Makuuhuoneen järjestyskokeiluja

Sain makuuhuoneeseen verhot ja pestyä lattian vuorokauden tuuletuksen jälkeen, joten oli aika siirtää sänky takaisin makuuhuoneeseen. Onneksi, nukuin meinaan todella huonosti täyteen ahdetussa olohuoneessani. 🙂

Kokeilin sänkyä kolmeen eri kohtaan huoneessa. Tässä tulee siis jokaisesta vaihtoehdosta muutama kuva. Vaihtoehdot ovat random-järjestyksessä. Verhot asettelin niin kuin ne yleensä päivisin on eli vain tuuletusikkunan kohdalta auki. Sen kummempaa somistelua ja petaamista en tässä vaiheessa ole vielä tehnyt, helmalakanakin on ihan pölyinen ja vaatii vielä teippiharjakäsittelyä. Kannattaa siis keskittyä vain sängyn (ja yöpöydän) sijoitteluun. 😀 

VAIHTOEHTO 1 – sänky kulmittain

1.jpg

2.jpg

3.jpg

VAIHTOEHTO 2 – sänky päätypuoli ikkunaa vasten

5.jpg

6.jpg

7.jpg

8.jpg

VAIHTOEHTO 3 – sänky leveällä umpiseinällä kuten aiemmin

9.jpg

11.jpg

10.jpg

12.jpg

Bonuksena vielä kokeilin yöpöytää pystypäin, kun yllä olevissa kuvissa kokeilin sitä vaakapäin. 

13.jpg

Itselläni on tietenkin oma mielipiteeni näistä vaihtoehdoista, mutta nyt ottaisin mielelläni vastaan teidän mielipiteitä ja lisäideoita. Kalusteita ei tosiaan kovasti ole käytettävissä. Muutama huonekalu kotoani löytyy kyllä, joita voisi kokeilla sijoittaa makuuhuoneeseen, mutta toisaalta makuuhuone saisi jäädä aika minimalistiseksi sisustuksen osalta.

 

17 kommenttia “Makuuhuoneen järjestyskokeiluja

  1. Ninni: Kulmittain sänky on kieltämättä aika hauska. 🙂 Ainoastaan sängyn ja kaappien väliin jää omituinen tyhjä tila, joka hieman pohdituttaa.

 1. Mä laittaisin vaihtelun vuoksi kulmittain. Meillä on itsellä nyt ikkunaa vasten ja tykkään myös siitä. Jenkeissä ja Englannissa sänkyähän pidätään paljonkin ikkunaa vasten, meillä täällä pohjolassa vähemmin. Kerro heti mikä susta itsestä tuntuu parhaimmalta ratkaisulta?

  1. satu: Mä jätin sängyn nyt vaihtoehto kolmosen eli tutun ja turvallisen mukaisesti. Myös pääpuoli ikkunaa vasten miellytti jotenkin. Kulmittain on hauska ja erilainen kyllä, mutta hämmentää vähän sitten sängyn ja kaappien väliin jäävä tyhjä tila. 🙂

 2. Voi voi, kun kaikki näyttää hyvälle kuvissa ainakin ;D Sinänsä ihanaa, että noin monta vaihtoehtoa käy eli voit vaihtaa vaikka vuoroviikoin 🙂

 3. No johan pistit vaikean! Toi eka on mielenkiintoisin…tokassa voi ikkunas tulla viima ainakin talvisin.. ja kolmas on tuttu ja turvallinen :))!

 4. Itse laittaisin sen ikkunan alle, niin se toisi vaihtelua entiseen järjestykseen. Jos sänky olisi kulmittain, niin omaan silmääni se näyttäisi ehkä hieman levottomalta. Onko sinulla vaatekaapit makuuhuoneessa? Jos sänky olisi ikkunan alla, niin jalkopään puolelle saisit kivasti tehtyä "erillisen puketumistilan" : ).

  1. Tiia: Tuo pukeutumistilaidea olikin aika kiva, sängyn päätyyn vaikka penkki ja siinä voi sitten touhuta. 😀

 5. Mä pysyisin vanhassa ratkaisussa, eli kolmosvaihtoehdossa. Poikittain sänky vie liikaa tilaa huoneesta. Ikkunan eteen en itse tykkäisi laittaa, mutta makuasia sekin 🙂

  1. saparo: Sänky onkin nyt sitten kokeilujen jäljiltä tutussa ja turvallisessa kohdassa. Ehkä joskus kokeilen laittaa sen ikkunaa vasten. Kulmittain oli erilainen, mutta hämäävän tyhjän tilan jättää sängyn ja kaappien väliin.

 6. Tuolla lailla kulmittain juuri tarkoitin, taisi olla vähän epäselvä selitys 🙂 Mun suosikki siis toi eka kulmittain oleva. Täyttää kivasti huoneen mutta ei tukkoon ja on kivasti erilainen 🙂

  1. Tsinnia: No tajusinpas sitten! 😀 Kulmittain olisi kivampi, jos huone olisi vähemmän syvä eli sängyn ja kaappien väliin jäisi aavistuksen pienempi tila. Nyt se on vähän outo kun on niin tyhjä eikä siihen oikein saa mitään kalustetta järkevästi täytteeksi.

 7. Feng Shuissa pitäisi katsoa oveen päin, eli umpiseinä saa pisteet.<br />
  Ikkunan alla on todella kiva idea, mutta Suomessa on talvella oikeasti kylmä ja ikkunoista vetää, joten väliaikaisena ratkaisuna on varmaan mukava. <br />
  Amerikassa olen myös törmännyt ikkunan alla oleviin, mutta siellä ikkuna on ollut aina ylempänä, ei niin että ikkunan alaosa on sängyn takana. Minua ei moinen kyllä haittaisi yhtään.

  1. lanttuleikkuri: Ikkunan edessä voi kieltämättä saada hieman vetoa talviaikaan. Onneksi ei varmaankaan paljon, sillä makuuhuoneen ikkuna on parvekkeelle ja parvekkeella on lasitus. Se minimoi hieman vedon määrää. Ehkä näin kesäaikaan sänky toimisi ikkunan edessä ja talviaikaan sitten perinteisesti umpiseinällä.

  1. hantta: Mä tykkään myös ikkunavaihtoehdosta, tosin myös umpiseinää vasten laittamisesta. Ehkä näitä kahta vuorottelen ellen keksi jotain neljättä vaihtoehtoa. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *