Indoor Garden Herb:ie 23 pöytäpuutarha

Olen pari kertaa yrittänyt saada kaupan yrttejä säilymään hengissä pidempään, mutta en ole onnistunut. Aikanaan yritin yrttien hengissä pitämistä Sagaformin Duo yrttiruukussa, mutta se ei toiminut mulla. Sitten yritin ihan vaan laittaa ruukun johonkin astiaan ja vesiperä siinäkin. Sen jälkeen päätin, että seuraavalla kerralla kokeilen Eva Solon yrttiruukkua, jossa on oman logiikkani mukaan parempi kastelusysteemi. Kastelu on vissiin se suurin ongelmani yrittien pitämisessä hengissä, en koskaan tiedä, miten paljon tai vähän niitä on kasteltava.

Nyt kun yritän ensimmäistä kertaa saada jotain itse kasvatettua eli noita kirsikkatomaatteja, niin sitä kummasti alkaa hieman haaveilla muustakin. Olisi kiva saada jotain itse kasvatettua (tai edes hengissä pidettyä ;)) jo kesän aikana. Olen miettinyt, josko sitä uskaltaisi jotain ihan perus salaattia kokeilla. 

indoorherbie.jpg

Kuva: Pavunvarsi

Törmäsinkin netissä erään artikkelin kautta puutarhakauppa Pavunvarren nettikauppaan, jossa oli Indoor Gardenin Herb:ie 23 pöytäpuutarha. Tämä olisi ideaalinen keittiön tasolle ja siinä on ihan omanlainen vesiviljelyteknologia sekä kasvivalo. Yllä olevassa kuvassa on vihreä pöytäpuutarha, mutta väreinä on myös musta, valkoinen ja punainen. Aika mielenkiintoista, tässähän alkaa jo sormet syyhytä kun viljelyhommia miettii. Olisi talviaikaankin elinvoimaisia yrttejä ja kasveja mahdollisuus kasvattaa tai kuten sanoin, ainakin pitää hengissä. 🙂

Onko kellään kokemusta tällaisista koti-hyötykasviviljely”laitoksista”?

 

Irina / White & Fresh - -

9 kommenttia “Indoor Garden Herb:ie 23 pöytäpuutarha

 1. Mäkin aina välillä haaveilen, mutta koska mulla kuolevat kaktuksetkin, niin en viitsi edes yrittää 🙂

  1. Anna: Mulla kuoli ruukkurosmariini, nyyh. Ehkä mulla kestäisi yrtit tollasessa pöytäpuutarhassa. Ehkä jopa sullakin?! 🙂

 2. laita kuvia niistä kirsikkapuun oksista? onko tullu jo vihreetä (:

  1. moiiiiiii: Laitoin jo, kävithän tsekkaamassa! 🙂

 3. Heippa !<br />
  <br />
  Mulla on ollut juuri tuollainen herbie tammikuusta lähtien ja se on kyllä hyvä ! Kaupan yritit pysyy hyvin hengissä, tosin heitin ne pois kun niihin ilmestyi pieniä ötököitä, yök 🙁 Se on kai aika tyypillistä kaupan yrttiruukuille ja siksi laitoinkin itse siemenestä kasvamaan salaattia ja basilikaa. Se on hidasta, laitoin ne 13.3 ja nyt vasta rupee olemaan vähän kasvanut eli satoa on turha haaveille vielä hetkeen saavan. 🙂

 4. Mulla ei ole tuota, mutta vähän vastaava ZenGrow, joka perustuu kanssa vesiviljelyyn. Oon niin tyytyväinen siihen! Ei tarvi yhtään muistaa kastella, paitsi lisätä vettä astiaan kun pumppu alkaa pulputtamaan tyhjää ;). Tällä hetkellä mulla kasvaa siinä basilikaa ja korianteria, molemmat olleet terveitä ja elinvoimaisia jo toista kukautta. En tiedä miten pitkään ne tuossa oikeasti pärjäisivät, sillä meillä syöntinopeus usein voittaa kasvunopeuden. Mutta on tosi kiva ettei noista tarvitse sillä tavalla huolehtia, ja kastelun voi unohtaa.

  1. Millis: Mun täytyykin käydä vähän kurkistelemassa, millainen toi sun laitteesi on. 🙂

 5. Kuulemma tuo on melkoisen äänekäs laite, äitini päivittelee sitä jatkuvasti että on ihan &quot;turha&quot;. Saan tämän kesällä lainaksi joten katsotaan sitten voiko sitä käyttää pienemmässä asunnossa vai onko tosiaan liian äänekäs… 🙂

  1. Sofia: Mä en välttämättä mitään äänekästä tahtoisi kyllä. :/ Tosin luin jostain kokemuksia, että tuo ZenGrow olisi äänekkäämpi ja joku oli varta vasten vaihtanut sen herb:ie 23:een, kun se taas oli ollut vähemmän äänekäs. Mielellään tosiaan kuulisin sitten sun kokemuksia äänen osalta ja muutenkin. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *