InstaMonth

Instagramista on tullut tärkeä osa arkeani. Pidän kuvaamisesta ja koska kunnollista kuvausvälineistöä minulla ei ole, niin puran kuvaushimoni käyttämällä Instagramia. iPhonen kamera on itse asiassa aika hyvä ja keskittymällä saa hyviä kuvia. Silmäni etsivät jatkuvasti ihan automaattisesti kuvattavaa ja kuvaamisen tultua arkeeni mukaan on monia paikkoja ja asioita katsonut ihan eri perspektiivistä. 

Haluan myös tämän osa-alueen tuoda blogiini, joten on mahdollista, että jatkossa julkaisen kerran viikossa #instaweek -postauksen, jossa on viikon ajalta julkaisemiani Instagram-kuvia. Aion mennä fiiliksen mukaan tässäkin eli voi olla, että ihan joka viikko postausta ei tule. Parhaiten siis pysyy kärryillä seuraamalla minua ihan Instagramissa.

Tässä poikkeuksellisesti otteita kesäkuun ajalta eli InstaMonth – June, olkaa hyvät. 🙂

1.jpg

2.jpg

Hautausmaalla

3.jpg

Päivällistä

4.jpg

Summer in the city

5.jpg

Maalla on mukavaa!

6.jpg

Luonnonkukkia kotiin

7.jpg

Kauniita rakennuksia – Kallion kirkko

8.jpg

Pöpöjä vastaan taistelua – oli muuten varmaan lyhyin ja lievin keuhkoputkentulehdus ikinä. Ehkä terveellisestä ruokavaliosta, tupakoinnin lopettamisesta ja vitamiinien ja hivenaineiden tankkaamisesta on ollut hyötyä! 🙂

9.jpg

Herkullisia jäätelöhetkiä à la 3 Kaveria

10.jpg

Jänniä ja mielenkiintoisia sääilmiöitä ja maisemia

11.jpg

Herkullinen juhannusateria

12.jpg

Vahingossa syntyneitä sisustusideoita

13.jpg

Rentoutumista uuden (lemppari)sarjan Uhkan (Crisis) parissa

14.jpg

Pirteää keltaista kesäpukeutumisessa

15.jpg

Aleostoksia – t-paita ja collegehousut

 

Pieniä kivoja hetkiä on tullut taltioitua, siinä Instagram on kyllä oiva!

 

 

16 kommenttia “InstaMonth

 1. En tiedä mikä iPhone sulla on mutta ainakin iPhone vitosessa alkaa olla jo sen verran hyvä kamera että sillä pystyy ihan riittävän hyvin hoitamaan harrastelukuvauksen. Sitä paitsi puhelin on aina mukana eikä tarvitse roudata mukana mitään järjestelmä- tai pokkarikameraa. <br />
  <br />
  Oon itse miettinyt tällaisen lens kitin ostamista <a rel="external nofollow" href="http://www.amazon.com/including-Telephoto-Universal-Microfiber-Cleaning/dp/B00AQUCPFC&quot; target="_blank">http://www.amazon.com/including-Telephoto-Universal-Microfiber-Cleaning/dp/B00AQUCPFC</a&gt; jolloin tuohon puhelimen kameraan saisi vähän lisää zoomin, laajakulman ja macrolinssien osalta. Ja näyttipä tuossa olevan mukana vielä telinekin.

  1. Pekka: Mulla on juurikin vitonen. Ja olen samaa mieltä, että keskittymällä saa ihan passeleita kuvia ja siksi en olekaan enää hetkeen jaksanut marista siitä, että ei ole rahaa ostaa järkkäriä. Olen kuullut, että jalustoja saa puhelimillekin, mutta ihan tuollaisesta kitistä en ollut tietoinen. Aika näppärä juttu kyllä. 🙂

  2. Mieheni on ostanut omaan iPhone 5:seen erillisiä linssejä (ovat huomattavasti pienempiä kuin tuosta linkistä löytyvät), ja ne on kyllä ihan näppäriä, kun haluaa kikkailla kuvilla : ). Erityisesti macrolinssi ottaa kyllä tosi tarkkaa kuvaa! <br />
   <br />
   Ps. #instaweek kuulostaa hyvältä! Terveisin &quot;toinen Instagramiin koukuttunut&quot; : ).

  3. Tiia: Täytyy ehdottomasti pitää mielessä noi lisäosat iPhoneen. 🙂 Ja Instagram on kyllä näppärä monella tapaa; pääsee napsimaan kuvia mistä milloinkin eikä tarvitse nähdä paljonkaan vaivaa saadakseen kuvansa jaettua.

 2. Instagram on ihana! Olen myös täysin koukussa. Toivottavasti kavereilla ei mene hermot siihen postaustahtiin! 😀

  1. Rita: Haha, mä ajattelin juuri tuota samaa tänään! 😀 Sitten kyllä ajattelin, että hittoako sillä on väliä, sehän on MUN tiedonjakokanava ja jos jotakuta ärsyttää kun floodaan kuvia välillä, niin lopettakoon seuraamisen. 😉

  2. Täysin samaa mieltä 😀 Eli postataan vaan jatkossakin niin paljon kuin sielu sietää!

 3. Toi Instagram mua kyllä viehättäis… Miten sinne voi liittyä ja riittääkö, jos ekaksi liittyy vaan katselijaksi, mutta ei itse sinne kuvia laita? Kun mua vaan niin pelottaa kaikki uusi ja pelkään etten sitten osaakaan jne… 🙁 En tajua niistä hashtageistakaan yhtikäs mitään…<br />
  Mitä mun pitäis tehdä?

  1. Voi sinne liittyä, vaikkei heti kuvia laittaisikaan. Veikkaanpa tosin, että jos kuvienotto viehättää niin tuohon koukuttuu aika nopeasti ja kohta huomaa joka päivä lisäävänsä kuvia. Profiilikuvan Insta nappaa Facebookista, jos sen tunnuksilla rekisteröityy. Kannattaa googlailla Instagram-ohjeita ja hashtageistakin on hyvät ohjeet. Itse laitan &quot;häsärit&quot; mieluiten englanniksi niin saa vähän laajemmin kuville näkyvyyttä. Profiilin voi myös laittaa yksityiseksi, jos ei koko maailmalle kuviaan halua näyttää. Siinä tapauksessa en tiedä, mitä hyötyä hashtageista on. Aiemmin kun en itse voinut sinne liittyä (johtuen ikivanhasta puhelimestani) niin koneella katselin muiden kuvia, sekin nimittäin onnistuu, että Instaa voi käyttää normikoneella :)<br />
   Minäkin olen vasta ihan aloittelija tuossa, mutta kuvien katseluun ei kyllästy ikinä. Toinen mikä koukutti on Pinterest, oletko siihen tutustunut?

  2. Dara: Rita tuossa jo aika hyvin kiteyttikin, miten homma toimii. 🙂 Liity ihmeessä, jäät vielä koukkuun ja sun profiilis on täynnä maisema- ja kissakuvia. 😉

  3. Heh, jos on kissakuvia luvassa niin linkkiä sitten siihen profiiliin minullekin. Kissakuvia on kaikista hauskinta seurata :))) <br />
   Dara, olenkin joskus vilkuillut blogiasi ja varsin hauskannäköiset kissayksilöt sinullakin näyttää olevan 🙂

  4. Minäkin oon kissaihminen ja tykkään, kun kissat on joskus tosi kuvauksellisia. 😀 Tulee usein ikävä omia kissoja, joita tässä elämän varrella on ehtinyt olemaan.

  5. Rita: Voi vitsit KIITOS sun tosi kattavasta vastauksestasi!! Kävin jo googlettamassa ohjeita, miten sinne liityn. Nyt vaan täytyy yrittää opetella lataamaan sopiva appsi tähän mun Galaksin kauneinpaani (puhelin Samsung Galaxy S4), ja sitten voi kai rekkautua ihan tietokoneen puolella… Siis mulle oli ihan ekana mielessä, että käyttäisin instagamia pöytäkoneella, ja vasta sun viestistä tajusin, että haa, sitä voi siis käyttää puhelimellakin… ;D<br />
   <br />
   Irina: Niitä kissakuvia!! Kai tää on mulle syy liittyä instaan, että on joku kanava mihin tyrkatä niitä ylimääräisiä kissakuvia ;D Ja sitten kun haluan sua stalkata sielläkin, niin pakkohan se on =D

  6. Dara: Instagramia onkin tarkoitus käyttää puhelimella ja tallentaa niitä arjen hetkiä. Instagram = instant 😉 Ja androideihin löytyy marketista ihan Instagram, helppoo löytää ja asentaa.

  7. Dara: Unohtui siis sanoa, että lataat aluksi Play-kaupasta Instagram-sovelluksen ja suosittelen myös latamaan jonkin kuvankäsittelyohjelman. Niitä on siellä pilvin pimein ilmaiseksi ja itse käytän Aviary-nimistä käsittelyohjelmaa. Kuvat otan Samsung Galaxy trend plussalla (en ekaksi älypuhelimeksi sen kummempaa viitsinyt hankkia, mutta toimii tuokin) sekä jotain vanhempia kuvia olen lisännyt Nikon D5000 -kameralla otetuista kuvista (ns. latergram-kuvia siis 😀 ). Kuvat lisään aina puhelimen kautta, mutta usein on helpompi katsella toisten kuvia koneen kautta, niin ei silmät väsy pientä ruutua tuijottaessa. Toivottavasti saat homman pelittämään! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *