Kolmen kuvan blogikuvavinkki

Esmeraldan Kolmen kuvan vinkki blogikuviin -postaus on mielestäni niin hyvä, että halusin jakaa sen myös omassa blogissani.

Moni bloggaaja miettii postausta tehdessään, mitä kuvia ja kuinka paljon postaukseen pitäisi laittaa. Mistä kuvakulmasta – kaikista vaiko vain osasta – kuvia laittaisi? Kuinka monta kuvaa tarvitaan, että postauksen aihe tulee kuviin tarpeeksi hyvin?

Tähän siis hyvä vinkki Esmaraldalta: kolme kuvaa – kultainen keskitie.

IMG_9978.jpg

Ensimmäisenä kohde – kuvataan postauksen kohde, joka halutaan näyttää postauksessa.

IMG_9979.jpg

Kohteen yksityiskohta – Jos kohteessa on yksityiskohta, jota halutaan näyttää enemmän. Jos kohteessa on useampi detalji, niin yksityiskohdista voi toki olla useampi kuva. Yllä olevassa kuvassa kohdensin käpyihin, mutta olisin voinut kohdentaa myös esimerkiksi Kastehelmien kauniiseen nypyläiseen pintaan.

IMG_9981.jpg

Lopuksi kokonaiskuva kohteesta – Kuvataan postauksen kohde omassa ympäristössään, jotta kokonaiskuva selviää.

Tämä ei ole mikään sääntö, vain vinkki helpottamaan bloggaajia, jotka pohtivat kuvien määrää postauksissaan. Kukaan ei katso sinua kieroon, jos haluat laittaa kuvia enemmän tai vaikka vain yhden. Tilanne, aihe ja bloggaajan mieltymykset ratkaisevat.

Mikä on sinun suhtautuminen blogikuvien määrään? Ärsyttääkö postaukset, joissa aihe on kuvattu monesta eri kuvakulmasta ja kuvia on vaikkapa kymmenen tai enemmän? Entä jääkö postaus tyngäksi, jos kuvia on vain yksi?

23 kommenttia “Kolmen kuvan blogikuvavinkki

 1. Vaikka tykkään visuaalisuudesta niin on tunnustettava, että juuri 3-5 kuvaa on aika hyvä. Jossain jutussa käy hyvin vaikka yksi kuvakin. Itse tykkään myös, että kuvat ovat isoja. En jaksa kamalastikaan selata blogipostauksia, joissa on 10 kuvaa… ne latautuvatkin hitaasti. Toisaalta myös liian pitkät tekstitkin voivat harmittaa. On hienoa, miten jotkut jaksavat kirjoittaa todella pitkiä ja kattavia tekstiä, mutta itselleni iskee usein informaatiotulva, enkä jaksa keskittyä ja lukea juttua loppuun. 😀

  1. JonnaH.: Silloin kun on paljon asiaa, musta on hyvä jaksottaa pitkää tekstiä kuvilla. Silloin jaksaa paljon paremmin pidempääkin tekstiä lukea. 🙂

 2. Kyllä ärsyttää. 🙂 Pidän kyllä postauksista joissa on paljon inspiroivia kuvia (tosin joskus itse teksti saattaa tällöin tulla luetuksi vain hyvin pintapuolisesti), mutta kuvien sisällön pitää vaihdella riittävästi. Kymmenen kuvaa esimerkiksi samasta maljakosta eri kuvakulmista on tylsää vaikka maljakko oli miten kaunis ja mieluinen tahansa. Väkisinkin herää ajatus eikö bloggaaja ole vain viitsinyt valita vain niitä muutamia julkaistavaksi tai halunnut nähdä vaivaa laajentaakseen kuvien sisältöä ottamalla enemmän kuvia. Tässä(kin) pätee mielestäni sanonta laatu korvaa määrän! Yksi huippuotos päihittää kymmenen keskinkertaista mennen tullen. 🙂 Ja itseasiassa muistan muutamia todella puhuttelevia postauksia joissa yksi kuva on naulinnut ruudun ääreen minuuteiksi. Kuvassa on voimaa. 🙂

  1. Jessica: Olen pitkälti samaa mieltä. Joskus itselleni käy niin, että olen vain niin haltioissani kuvattavasta kohteesta, että monien kuvien joukosta parhaiden valitseminen muodostaa vain täysin mahdottomaksi. Eli pyrin pitämään kuvamäärän kurissa, mutta välillä lipsahtaa. 😉

 3. Mullekin semmoinen 3-5 kuvaa on hyvä, joskus tosin käy yksikin 🙂 Tietenkin jos on "iso aihe" eli vaikkapa lomareissu, niin kuvia voi olla hieman enemmän, mutta itse en jaksa katsella kahdeksaa kuvaa samasta kynttilästä 😀

 4. Mua ei varsinaisesti kuvien määrä häiritse, ellei saman sorttisia kuvia ole useampia (&quot;en osannut valita, laitoin seittemänkymmentä kuvaa samasta kynttilästä, hih!&quot;). Se mikä mua häiritsee on että ihmiset usein unohtaa laittaa sen kokonaiskuvan huoneesta. On esimerkiksi kuvaa pöytälampusta, sängynpäädystä ja päiväpeitteen kivasta tikkauksesta, mutta ihan hämäränpeittoon jää, minkälainen oli huoneen pohjaratkaisu. Missä järjestyksessä tavarat huoneessa on, missä on ovi ja missä ikkuna. Kyllä mä ymmärrän, että usea bloggaaja on ehkä sen kokonaiskuvan jo kertaalleen postannut, mutta onhan niitä nyt hankala lähteä kaivamaan arkistoista (jos arkistot edes toimivat), kun edellä on montakymmentä postausta uudesta seinätarrasta, päiväpeitteen vaihdosta, uudesta matosta, matottomasta huoneesta jnejne mitä nyt sama huone onkaan kokenut muutoksia. <br />
  Ihme hifistelyksi mennyt nuo kuvat usealla 😉

  1. Mari Susa: Tuo onkin hieman hankala juttu. Sisustusbloggailu – varsinkin kauan kestäessään – on aika pitkälti yksityiskohtien esittelyä ja kuvaamista. Useimmiten yksityiskohdat sisustuksessa muuttuu kuin kokonaisuus. Esitellään tavaraa, asetelmaa, mattoa, matottomuutta ja kaikenlaista. Kokonaiskuvia on mielestäni hyvä olla silloin tällöin ja hieman kuvattavan kohteen ympäriltä, mutta mielestäni jokaista kuvauskohdetta ei tarvitse asettaa joka kerta isoon aspektiin. Itse varsinkin kuvaan pääasiassa vain yksittäisiä kohteita, niitä jotka muuttuvat. <br />
   <br />
   Mutta mielipiteitä mahtuu tähän maailmaan yhtä paljon kuin ihmisiäkin, joten kenenkään mielipide ei ole missään nimessä väärin. Kiitos kun kerroit omasi! 🙂

  2. Kun sehän se on se ongelma; ihmiset ei käsitä, että kun yksityiskohta muuttuu, myös kokonaisuus muuttuu. Yksityiskohdat on kivoja, mutta ne ei lopultakaan anna lukijalle kovin paljoa. 🙂 ei sit tietenkään tarvii koko makuuhuonetta kuvata jos on ostanut uudet kivat kynttilät yöpöydälle, mutta edes sen kokonaisuuden miltä se yöpöytä nyt kokonaisuutena näyttää siinä sängyn vierellä. 🙂

  3. Pitää vielä tarkentaa, etten siis missään nimessä tarkoittanut että joka postauksessa pitää olla kokonaiskuva huoneesta, mutta että silloin tällöin muistaisi sujauttaa sen kuvan mukaan. Ja just että kokonaisuus tarkoittaa toki paljon muutakin kuin koko huonetta. Jos edellisessa postauksessa on just ollut kuva samasta keittiön seinästä mitä seuraavassa postauksessa esitellään, ei seuraavaan tietenkään tarvii tunkea enää kokonaisuuskuvaa kun se on vielä tuoreessa muistissa 🙂 tulipa jotenkin sekava viesti.

  4. Mari Susa: Ihan totta kyllä, ymmärrän mitä tarkoitat. Nimenomaan, voisi ainakin yrittää sitä muuttuneen kohteen ympäristöä kuvat aavistuksen laajemmin vaikka ei koko huonetta kuvaisikaan. Esimerkiksi jos kuvaan jonkun uuden jutun Bestå-tasollani, voisin hyvin ottaa kuvan koko tasosta, jotta näkee, millainen taso on sillä hetkellä juuri niillä tavaroilla ja asetelmilla. 🙂

  5. Mari Susa: Ymmärsin nyt kyllä mitä tarkoitit. Hyvä kun selvensit. 🙂 Aurinkoista sunnuntaita! &hearts;

 5. Kiva postaus…<br />
  Ja hyviä &quot;sääntöjä&quot;… joskus sitä innostuksissaan latailee kyllä hieman enemmänkin näitä kuvia:)

 6. Hyvä nyrkkisääntö kuviin – kiitos muistutuksesta! <br />
  Itselläni on joskus haasteena, että en vaan osaa valita kuvaa ja siksi julkaisen useamman samasta tilanteesta tai saattaa niissä (omasta mielestäni) olla pieni vivahde-ero, jota lukija ei ehkä edes huomaa 😀 – onneksi (kai) kuitenkin harvemmin. <br />
  <br />
  Toinen juttu minkä yllä oleva kommentoija (MariSusa) nosti esiin on kokonaiskuvat. Näiden puutteeseen sorrun itse, mutta harkitusta syystä: jotenkin koen, että ihan kaikkea &quot;yksityisyyttä&quot; en halua paljastaa. Tätä olen kyllä viime aikoina pohtinut, ettei siinä toisaalta mitään erityistä paljastu kun yksityiskohdat kuitenkin on jo esillä eli täytynee korjata ajattelua tältä osin kuviksi asti :D<br />
  <br />
  Tykkään itse blogeissa yhdestä hyvästä ja mielenkiintoisesta kuvasta, kuin kymmenestä mitäänsanomattomasta räpsystä. Minua ei kuitenkaan haittaa jos sisustuspostauksessa on toistoa, onpahan monta kuvaa scrollattavana, mutta se mikä nyppii on asukuvat liki samalla ilmeellä, asennolla, taustalla ja tietty niillä samoilla vaatteilla – aaargh, saatan jättää sellaiset postaukset kokonaan väliin tai jopa kokonaan bloggaajat jotka sortuvat tähän liian usein.

  1. white and sweet: Mulla myös lipsahtaa välillä kuvia postaukseen hieman enemmän kuin olisi ehkä tarve. Ja oma silmä tosiaan katsoo niitä kuvia eri tavalla kuin lukija. Jonkun silmissä ne näyttää kaikki samalta ja itse sitten erottaa vaikka mitä eroavaisuuksia. ;)<br />
   <br />
   Mä en kuvaa blogiin juuri kokonaisuuksia. Kuvaan pääasiassa yksittäisiä kohteita ja pyrin silloin tällöin mahdollisuuksien mukaan sitten kuvaamaan laajemminkin. En koe, että jokaista asetelmaa tms. kuvatessa tarvitsee näkyä koko asunto. 🙂

 7. Luinkin tuon Essin vinkkipostauksen ja tykkäsin siitä kovasti. Kiva kun olet postannut oman versiosi 🙂 Yritän itse koko ajan tsempata omien kuvieni kanssa ja luen kaikki mahdolliset valokuvausaiheiset postaukset innolla ja tietenkin yritän ottaa oppia. Minustakin 3-5 kuvaa on sopiva määrä, riippuu tietenkin aiheesta. Itsellä nuo yleiskuvat tahtovat usein jäädä siitä käytännön syystä, etten koe sisustustamme vielä mitenkään valmiiksi ja rakentelen sitä pala palalta. Ja tietenkään aina ei jaksa siivoilla sitä kuvattavan kohteen koko ympäristöä vaan räppäisee vaan kuvan niin ettei pahimmat sotkut näy (itse kun en lukeudu niihin, joiden koti olisi koko ajan tiptop 🙂 )

  1. Kaisa J: Kiva kun kävit jättämässä kommenttia! :)<br />
   <br />
   Itselläni aika pitkälti samoista syistä jää kokonaiskuvat ottamatta. Tuntuu, että on paljon keskeneräistä tai sitten sitä arkista kaaosta joten kuviin valikoituu ns. työn alla olevat jutut ja kun kokonaisuus on edes väliaikaisesti siedettävä niin silloin voi ottaa kuvaa hieman laajemmaltakin alueelta. Nimimerkillä &quot;ei niin tiptop täälläkään&quot; 🙂

 8. Kiinnostava postaus, kiitos tästä! Välillä olenkin tätä aihetta miettinyt kun omaan blogiin kuvia laittanut. Joku tuossa edellä pahoitteli sitä, ettei bloggaajat muista laittaa kovin usein kokonaiskuvaa. Itsellä tullut mietittyä että onhan ne samat nurkat nähty. Jossain arkistossa ne löytyy, muttei monetkaan jaksa etsiä sellaista useiden kuvien joukosta.<br />
  <br />
  En kyllä jaksa katsoa montaa kuvaa samasta tyynystä/kymttilästä tms. Kyllä se 3-5 silloin riittää. Toisinaan yksi kuva on niin täydellinen otos ja pysäyttää, ettei siihen muuta tarvitse. Isommasta aiheesta voi katsella useampiakin kuvia kerrallaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *