunmaksun tms. Poissa silmistä, poissa mielestä ei ole koskaan toiminut minulla kaappien suhteen (ja siksi en voi sulloa tavaroita näkyviltä kaappeihin), mutta tässä se jostain syystä toimii. Logiikka 10+ 😀

whiteandfresh8700.jpg

Tällainen tästä nyt tuli. Ei tullut sellaista ihailemaani minimalistista keittiötä, jossa tasoilla on ainoastaan öljypullo, yrttiruukku ja hedelmäkori. Se ei tässä kodissa vain ole mahdollista, ja toisaalta jotkut tavarat tasoilla tuovat kodikkuutta, jota sitten kuitenkin kaipaan vähäisten tavaramäärien lisäksi. Pitää vain koittaa yhdistellä vähäeleisyys ja kodikkuus toisiinsa. Tällä hetkellä olen tyytyväinen tähän keittiöön. Muutamat tavarat lähtivät kiertoon ja keittiö on jälleen siisti ja toimiva.

Seuraavaksi vuorossa on eteisen kaappi, joka on räjähtänyt ihan käsiin. 🙂

10 kommenttia “Keittiön sisustus

 1. Ne öljypullo, hedelmäkori ja yrttiruukku -keittiöt on niin feikkejä. Usein ne hedelmätkin on sitruunoita! Kuka kumma syö sellaisia sitruunamääriä? Ja yrtit ei pysy normikeittiössä hengissä paria päivää kauempaa ilman sellaista valolla varustettua yrttiruukkua. <br />
  <br />
  Kyllähän nyt käyttötavaroiden pitää keittiön tasolla olla saatavilla! Ja kivempi että keittiö näyttää asutulta eikä myyntiä varten stailatulta 🙂

  1. Vanha Jäärä: Se on ihan totta, että hyvin minimalistiset keittiön on usein tietoisesti stailattu sellaisiksi, mutta kyllä olen nähnyt oikeastikin minimalistisia keittiöitä. Ei vaan ole itsellä niin paljon säilytystilaa tasojen lisäksi, että saisin tasot pidettyä tyhjinä. 🙂

 2. Tosi hienon näköistä, ei yhtään levotonta. Tykkään kun asioille on omat purkit, tulee heti viimeistellympi fiilis. Ja äääääääh mun pitäis tehdä sama operaatio omassa keittiössä, ei jaksais mutta tästä sain vähän inspiraatiota 🙂

  1. Millis: Mun tarvitsee opetella suhteuttamaan oman itseni vaatimukset käytännöllisyyteen ja muutenkin realistisesti. Se vaan on, kun aivot sanoo toista 😉 Tykkään ite kyllä keittiöstäni nyt eikä mikään oikeasti häiritse (paitsi kaappien sisältö ja järjestys ;)).

 3. Oi, mun mielestä näyttää todella kivalle 🙂 Ottaisin monta juttua tuolta meillekin mielellään 🙂

  1. Janet: Se on kai oma keittiö vaikea nähdä kovinkaan inspiroivana. Ehkä, jos osaisi omaa keittiötä katsella ulkopuolisin silmin, niin saattaisi olla ihan eri mieltä. 🙂

 4. Mä tykkäisin kanssa hyvin vähäeleisestä keittiöstä, mutta kummasti sitä roinaa on vähien pöytätasojen päälle kertynyt. Onneksi keittiö ei ole se huone, missä yleensä vietän aikaa. :p

  1. JonnaH.: Mulla keittiö on tässä lähes koko ajan näkyvillä, joten on aika tärkeää, että se pysyy siistinä. Nyt ainakin toistaiseksi järjestys on sellainen, että olen saanut pidettyä tasot suhteellisen siistinä. 🙂

 5. Onko ekass kuvassa talouspaperin vieressä oleva hopeinen levyke vaaka ? Ja sen päällä joku erillinen asti ?<br />
  Mikään vaaka ei tykkää ns jatkuvasta rasituksesta, eli vaihda vaan paikkaa. <br />
  Vanhat, ilman patteria toimivat vaa at menettää tarkkuuden tosi nopeasti ja nämä digihommat samoiten. Sellaiset semiversiot tässä välillä säilyttää paremmin<br />
  Mulla on 2 digivaakaa ja kummatkin edullisia eikä kumpaakaan voi itse säätää sen jälkeen kun se on mennyt sekaisin

  1. Lanttuleikkuri: Juu, kyllä se on vaaka ja kyllä, siinä on kulho päällä. Olen joskus miettinyt, voisiko kulhon säilyttäminen vaa'an päällä olla jotenkin haitallista, mutta toistaiseksi ainakin vaaka on pitänyt tarkkuutensa. Käytän vaakaa monta kertaa päivässä, joten osaa arvioida, onko se kunnossa. Kiitos kuitenkin, että vinkkasit asiasta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *