Pikkujoulumatka Tallinnaan

Kolme viikkoa sitten lähdimme pikkujoulureissulle Tallinnaan CASAn bloggaajien kanssa. 

casablogitecker%C3%B6line.jpg

Matkasimme lahden yli Eckerö Linen m/s Finlandialla, joka seilaa Suomen lipun alla. Meille oli varattu pöydät laivan loungesta ja matka taittui aamupalan ja kuplivan merkeissä.

casablogitecker%C3%B6line2.jpg

Tallinnassa siirryimme satamasta Kalamajan alueelle Telliskiveen. Telliskivi Loomelinnak on vahvasti trendiytymässä oleva tehdasalue ja piipahdimme parissa sisustusliikkeessä ja lounaalla.

telliskivi.jpg

telliskivihomeart.jpg

Homeart oli sisustuksesta kiinnostuneelle kuin karkkikauppa lapselle. Ajan kanssa olisi voinut nautiskella kaffet myymälän yhteydessä olevassa kahvilassa, mutta nyt keskityin vain ihailemaan tuotteita ja ostamaan hieman tuliaisia. 

telliskivisidrunigatee.jpg

Tien toisella puolella kävimme tutustumassa Sidruniga tee -ateljeehen, jossa oli käsitöitä ja kaikenlaista vanhaa mööpeliä myynnissä. Liikkeen myyjä oli pukeutunut ateljeen tyylille sopivasti vanhan ajan käsityöläisasuun. 

telliskivifhoone.jpg

Lopuksi lounastimme paljon kehuja saaneessa F-Hoone -ravintolassa. Sisustus oli vanhan tehdasalueen mukaisesti tiiltä, kiveä ja kolhoa, mutta silti todella tyylikästä industriaalia. Caesarsalaatti ja iso cola taisivat maksaa suurinpiirtein viisi euroa. 🙂

estoria.jpg

Telliskiveltä suuntasimme hotellille, Solo Sokos Hotel Estoriaan. Estoria on tämän vuoden alussa avattu kolmessa kerroksessa Viru-hotellin kyljessä sijaitseva Tarinahotelli. Hotellin jokainen 93 huoneesta kertoo jonkinlaisen tarinan Virosta. 

Hotellilla meidät toivotettiin tervetulleeksi ja kaiken sen lämpimän tunnelman ja kuohuviinitarjoilun keskellä saattoi hetkeksi tuntea itsensä hyvinkin tärkeäksi ja mikä tärkeintä; todella tervetulleeksi.

estoria2.jpg

estoriahuone.jpg

Yövyn harvoin hotelleissa. Olikin kahden hengen huoneissa yöpymiseen varautuneena mieletön yllätys, kun meille olikin järjestetty jokaiselle oma huone. Sänky oli todella suuri, ainakin sen 180 cm, sillä mahduin kevyesti sänkyyn poikittain ja tilaakin jäi. Kyllä siinä hyvät unet sai, kun oli upean illan jälkeen ensin käynyt lämpimässä suihkussa, kietoutunut huoneessa olevaan kylpytakkiin ja katsonut hieman televisiota. <3

estoriahuonen%C3%A4kym%C3%A4.jpg

Näkymät hotellihuoneeni ikkunasta

estoria1.jpg

Jokaisessa hotellin kerroksessa on oma lounge, jossa voi lukea, jutustella ja tavata muita asukkaita. Tila – kuten koko hotelli – on sisustettu virolaisella designilla. Vain huoneiden lakanat ovat suomalaista Finlaysonia. 

merineitsishowdinner.jpg

Illan ohjelmassa oli Show & Dinner hotellin ravintola Merineitsissä. Saimme kokea upean kolmen ruokalajin illallisen Starlight Cabaret‘n esittämän Life is a Cabaret revyyshown siivittämänä.

merineitsishowdinnerruoat.jpg

Alkuruoaksi valitsin kevyesti savustettua hanhen rintafileetä, aprikoosia ja uunipaistettua punajuurta. Juomana roseeta. Pääruoaksi söin ruohoruokittua nautaa 8h peruna confitilla, kukkakaalilla ja luuydinkastikkeella. Juomana liharuoalle sopivaa punaviiniä. Jälkiruokana oli upea annos, joka kantoi nimeä “Ihan kuin juustokakku”. Jälkiruoaksi oli myös kahvia ja unkarilaista Tokaji-valkoviiniä. En oikein välitä alkoholijuomien nauttimisesta ruoan kanssa, mutta halusin tämän harvinaislaatuisen illan kunniaksi “tehdä kaiken oikein” ja jokaista viiniä maistoin siemauksen. Pakko sanoa, että ilta oli oikeasti elämäni hienoin. <3

cabaret.jpg

Kuvat: © Valkoista Harmoniaa

LIFE is a CABARET

virolaisen varieteen ja estradien grand old man Kalju Saareken elämään perustuen 

Kalju Saareke on vuonna 1926 syntynyt virolaisen ammatillisen varieteentanssin luoja ja kaikkein pitkäaikaisin ja sisukkain kehittäjä. Tanssitaiteen kevyemmän genren edistämiseen Saareke omisti yhteensä 40 vuotta elämästään. Hän opetti sekä laulajia että tanssijoita ja ohjasi menestyksekkäitä estraditansseja ja varieteenäytelmiä.

Revyy-show’ssa luodaan katsaus hänen intohimoiseen elämäntyöhönsä Viron viihdemaailman muokkaamisessa, luodaan uudelleen aikakauden tunnelma, tapahtumat ja menestyksekkäimmät numerot sekä tavataan virolaisen lavahistorian tähtiä.

Teksti: Kabaree-illan ohjelmasta

merineitsiaamiainen.jpg

Jo yllä mainittujen hyvien ja pitkien yöunien (menin illalliselta suoraan huoneeseeni rentoutumaan) jälkeen saimme vielä nauttia runsaan hotelliaamiaisen samaisessa Merineitsi-ravintolassa. Vaikka otinkin normaalin kaurapuuroannokseni raejuustolla ja marjoilla niin olihan sitä pakko maistella
vähän muutakin, kuten munakokkelia ja pekonia. Ihan pikkuisen vaan 😉

Aamiaisen jälkeen lähdimme kohti satamaa ja Helsinkiä. Laivalla saimme nauttia vielä todella mielettömän brunssin, jonka jälkeen todellakin oli ähky. Kohtalokseni koitui lopulta jälkkäripöytä, jossa oli suklaamoussea, jäätelöä, porkkanakakkua ja vaikka mitä. Namskis!

IMG_1679.jpg

Kuva (© Miia – OKV) hotellin Take a shelfie here -pisteeltä 🙂

En ihan hetkeen ole tällaista matkaa kokenut. En keksi yhtäkään asiaa, mikä olisi reissussa mennyt huonosti. Matkaseura, meille järjestetty kaupunkikierros, hotellihuoneet, iltaohjelma, ruokailut ja kaikkien yhteistyökumppaneiden vieraanvaraisuus laivalla sekä hotellilla olivat ensiluokkaisia.

Syksy on ollut minulle todella vaikea ja sekava, mutta tämä reissu sai minut tuntemaan itseni pitkästä aikaa taas eläväksi… ihmiseksi. Vaikka itku pääsi kotisatamassa pelkästä haikeudesta matkan loppumisen suhteen, muita bloggaajia kohtaan koittavasta ikävästä ja palaamisesta arkeen ja vaikeiden asioiden keskelle niin tämä reissu oli se ponnahduslauta, joka sai aikaan asteittaisen heräämisen ja nousemisen syksyn ankeudesta kohti elämää.

Lämmin kiitos kaikille matkaseuralaisille sekä Matka-Vekalle, Eckerö Linelle ja Solo Sokos Hotel Estorialle! <3

Yhteistyössä Matka-Vekka

2 kommenttia “Pikkujoulumatka Tallinnaan

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *