Sipulista sisustusta

Mitä yhteistä on sipulilla ja sisustuksella?

Jos joku kysyisi tuota, niin olisin ehkä aavistuksen hämmentynyt, mutta yhdistäisin sen sipulin varmaankin keittiöön. Noh, keittiöstähän ei tässä ole kysymys, joskin tosin voisi olla ehkäpä kenties. 😉

Kaupassa hyörittiin tänään ystävän kanssa kukkaosastolla ja mukaan lähti tämän joulukauden ensimmäinen hyasinttini. En ole tainnut koskaan valkoista sinttiä omistaakaan vaan vaaleanpunaisia ja sinisiä. Jotain uutta sentään perinteisellä hyasinttiosastolla.

IMAG8469.jpg

IMAG8472.jpg

Hyasintin laitoin samaan Arabian Pomona Luumu-sarjan voipyttyyn kuin viime vuonnakin. Pytty on peräisin lapsuudenkotini kaapista.

IMAG8467.jpg

IMAG8465.jpg

IMAG8475.jpg

IMAG8477.jpg

Ystäväni ei tosin voinut ihanan tuoksuista ja herttaista hyasinttia itselleen ostaa, sillä hänelle tuli mieleen vain se, miltä kukka sipuleineen näytti. Ei tullut hänellä mieleen joulu vaan aivan jotain muuta. 😉

Nyt olen sitten välillä katsellut omaa sinttiäni ristiriitaisin fiiliksin. Onneksi kuitenkin pääosin hyasinttini näyttää silmissäni ihan siltä miltä pitääkin. Hih! 😀

*****

Täällä ollaan hieman heikossa hapessa. Noin viikon olen kärsinyt huimauksesta, jota esiintyy myös istuessa. Aluksi ajattelin, että hartiani ja pitkät selkälihakseni ovat niin jumissa, että huimaus johtuu siitä. Kun maanantain ja tiistain olin aivan järkyttävän väsynyt ja sen yhdisti huimaukseen säikähdin tosissani. Pahimmalla hetkelläni pohdiskelin jo kasvaindiagnooseja. Pahimmasta selvittyäni rauhotuin jo tuntuvasti. Varasin ajan hierojalleni. Aika on tosin vasta puolentoista viikon kuluttua ellei peruutusaikoja tule. Tänään piti käydä myös lääkärissä, mutta yllättäen en herännyt kelloon aamulla vaan havahduin vasta 10:30.

IMAG8479.jpg 

Nyt perustin itselleni ergonomisemman paikan netissä surffailulle ja työnteolle; Acapulco-tuolissani pystyn istumaan selkä suorassa ja tuettuna tyynyllä. Normaalisti sohvan nurkassa istuminen ja läppäri sohvan käsinojalla työskentely on koitunut kohtalokseni. Ihan oma moka, myönnän. Kenen ranka muka kestäisi viikkoja useamman tunnin päivässä kierteellä koko ajan? Voin sanoa, että älkää tehkö niin kuin minä olen tehnyt vaan pitäkää rankanne suorassa kun työskentelette koneella pidempiä aikoja. Ehkä jo teettekin niin, ehkä vain minä olen ollut hölmö ja ajattelematon. Ja ei, tämän hetkinen ratkaisu ei ole se oikeanlainen. Ihan vaan selvennykseksi, ettei kukaan kuvittele mun olevan ihan daiju. 😉 Olosuhteet ja nykyiset kotini kalusteet huomioon ottaen tämä on paras vaihtoehto juuri nyt. Jopas nyt kaikuu selittelyn maku omissakin korvissa. 😀

Nyt kuitenkin istun toistaiseksi ranka suorassa tässä tuolissa ja pidän tarpeeksi usein vartalonkiertojumppaa. Perjantaina yritän uudelleen lääkäriinmenoa ja jään odottelemaan sitä hieronta-aikaa. Vaikka päänuppi on välillä sekaisin ja huimaa, niin koitan jotenkin jossain vaiheessa kyetä keskittymään ja vastailemaan jättämiinne kommentteihin, joihin on nyt jäänyt vastailu.

Nyt kuitenkin loppu tää lätinä ja toivottelen kaikille mukavaa keskiviikkoiltaa!

 

 

10 kommenttia “Sipulista sisustusta

 1. Jos istut paljon koneella päivittäin, voisi sauvakävelylenkki kerran päivässä tehdä hyvää; sauvakävely vahvistaa selän lihaksia ja rentouttaa hartioita oikealla tekniikalla tehtynä.

  1. johanna: Kiitos hyvästä vinkistä! Olet oikeassa, että sauvakävely voisi tuoda liikettä kroppaan. Olenkin paremman puutteessa "sauvakävellyt" kotona eli suhannut paikoillani ja tehnyt sen lisäksi vartalonkiertojumppaa. Oikea lenkki raittiissa ulkoilmassa olisi tietenkin silti parempi!

 2. Hyasintit on ihania, varsinkin vielä siinä vaiheessa, kun eivät kuki. Valkoisen hyasintin sanotaan olevan lievempiä tuoksultaankin. Kerkesin jo postailemaankin ihania jäkälä-sammal-kuvia hyasinttiasetelmastani, mutta sitten kun se puhkesi kukkaan, alkoi aivan älyttömät allergiaoireet! Sintti oli pakko kiikuttaa naapurintädille 🙂 Tiesin siis, että olen allerginen sinteille, mutta en ollut ostanut niitä vuosikausiin ja olihan se pakko testata, että tuleeko siitä vielä reaktiota – no, tulihan siitä. Nyt istutin samaiseen purkkiin amarylliksen. Loppui hajuhaitta!

  1. Blondi: Hyasintti kuuluukin vahvasti allergisoiviin kukkiin. Harmi, että olet sille allerginen, kuten sanoit on tuoksu aivan ihana. 🙂

 3. Hitsiläinen sentään, toivottavasti huimauksesi helpottaa pian! On meinaan ihan hullu fiilis huimaantua kokoajan… Mä en varmaan osaisi elää ilman työpöytää… Kotona onkin pöytäkone, mutta mökillä ja mutsilassa ollessanikin asettaudun läppärini kanssa pöydän ääreen, kun alan oikein kunnolla jotain koneella tekemään. Pikkusurffauksia teen kyllä kännykällä vaikka minkälaisissa paikoissa ja asennoissa ;D<br />
  <br />
  Söötti on sintti! Sääli että se on myrkyllinen eli potentiaalinen Taavintappokukka… =D (Hyvä syyttää kukkaa, kun se aivoton osapuoli on kissa…)

  1. Dara: Mä en varmaan voisi pitkiä aikoja olla edes pöydän ääressä, kun alkaa herkästi lavat oireilemaan. Nyt on ehkä hieman helpottanut kivut, kun olen hengannut tässä nojatuolissa. Huimausta on edelleen, mutta annetaan projektille nyt vähän aikaa ja huomenna ehkä sitten lääkäriin, jos sieltä saisi jotain lisäapuja.

 4. Samaa minäkin ehdotan, sauvakävely. Muistan aika hauskan tarinan vuosien takaa. Asuimme Lauttasaaressa ja sauvakävely oli tosi pop, joka paikassa, mutta erityisesti Lauttasaaressa, kun asuimme ihan kävelyreitin vieressä. Innoissaan ostin meille sauvat ja mieheni vaan katsoi ja sanoi sellaista hetkeä ei tule että hän sauvat käsiinsä ottaisi. Mun mies ei ole mikään mörökölli, joten lause oli niin poikkeava hänen suusta. Pari v meni ja ystäväni, joka asui silloin myös Lauttasaaressa sanoi he kävelevät niin että hän menee sauvojen kanssa ja mies tulee n 10 m takana, ilman sauvoja. Miehet…<br />
  Uiminen on myös äärimmäisen hyvä liikuntalaji. Hieronnan hinnalla voi käydä monta kertaa ehkäisevässä hoidossa uima-altaalla pulikoiden.

  1. Lanttuleikkuri: Hyviä vinkkejä molemmat, sauvakävely ja uinti. Uimaan olen tosin hyvin huono menemään, mutta ehkä lenkille saan itseni jossain vaiheessa potkaistua. 🙂

 5. Tsemppiä kipujen kaa…ei oo kiva :((!!! <br />
  <br />
  Kaunis tuo kippo ja sopii itessään täydellisesti hyasintin kanssa 🙂

  1. Love: Kiitos! Alkaa jo hieman kivut ja huimaus hellittämään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *