Orkidean elämää

Jopas on kukkapainotteista täällä blogissa. Sen se henkiin heräävä kevät tekee, ympärilleen kaipaa vihreää ja eloa. 

Halusin tallentaa tänne blogiini mun elämän ensimmäisen orkidean elämää. Jos sattuu etten saa orkideaa elämään kauan niin ainakin on kauniita kuvia muistoksi. 😉 Tältä orkidea näytti, kun sen kotiutin.

517a2a4489ac610e18000002.jpg

Kaunis, yksinkertaisen herkkä

Kukkaa on nyt tullut lisää ja muutama nuppu on vielä puhkeamatta.

517a2a4589ac61281b000002.jpg

517a2a4889ac61a01b000002.jpg

517a2a4c89ac612818000007.jpg

Sain jo toisenkin neuvon siitä, että orkidean ei pitäisi olla läpinäkyvässä ruukussa. Näin ollen päätökseni siirtää se toiseen ruukkuu oli passeli. Eikä tuo ruukku edes ahdista, koska se on niin simppeli ja virtaviivainen sekä valkoinen. Hyvä ostos, sanoisin. 🙂 Päätin myös siirtää orkidean paikkaan, jossa näen sen paremmin. Kukka löysi uuden paikan Bestån toisesta päästä, tästä sohvan puoleiselta osalta tasoa. Nyt se ihastuttaa tuossa vieressäni kun vietän aikaani sohvannurkassa. Kun katson telkkaria, telkkari on käännettynä tänne sohvalle päin ja vanhassa paikassa orkidea jää juuri television taakse. Vielä hetken elossa pysyvän orvokin siirsin siis orkidean kanssa päittäin ja samoin sain asetelmat hieman uusiksi.

517a2a4f89ac61801f000007.jpg

Tänään on ohjelmassa silmälääkärin vastaanotto. En ole käynyt silmälääkärissä sitten teini-iän ja onkin hyvä tarkistuttaa, että kaikki on kunnossa. Illalla mahdollisesti mukavia hetkiä hyvässä seurassa ja huomenna onkin sitten tyttöjen ilta. Hyvä viikonloppu tulossa, uskoisin. 😉

Mitäs teidän viikonloppu pitää sisällään?

Irina / White & Fresh - -

11 kommenttia “Orkidean elämää

 1. Wau! Olet hienosti saanut siihen uudet kukat! Minä tapan nuo aina 🙁 En vaan osaa, jokin taito multa puuttuu… 🙂

  1. Suvi: Nää on itse asiassa vielä niitä ensimmäisiä kukkia. Mua jännittääkin eniten se, että miten käy kun kukinta mahdollisesti loppuu ja saanko uusia kukintoja enää. 🙂 Jotkut saa orkideansa uudelleen kukkimaan ja jotkut ei, kunpa kuuluisin ensimmäiseksi mainittuihin. 🙂

 2. Voi miten kaunis tuo orkidea on! Todella herkkä ja näyttävä yhtä aikaa. Mukavaa viikonloppua!

 3. On kyllä ihana orkidea ♥ Katsotaan miten täälläkin käy sen kanssa. 😉 Huomenna olisi tarkoitus itsekkin lähteä baanalle kera hyvän ystävän ja illan kruunaa Kaija Koo. 🙂 Mukavaa viikonloppua!

  1. Suffeliini: Pidetään peukkuja orkideoidemme suhteen ♥ Ihanalta kuulostaa myös sun suunnitelmat tälle päivälle. 🙂

 4. Voi kun tuo orkidea on kaunis, mutta tosiaan sen hengissäpitäminen on toinen juttu. Joskus ostettiin noita lahjaksi merkkipäivinä yms. , mutta miehen kanssa päädytty siihen, että sen hoito on sen verran vaativaa, että se aiheuttaa enemmän saajalleen stressiä kuin iloa. Seuraan jännityksellä sun prosessia, jospa sitä itsekin vielä joskus rohkaistuisi orkidean hankkimaan kun saan sulta hyviä hoitovinkkejä 🙂

  1. H: Uskaltauduin kokeilemaan vaikken minäkään mikään viherpeukalo ole. Peukut pystyyn! 🙂

 5. Heip! Huomasin ettei sinulla ole digiboksia Bestån päällä. Toimiiko boksi oven läpi vai miten olet tuon asian järjestänyt. Nimimerkillä. Bestå mietinnässä 🙂

  1. Nanna: Digiboksi on tosiaan Bestån sisällä. Oven läpi ei ylety signaaliin, mutta pidän ovea auki, kun käytän boksia. On kuitenkin olemassa sellaisia lähettimiä, jotka voi laittaa esille ja silloin laitteet toimii myös oven ollessa kiinni. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *