Sänkyhaave

Haluaisin uuden sängyn. Nyt minulla on jenkkisänky, josta olen poistanut paksun joustinpatjan selän mukavuutta ajatellen. Muihin huonekaluihin nähden sänky on nyt paremman korkuinenkin, jenkkisänky koko komeudessaan olisi ollut aika massiivisen näköinen. Olen jo jonkin aikaa katsellut sillä silmällä Ikean Brimnes-sänkyä.

5174072b89ac61d84800001b.jpg

5174072b89ac61f64a000002.jpg

Sängyssä ehdoton plussa on säilytyslaatikot. Liinavaatteet voisi kaikki sijoittaa eteisen kaapeista sängyn omiin laatikoihin. Lisää kaappitilaa eteiseen, jei! 

Lisäksi sänkyyn sopisi hyvin yhteen saman sarjan sängynpääty, jossa on sekä säilytys- että laskutilaa.

5174073789ac61f64a000007.jpg

​Kuvat: Ikea

Sänky ja pääty ovat leveydeltään 140 cm. Nykyinen sänkyni on 120 cm ja leveämpi sänky sopisi hyvin mittasuhteiltaan, sillä Bestån molemmin puolin on vielä ylimääräistä tilaa eikä 20 cm ole kovin paljon. Brimnes sänky mahdollistaisi myös helmalakanoista luopumisen eikä sängyn alta tarvitsisi enää siivota. 😉 Laiska puhuu, hih!

Sänky ei varmasti ole ihan pian hankintalistalla (haavelistalla kuitenkin on), mutta voihan näitä asioita miettiä. 

Mitäs mieltä te olette ajatuksesta korvata runkopatjasänky jaloilla tollasella kunnon sängyllä?

Kohta nautiskelen viikottaisin annokseni Kostoa ja sitten onkin uutisten ja unien aika. Hyvää yötä ja mukavaa alkavaa viikkoa! Tulevaan viikkoon mahtuukin aika lailla kivoja juttuja, can’t wait! <3

15 kommenttia “Sänkyhaave

 1. Mä uskon, että tuollainen sänky sopisi sulle tosi hyvin. Luulen, että se antaisi ryhtiä koko huoneeseen ja varsinkin tuon päädyn kanssa tekisi sänkynurkkaukseen vähän sellaisen &quot;makkari&quot; -tunnelman, ilman että näyttäisi ulkopuoliselta muuhun kokonaisuuteen nähden! Ja säilytystila sängyn alla on tietenkin suuri plussa, eikä tosiaankaan vähiten siksi, ettei tarttisi enää siivota sieltä ;D Ei oo herkkua imurin ja mopin kanssa yrittää väkertää tuollasen 120 senttisen sängynkään alta, jos ei pääse molemmilta puolilta imppaamaan… Nimim. kokemusta on 😀

  1. Dara: Mulla on vielä niin että imuri (Ergorapido) ei edes mahdu sängyn alle! Imuroinnin yhteydessä on aina mopattava lisäksi, pesi lattiat tai ei. Voit kuvitella, että en kovin usein tuohon hommaan ryhdy. 😉

 2. Meiltä löytyytuo sängynpääty ja tykkään siitä todella! Paljon tavaraa mahtuu ja jotain kivaa päälle esillekin. Olen miettinyt myös tuon sängyn hankkimista ja just petivaatteiden säilytykseen minustakin luonnistuis noi laatikot. Meillä runkopatja käytössä kanssa, mutta kunhan listan pakolliset on hankittuna, niin taidan haluta tuon sängyn.

  1. Sabuska: Mä olen haaveillut tuosta päädystä hieman pidempään kuin sängystä. Olisi ihanaa tosiaan kun saisi päädyn päälle jotain kivaa, vaikka valaisimen lukemista varten. Jatketaan haaveilua siis ja ehkä meillä molemmilla on jossain vaiheessa tuollaiset sängyt! 🙂

 3. Mullakin on kiva viikko tiedossa ,);)<br />
  <br />
  Siis mä olen ihastunut mun jenkkisänkyyn enkä vaihtas mistään hinnasta :)) Onko sulla sängynaluslaatikoita nyt käytössä??

  1. Love: Nyt ei ole sängynaluslaatikoita. Mä en halua irtonaisia sellaisia, kun se vaikeuttaa siivoamista, kun sitä pölyä kuitenkin kertyy. Tuossa sängyssä olisi se hyvä puoli, että laatikot on osa runkoa eikä sängyn alle joutuisi enää kumartelemaan. 🙂

 4. Brimnes on tosi kiva ja käytännöllinen juurikin säilytystilan takia. Ja syvä sängynpääty on mahtis, ei tarvitse yöpöytiä. Harkitsin sitä pitkään, mutta päädyin toiseen ratkaisuun eli helmalakanaan ja itsetehtyyn sängynpäätyyn, joka on juurikin Brimnesin päädyn kaltainen – ainakin paperilla, toteutus odottaa vielä itseään, mutta tänään jo helmalakana paikallaan! Jos sängyn hallitsevuus on mietityttänyt, niin kannattaa huomata, että Brimnes on melko massiivinen myös, varsin korkea.

  1. Johkis: Kiitos vinkistä! Katselin sängyn mittoja ja jos en ihan väärässä ole, niin on aika lailla saman korkuinen kuin nykyinen sänkyni, noin puoli metriä. 🙂

 5. Tuo on tosi kaunis sänky ja sopisi sulle kyllä hyvin! Toivottavasti ei vaan olisi tosiaan liian massiivinen? Ainahan voit tuunata oman sängynpäädyn, laittaa helmalakanan ja sängyn aluslaatikot 🙂 ?

  1. Sofia: Kiitos vinkeistä! Korkeudeltaan Brimnesin pitäisi olla aika liki nykyistä sänkyäni. 🙂

 6. Täällä myös haaveillaan tuosta sängystä. Nuo säilytyslaatikot ovat juurikin se suurin syy miksi tuon sängyn haluaisin meille. Säilytystilaa kun ei ole koskaan tilaa :)<br />

 7. Piti kommentoida tuota sängyn korkeutta. Meillä on Brimnes-sänky ja edellinen oli jenkkisänky. Tuossa Brimnesissä patjan reuna on meillä ainakin korkeammalla entä jenkkisängyssä.. joten kannattaa miettiä häiritseekö korkeus liikaa entä sängyn tuoma etu säilytyksineen 🙂

  1. teisu: Aika jännä, kun Brimnesin korkeudeksi kerrotaan noin 50 cm. 😮

 8. Kivannäköinen sänky ja oiiii, noi sängynaluslaatikot ois tosi käytännölliset, kun kaappitilaa ei oo koskaan liikaa… Jenkkisängystä mä olen haaveillut mutta en oo käytännön syistä sitä hankkinut, kun meidän kissat ei varmaan ymmärtäis, että patja ei oo raapimapuu 😉 pysymme siis puurunkoisessa sängyssä 🙂

  1. Sannika: Mullakin vanhassa kodissa kissa tykkäsi raapia kynsiään sänkyyn ja vielä hauskempaa sen mielestä oli hilata itseään ympäri sängyn reunaa 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *