Uuden elämän aineksia?

Täällä on pari viikkoa opeteltu uusia asioita. Asioita, joiden pitäisi periaatteessa olla itsestäänselviä ja pitkään jo elämässä mukana olleita. Aina ei kuitenkaan kaikki mene niin kuin Strömsössä ja vielä 35-vuotiaanakin joutuu opettelemaan säännöllisyyttä ja terveellisempää elämäntapaa. Toivottavasti tällä kertaa kaikki tai edes suurin osa uusista ja “uusista” asioista jäisi ihan tavaksi ja arkeen. Tässä vähän kuvia siitä, mitä täällä on ollut meneillään. Instagramissa ja mun omassa Facebookissa olijat ovat varmaankin saaneet näistä jo yliannostuksen, mutta teille muille tämä.

IMG_20140311_141805.jpg

Tavalliset kaurahiutaleet ovat ainakin vielä toistaiseksi vaihtuneet gluteenittomiin, koska punnitsen vielä viljattoman ruokavalion kokeilemista (vaikka en hirveästi viljatuotteita käytäkään kaurapuuroa lukuunottamatta) ja aloitin siitä, että yritän karsia viljan (ja hiilareiden) määrää jo nyt ja gluteenittomissa hiutaleissa ei ainakaan ole niitä jäämiä muista viljoista. 

IMG_20140314_194416.jpg

IMG_20140315_144656.jpg

Lidlissä oli reipas viikko sitten hyvässä tarjouksessa kesäkurpitsat: 0,99 €/kg. Ostin sitten melkein kaksi kiloa kesäkurpitsoita ja pistin parinsadan gramman satseissa pakkaseen. 🙂

IMG_20140318_190027.jpg

Uskokaa tai älkää, niin jos en väärin muista, keitin ensimmäistä kertaa itse tuoretta parsakaalia. 😀 Toki sitä olen pakastettuna käyttänyt, mutta että uskalsin ihan tuoreen ostaa, hih!

IMG_20140319_154756%231.jpg

Sain vihdoin käsiini Kaisa Jaakkolan Hormonitasapaino -kirjan ja olen sitä nyt hissukseen tutkiskellut ja ehtinyt muutaman tehtävänkin tehdä. Oma kehotyyppi on ainakin jännä juttu ja samoin mielenkiintoisen tuloksen sain testatessani, missä jamassa oma aineenvaihduntani on. 😉

IMG_20140320_192826.jpg

Taannoisella kauppareissulla meinasi silmät pudota päästä, kun näin suomalaisen kurkun hinnan. Normaalisti talven aikana se on hiponut 4-5 euron hintoja. Nyt vain 1,39 euroa kilolta, halvempaa kuin espanjalainen!

IMG_20140322_114724.jpg

Sain tuliaisiksi eräänä päivänä hyödyllisiä juttuja: Kvinoaa kokeiltavaksi ja sitruunalla maustettua ekstraneitsytoliiviöljyä. On se hyvä, että lähipiirissäkin on noteerattu tämä minun uuden oppiminen. 😉

IMG_20140325_134527.jpg

Ja tänään vihdoin nostin takamukseni sohvalta ja puin lenkkikamat päälle. Reippailtuja kilometrejä en saanut talteen, sillä GPS ei vissiin ollutkaan päällä. Muutaman kilsan kuitenkin pistin menemään reippaalla tahdilla ja puolisen tuntia kului aikaa. Tätä olisi siis tarkoitus jatkaa, toivottavasti säännöllisesti ja vielä enemmän toivon lenkkeilykärpäsen puraisua samoin kuin syksyllä 2010. 

Tarkoitus olisi postata jossain kohtaa kuvia mun aterioista. Sainkin itse asiassa postaustoiveen käyttämästäni ruokavaliosta, joten tulossa on niille, joita kiinnostaa. 🙂

Miten muuten teillä muilla, onko kellään ollut viime aikoina uniongelmia? Itse heräilen nukahtamisen jälkeen 2-3 kertaa ja noin kahden tunnin välein ja tänään ensimmäistä kertaa en saanut kunnon unia päivällä. Muutoin olen nukkunut yöni hyvin ja päiväunet siihen päälle ilman, että yöunet on kärsineet. Viime viikosta lähtien uni on kuitenkin ollut ihan pielessä. Tosin väsymystä ei ole ollut ihan samassa mittakaavassa, joten voi olla hyvin mahdollista, että elimistöni on vaihtamassa vain kevät- ja kesämoodille.

Ja hei, 29 päivää savuttomana! <3 🙂

 

 

14 kommenttia “Uuden elämän aineksia?

 1. Hei Irina! Seuraan blogiasi melkein päivittäin, mutta en ole tainnut pahemmin tänne kommentoida. Nyt halusin kuitenkin toivottaa tsemppiä terveempään elämäntapaan! 🙂 Muista, että kaikki on aina kotiin päin, vaikka etenisi pienemmin askelin. Mukavaa kevättä! 🙂

  1. Tanjushka: Ihanaa, kivat kun tulit kommentoimaan ja kiitos kommentistasi 🙂 Tuntuu hyvältä saada tsemppiä ja tukea. Varsinkin kun muutokset tuntuvat tapahtuman tosi hitaasti. Aurinkoista kevättä sinullekin!

 2. Onnittelut savuttomuudestasi! 🙂 Itsellä on myös ollut tämän talven aikana samaa ongelmaa. Välillä nukun kuin tukki ja välillä taas heräilen ja pyörin. Epäilen syypääksi meidän huonoa ja vanhaa sänkyä, pitäisi laittaa vaihtoon heti kun vaan rahatilanne sallii. Lisäksi stressiäkin on ollut vähän enemmän aiempaan verrattuna :/

  1. moonangel: Kiitos! 🙂 Stressi ja huono sänky eivät varmasti lisää unenlaatua. Stressiä löytyy täältäkin ja varmasti sänkykin voisi olla parempi. Silti jotenkin epäilen valoisuutta syyksi. Niin ja miksei tämä terveellisempi ruokavaliokin voisi vaikuttaa, onhan tässä kropalla tottumista. 🙂

 3. Jeeeee. Hyvä Irina! Oon niin iloinen tosta kaikesta &hearts;<br />
  Ja jos joku on universumin surkein nukkuja, niin se olen minä, mutta hengissä ollaan, vaikka oon sua niiiiin paljon vanhempi, joten ei huolta 🙂

  1. Annukka: Kiitos ihanasta kommentista, sait hymyn huulilleni 🙂 Jotkut tosiaan ovat tosi huonoja nukkujia luonnostaankin ja luulen, että sellaiselle vähäinen uni ei ongelmaksi muodostukaan samoin kuin sellaiselle, jolla luontaisesti on tarvetta isommalle unimäärälle. Nyt sain eilen aika hyvin nukuttua päiväunet, mutta muutoin heräilen vieläkin kerran tai kaksi yössä. Kerran vielä sulatan, mutta olisihan se kiva nukkua kerralla koko yö. 🙂

 4. Onnea savuttomuudesta, se on iso saavutus! Käytän tuota samaa oliiviöljyä myös kanafileiden paistamisessa. Lisään vain yrttejä ja pippuria. Todella hyvää. Hakkaa mennen tullen kaikki valmiiksi maustetut. Ja suolaa laitan todella vähän, jos ollenkaan jos vain itselleni teen. Kiva kun jaksat jakaa näitä juttuja meille muillekkin inspiraatioksi!

  1. Mallu: Kiitos paljon! Savuttomuus on ehdottomasti isoin terveydellinen saavutus, mutta jotenkin tuntuu, että &quot;uusiin&quot; ruoka-aineisiin totuttautuminen ja vanhoista pääseminen on vielä vaikeampaa. 😉 <br />
   <br />
   Mä paistoin eilen myös broilerin tuossa sitruunaisessa oliiviöljyssä ja ennen paistamista sekoitin pannulla öljyn joukkoon mango curry -maustetta. Sitten vaan paistamisen loppuvaiheessa broilerin joukkoon Provencen yrttimaustetta. Mun suosikki-yrttimaustetta ei jostain syystä enää kaupasta saa (pitäisi ottaa maustefirmaan yhteyttä kyselyn muodossa), niin siirryin nyt tuohon. Suolaa en itsekään lisää hirveen usein muuhun kuin jauhelihaan. Valmismarinoidut lihat on ihan täysin out of the question! 🙂

 5. Kuulostaa mahtavalta Irina! Tsemppiä savuttomuuteen ja ruokavaliohommiin! Tulin jotenkin aivan yli hyvällä tuulelle, kun luin tämän postauksen. Ihana tuo lenkkikuva! Terkkuja!

 6. Hei,<br />
  <br />
  Meidän perheessä on ihan kokonaan siirrytty käyttämään Puuppolan Aitokauraa. Ihan loistotuote, Sitä viljellään Keski-Suomalaisella tilalla. Mitään torjunta-aineita ei ole käytetty viljelyssä. Ihan loistotuote, tykkään! Harmi vaan, että sitä ei saa ihan joka kaupasta. Kuulemma tilalta voisi käydä ostamassa sitä isommissa erissä.

  1. Vakkarilukija: Kiitos kommentistasi! Olisi aivan ihana käyttää kotimaista, varsinkin kun viljelymenetelmäkin on noin puhdas. On vain suhteellisen tyyristä, juuri maksoin tanskalaisesta euron vähemmän. Toki suosin kotimaista aina kun se taloudellisesti on mahdollista. 🙂

 7. Jättisuuuret onnittelut savuttomuudestasi!!! 🙂 Sanoisin, että tuo on ollut tärkein saavutuksesi tässä terveellisen elämän projektissasi. Olen niin onnellinen puolestasi 🙂

  1. Sanna: Voi kiitos! 🙂 En taida osata itse edes ajatella, miten iso juttu terveydellisesti tuo savuttomuus onkaan ollut. Mieli keskittyy niin kovasti ruokavaliomuutokseen, että ei ehdi edes ajatella asiaa vaikka tietenkin se tupakka on mielessä vielä päivittäin. Ehkä se johtuu siitä, että korvasin tupakan sillä sähköisellä versiolla ja siksi tosiaan tuntunut helpommalta. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *