Luonnollisia kokeiluja

Olen aiemmin kertonutkin iho-ongelmistani sekä kiinnostuksestani luonnonkosmetiikkaan, siinä samalla kun olen raivoisasti yrittänyt löytää erityisesti kasvojeni iholle sopivia hoitotuotteita.

Muutamat jippijaijeet tuli kyllä hihkuttua, kun sain mahdollisuuden osallistua yhteistyöhön Flow kosmetiikan kanssa. Sain valita muutaman mieleisen tuotteen ja päätin keskittyä pääosin kasvojen ihoon. Ensimmäiseksi piti tietenkin valita puhdistusaine kasvoille. 

IMAG8004.jpg

Valintani oli Savi & Yrtti palakasvosaippua. Tuotetietojen ja tuotearvostelujen perusteella saippua sopii hyvin epäpuhtaalle iholle ollen kuitenkin hellävarainen ja kuivattamatta liikaa. Itselläni kun kuitenkin on erityisesti otsan alueelta rasvoittuva iho, mutta kuitenkin pintakuiva ja jopa atooppinen. Edellä mainittu kombo on hankala oikeiden tuotteiden löytymisen suhteen, joten peukut olivat pystyssä tämän saippuan suhteen. 

IMAG8018.jpg

Pari viikkoa on nyt käyttöä takana eikä iho ole kiukutellut. Muutamia epäpuhtauksia on toki, mutta ärhäkkä ihoni ei ole kuitenkaan kuivunut, mikä on tosi hyvä juttu. Saippua puhdistaa hyvin ja tekee ihosta nahkean puhtaan kuten palasaippuat yleensäkin. Käyttämäni CC-voide on aika tiukasti ihoon tarttuvaa, joten suosittelen tekemään tuplapuhdistuksen, jos joku muukin käyttää CC- ja BB-voiteita. Itse laitan kookosöljyä vanulappuun ja pyyhin sillä kasvoni. Sen jälkeen huuhtelen kasvoni lämpimällä vedellä ja pesen vielä saippualla.

Tämä saippua muuten kestää pitkään, joten on todella hyvä ja edullinen kasvoputsari! 

IMAG8016.jpg

Seuraava valintani oli Luomu Ruusuvesi, jota käytän kasvovetenä. 

IMAG8012.jpg

Välillä suihkutan sitä vanulapulle ja pyyhin kasvoni tai sitten suihkutan suoraan kasvoille. En ole vielä kokeillut, mutta ruusuvedellä voi puhdistaa myös kevyen meikin. Tämän valikoin, koska sen sanotaan sopivan ennen kaikkea kuivalle, herkälle ja couperoottiselle iholle – eli siis selkeästi minulle! 🙂

IMAG8007.jpg

Kosteutukseen valitsin myös ruusua – Ruusu antioksidanttivoiteen.

IMAG8013.jpg

Voiteesta kerrotaan Flown sivuilla seuraavanlaisesti:

Anti-age-kasviuutteet ja kylmäpuristetut arktiset siemenöljyt heleyttävät ja kosteuttavat ihoa sekä auttavat sitä suojautumaan ympäristön haittavaikutuksia vastaan.

Luonnollinen hyaluronihappo tehokosteuttaa ja elvyttää ihoa. Voide napakoittaa ihoa ja tekee siitä samettisen sileän ja pehmeän.

Eteeriset ruusu-otto-, mirha-, mandariini- ja pelargoniaöljyt puhdistavat ja tasapainottavat ihon toimintoja sekä auttavat sitä säilyttämään nuorekkuutensa.

IMAG8011.jpg

Voidetta tarvitsee noin sormenpään verran ja määrä riittää koko kasvoille. Kosteutus on ainakin omalle iholleni riittävä. Tuoksu on erilainen kuin aiemmin käyttämissäni voiteissa, hieman yrttinen tai ehkä juurikin ruusuinen. En ole ihan varma, mutta jonkunlaisen kasvin (heh) tuoksu voiteessa on. Tuoksu ei ole missään nimessä huono tai epämiellyttävä, ainoastaan erilainen. 

Yllä olevilla tuotteilla jatkan kasvojeni ihon hoitamista mielelläni. Mitään erikoisia parannuksia ihossani ei ole tapahtunut – en ainakaan ole pannut merkille – mutta tällaiselle herkkähipiäiselle atoopikolle ei muutosta suuntaan tai toiseen -tilanne on aika hyvä, sillä se kertoo sen ettei tuotteet ainakaan ärsytä ihoa. Ainoa negatiivinen asia on se, että voide ja ruusuvesi alkavat olla pian jo puolivälissä kohti tyhjenemistä, joten pian saa alkaa stressata uusien hankkimista. 😉

Neljäs valitsemani tuote onkin sitten vartalolle ja siitä kerron myöhemmin.

Näin joulun alla ajattelin myös vinkata bongaamistani uutuuksista, jotka voisivat olla tosi kivoja lahjaideoita: Lahjapakkaus Ruusu, joka sisältää Ruusu-sheavoin ja Ruusu saippuan. Toinen lahjapakkaus on kuorinta + saippua, jossa on Vanilja-appelsiini himalajansuolakuorinta ja Himalajansuola & sitrukset -saippua. Nämä ovat (kuorinta)pakkauksessa oletustuotteina, mutta halutessaan pakkaukseen voi valita toisen kuorinnan ja saippuan.

Ihanaa perjantaita ja alkavaa viikonloppua kaikille! <3

Postaus tehty yhteistyössä Flow kosmetiikan kanssa

10 kommenttia “Luonnollisia kokeiluja

 1. Mä oon päättänyt, että kokeilen tuota savi-yrtti-kasvosaippuaa seuraavaksi. Kohta alankin jo uutta putsaria varmaan tarvitakin 🙂 <br />
  <br />
  Ihana yhteistyö muuten &hearts; En jostain syystä yhtään ihmettele, että oot muutamat jippiaijeet kiljunut ;D

  1. Dara: Voin suositella tätä saippuaa, on ainakin mulle ollut oikein passeli. 🙂

 2. FLOW kosmetiikka on niin ihanaa ja toimivaa :). Oli hauska lukea tuotteista, joita en ole vielä itse kokeillut, Ruusuvesi ja -kasvovoide kuulostaa houkuttelevalta, ehkä kokeilen ne jossain välissä. Kiva, jos löysit jotain omalle ihollesi toimivaa 🙂

 3. Wau minkä yhteistyökumppanin oot saanu! Hommaas meille joku alekoodi ;)<br />
  <br />
  Miten oot säilyttäny tuota palasaippuaa? Mä haluisin käyttää niitä, mut tuntuu ettei ne pysy missään astiassa hyvänä ja sit jos pitäis pakkaa mukaan niin mihin sen laittais?

  1. Mulla on peräti Ikeasta ostettu saippuateline, eli siinä on puuristikko ja päälle tulee saippua. On ollut jo toista vuotta käytössä ja saippua pysyy tosi hyvänä siinä päällä vaikka jopa päivä saakin kosteutta. <br />
   Samanlainen toimii näissäkin hyvin, uskoisin, koska saippua on saippua.

  2. Rebecca R: Katsotaan, saisinko jotain kivaa teillekin ;)<br />
   <br />
   Nyt oon säilyttänyt tuota saippuaa todella väärin, ihan vaan lavuaarin reunalla milloin minkäkin purnukan päällä kun ei ole saippua-alustaa ollut. Olen sitten käännellyt sitä ympäri, jotta kuivuu molemmin puolin. Haluaisin Stockmannilta Villa Stockmannin marmorisen saippua-alustan, jossa saippua makaa ritilän päällä ja vesi pääsee valumaan pois. Nyt täytyy tosiaan manuaalisesti hoitaa ylimääräinen vesi pois saippuasta.<br />
   <br />
   Saippuan voi pakata mukaansa niin, että odottaa sen kuivuamista ja sitten pieneen minigrip-pussiin. 🙂

 4. Flow on merkki, joka on itseltä toistaiseksi täysin testaamatta. Luulen, että mies voisi digata noista kasvosaippuoista. Ruusukasvovesi kävisi taas tännekin! 🙂

 5. katsoin näitä I love me -messuilla, mutta ostolakko on pahasti päällä. Mulla on edelleenkin varmaan yli 100 purkkia, jos kaikki purkit ja tuubit lasketaan yhteen. Tiedän ! ex-hamstraaja ilmoittautuu. <br />
  <br />
  Uskon että ensi vuoden messuille kaappi on tyhjemmässä kunnossa ja silloin voi sitten käyttää hyväksi luonnonkosmetiikan valikoimaa. Ainoastaan Weleda on tuttu, mutta se on sitäkin parempi. <br />
  <br />
  Mun ongelma purkeissa on se että olen käyttänyt jopa10 eri purkkia samaa ainetta, esim vaikka shampoota. No, eihän se sitten lopu millään. Nyt kun käytän vain syväpuhdistavaa ja perusshampoota, ei purkki kestäkään paljon. Lisäksi kaappiin on jäänyt ne mitä olen kokeillut ja en täysin tykännyt. Nyt ei lompakon näyttäessä lähes tyhjää välitetä tykkäämisistä vaan käytetään mitä varastosta löytyy.<br />
  <br />
  Sain kesällä Kreikan tuliaisena oliivisaippua ja se on nyt vessassa lavuaarin vieressä. Vaikka sitä käytetään useita kertoja päivässä x 3 käyttäjää, se ei oikeesti kulu yhtään. Mitenköhän tälläinen, kun sitä käytetään vain kerran päivässä ja vain 1 käyttäjä. Saippua voi kestää varmaan vaikka vuoden ?

 6. lanttuleikkuri: Kyllähän saippua kestää ja kestää, jos vain yksi on käyttämässä. 🙂 Kyllästymistä voi estää sillä, että pilkkoo saippuan pienempiin paloihin ja käyttää vuorotellen eri saippuoista aina palasia. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *