Ontelolaattavuoto

Viikonloppuni alkoi mielenkiintoisesti perjantaina. Olin menossa päikkäreille, kun kuulin oudon napsahduksen ja huomasin, että sängyssäni on märkä läntti. Ihan heti eivät aivot rekisteröineet, mistä kummasta on kyse. Sitten kuulin uuden napsahduksen ja tulin katsoneeksi ylös kattoon.

IMAG0783.jpg

Tajusin heti, että kyseessä on ontelolaattavuoto, sillä tässä asunnossa on moinen ollut aiemminkin ja kuten yllä olevasta kuvasta näkee, paikkaushommia on tehty. Heti vaan soittamaan huoltopäivystykseen. Olen tosi tyytyväinen siitä, miten asia lähti hoitumaan; lähes heti soitti päivystävä huoltomies ja sen jälkeen heti isännöitsijä, joka kertoi, miten asiassa edetään. Maanantaihin on odotettava, sillä tuohon aikaan perjantaina (yli klo 15) ei rakennuttajan porukoita enää saanut paikalle. Toki päivystykseen täytyy soittaa, jos tilanne pahentuisi.

IMAG0784.jpg

Niinpä siirsin sängyn pois vuotavan katon alta ja lattialle vati, jotta laminaatti ei kastuisi. Pakko oli laittaa vatiin pyyhe, jotta makuuhuoneesta ei tulisi vesikidutuskammiota. Vatiin tiputtelu kuulostaa kamalalta ja pyyhe vaimentaa äänen aika hyvin. Perjantaista lähtien tilanne on pysynyt stabiilina, jopa hieman parantunut. Vuoto on loppunut ja katto aavistuksen kuivunut. En tiedä, johtuuko kuivemmasta kelistä vai mistä. Sen näkee, miten käy kun ovat sadetta luvanneet tälle sunnuntaille. En tiedä, onko talon katolla joku aukko, mistä vettä pääsee rakenteisiin ja sitä kautta ontelolaattaan vai onko kattorakenteessa kosteutta vielä rakennusajan jäljiltä. Eiköhän tämäkin tarkemmissa tutkimuksissa selvinne.

IMAG0782.jpg

Makuuhuone onkin nyt sitten kuin myrskyn jäljiltä, kaikki kamppeet ovat huoneen toisessa laidassa. Jonkinlainen korjausemppa on joka tapauksessa tulossa, sillä tuo on kuitenkin korjattava. Mitä tapahtuukaan, sitä en osaa sanoa. Poraamista, kuivattelua ja mitä lie. Toivottavasti voisin kuitenkin nukkua makkarissa, sillä en taida osata enää nukkua sohvalla. 😀

En ole perjantain jälkeen kurkistanut petauspatjaani, mutta silloin kun se oli vielä märkä niin siinä oli kunnon läikkä. Lakanaa kun sipaisi, niin sormiin jäi ikävästi laastia, jota tietenkin veden mukana oli tippunut. Vesi itsessäänhän ei tietty sotke eikä tässä määrin tuhoa petaria, mutta en tiedä miten on kun veden seassa on laastia, maalia tms.

IMAG0789.jpg

Hyvin on viikonloppu kuitenkin mennyt tästä äksidentistä huolimatta. Olen kai iän myötä rauhoittunut, sillä en ole jaksanut edes raivostua. Unet on tullut makkarissa kaikesta huolimatta vaikka hieman oudolta on tuntunut nukkua eri kohdassa huonetta ja sänkyä. Petivaatteiden vaihtokin siirtyi sen verran, että selviää, pystynkö sängyssä korjaustoimenpiteiden aikana edes nukkumaan. Tämmöstä sattuu… pääasia on, että kiinteistön puolelta ainakin alkureagointi ja muut toimivat täysin moitteetta ja salamannopeasti. 🙂

Huomista odotellen toivottelen täältä kivat sunnuntain jatkot!

 

Irina / White & Fresh - -

11 kommenttia “Ontelolaattavuoto

  1. JohannaL: Toivotaan, että ollaan huomenna hieman viisaampia. 🙂

 1. No eikä..! Toivotaan, että asia hoituu mahdollisimman nopeasti ja kivuttomasti!

 2. No onpa hyvä homma, että taloyhtiössä reagoitiin ongelmaan noin nopsaan.<br />
  Näin omakotiasujana sitä varmaan menis sormi suuhun, että kelle sitä ekaks soittais, jos alkais katto vuotamaan. Hui. Toivottavasti ei ala.

  1. Annukka: Mäkään en olisi tiennyt, mistä on kyse ellen olisi kuullut että näitä vuotoja on täällä ollut aiemmin ja että edellisen asukkaan aikana myös tässä asunnossa juurikin tuossa kohtaa. 🙂

 3. On kyllä melkonen läiskä katossa, toivotaan että sänky ois säästynyt vaurioilta. Mutta eikö taloyhtiö sit korvaa sen jos näin on käynyt?

  1. J: Kyllä mä uskon, että korvattaisiin tai sitten kotivakuutus. Vakuutuksessa tosin on omavastuuosuus ja ei noi petarit älyttömän kalliita ole, joten en tiedä. Mut en usko, että tulisi ongelmia 🙂

 4. No voi kääk! Tosi kurjaa tuollainen, toivottavasti korjaus onnistuu pikaisesti, eikä aiheuta suurta haittaa asumiselle ja elämiselle. &hearts;

  1. Jenni: Voisin kuvitella, että mitään mittavia asumisen haittoja ei tule, mutta mitään en tietenkään osaa varmaksi sanoa ennen kuin täällä käydään tilannetta katsomassa. Aamulla vaan aikaisin ylös ja odottelemaan tutkimuksia. 🙂

 5. Voihan kurjuus! Mieleeni tuli elävästi aika noin kymmenen vuotta sitten, kun minun ja mieheni ensimmäiseen yhteiseen asuntoon sattui samanlainen vuoto. Tosin meillä kattoa tippui makuuhuoneen puolelle alas asti noin tuollaisen vajaan puolen metrin matkalta. Oltiin viikonloppu poissa kotoa ja palattuamme hieman ihmeteltiin tapahtunutta. Oli ilmeisesti jostain syystä päässyt vettä katon sisäpuolelle vähän reilummin.

  1. Cinnabaria: Herranjestas! Onneksi mulla ei sentään katto oo tippunut. 🙂 Tänään kävivät porailemassa kattoa kolmesta eri kohtaa (viikonlopun aikana oli tullut lisäongelmia), mutta ihan kuivaa oli. Pohdittiin siinä sitten, että ongelma saattaa olla ihan tuolla talon katolla ja siellähän se oli. Korjaukset siis tehdään katolla ja mulla käydään vaan tekemässä pintakorjaukset eli paikkaamassa rei'ät ja laittamassa uutta tasoitetta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *