Parveke viime kesänä

Parvekesuunnitelmat kevättä ja kesää varten ovat jonkin aikaa jo muhineet mielessä. Parvekkeen sisustus tulee osittain rakentumaan samoista palikoista kuin viime kesänä ja lisäksi tulee jotain uutta. Erilainen lopputuloksesta on kuitenkin tulossa. Tässä hieman kuvia viime kesältä.

5157e928c98c7e8c2d000007.jpg

5157e928c98c7e8b2d000002.jpg

5157e92cc98c7e0a5f000024.jpg

Parvekekalustona toimi vanhan kodin korkeakiiltoinen ruokapöytäni sekä -tuolit. Ovat muuten nyt kimppahintaan myynnissä, kannattaa pistää korvan taakse. Noita tuoleja jossain blogissa olen nähnyt maalattuna kauniilla pastelliväreillä. Tuunaajalle siis passeli paketti. 😉

Syksyn ja talven mittaan parvekkeella on ollut erilaisia sisustusjuttuja, tässä hieman kuvia vuoden varrelta.

5157ea18c98c7e8c2d00000c.jpg

5157ea18c98c7ea225000037.jpg

5157ea1cc98c7e932d000011.jpg

Säkkituoli siirtyi syksyn myötä tuonne perälle ja tänäkin kesänä aion sen tuolta siirtää tuohon oven puolelle parvekkeen kaiteen viereen. Toiseen päätyyn on tiedossa kaluste, johon saa säilöttyä jotain sekä aseteltua parvekkeen somisteita kuten nuo lyhdyt. Isossa maljassa olevat kelo-oksat ovat poissa. Samoin Ikea-reissultani kotiutui jotain, mikä korvaa nykyisen ruokapöydän ja tuolit. 

Ennen toteutusta on vain siivottava parvekkeen lattia. Parvekelasitus on myös pestävä, mutta sen voinee tehdä missä vaiheessa vain, kunhan ei ole pakkasta eikä aurinko paista parvekkeelle.

Joko teillä on parveke- ja terassisuunnitelmat mietinnässä? 🙂

22 kommenttia “Parveke viime kesänä

 1. Täällä kans terassisuunnitelmia tehdään jo kovaa vauhtia, kiva kuulla sunkin ideoita! Eilen jo ehdin nauttimaan kotiterassilla kevätauringosta, laitan blogiini kuvia huomenna 🙂 Tänään mennään käymään huvilalla, myös siellä olis neljälle terassille mietinnässä toimivia kokonaisuuksia, sillä viimeiset kolme kesää on menty kokeillen jo olemassa olevilla kalusteilla erilaisia ratkaisuja ja miettien eri terassien käyttötarkoitusta ja "sisustustarpeita", jottei tulisi tehtyä hätiköityjä ostoksia 😉

  1. Täällä oon joka päivä saanut nauttia kesästä parvekkeella, sillä lasituksen vuoksi lämpötilat ovat auringon paistaessa about 30 asteessa, kiitos eteläparvekkeen. 😉

  2. Toi on kyllä mahtavuutta lasitetussa partsissa, että voi bikinikauden aloittaa jo maaliskuussa 😉

  3. Joo, siellä tosiaan parhaimmailla hetkellä auringon paistaessa pärjäisi bikineillä. 😀

 2. Meille tulee tähän taloon ikkunaremppa kesän aikana, ja samssa yhteydessä ne vaihtaa koko parvekkeen ikkuna-ovi seinäsysteemit vissiin. Eli meijän parvekesisustus on kai lähinnä sitä, että tyhjennetään se vähitelleen ihan tyhjäksi ;D Tiedossa meillä siis varsinainen minimalismin huipentuma sillä saralla… =D

  1. No mut hei nyt sulla on hyvää aikaa suunnitella sitten vuoden päästä alkavaa kesää varten. 🙂

 3. Nättiä on. Meillä terassit vielä täysin rakentamatta… Olen kyllä innoissani jos tänä kesänä ne saadaan rakennetuksi 🙂

  1. Onneksi mun ei tarvitse rakentaa mitään, en osaisi 😀 Toivottavasti saatte terassit kuntoon tänä kesänä!

 4. Ihana partsi! 🙂 <br />
  Meidän parveke on vielä vähän luminen. Siivoukset ja jynssäykset tehdään, kunhan lumi on sulanut. Samoilla puisilla kalusteilla mennään, ..on menty jo kuusi vuotta. Ja valkoisia kukkia plus yksi valkoinen lyhty tulloo meidän pervekkeelle. Sama look jo kuusi vuotta 😉

 5. parveke postaukset on tosi kivoja tälläi keväällä:) Mullakin ois kauheest intoo sisustaa parveketta, mutta &quot;pohja&quot; on niin huono.. siis lasittamaton, lattia kulahtanut harmaa likaa mikä ei lähde pois ja kaikki seinät on valkoset ja niin kuluneet että vanha maali näkyy monesta kohasta (oranssinruskee) ja sateella valuu ruskeita raitoja.. -.- puulattia tehään tohon kyllä vaikka vuokralla asutaankin. ja sitten pajuaitaa peittämään ruskeita kohtia. en kyllä oo keksiny vielä että miten peittäis niittten kolojen yläpuolelta ruskeuden… vinkkejä saa antaa :DD

  1. Puurallit onkin hyvä idea parvekkeen lattialle! Ne voi sitten vaikka maalata haluamallaan värillä ja saada sitä kautta vähän viehättävämmäksi. 🙂 Tuskin myöskään vuokranantaja pahastuisi, jos maalaisitte seinät uudelleen valkoisiksi?

 6. Meille varmaankin yllätys yllätys jotain valkoista, mutta en ole sen pitemmälle vielä miettinyt. 🙂 Ihania ideoita on toki mukava lueskella. Ensiksi kuitenkin on tehtävä kissoille ulkoiluhäkki, maalata aitaa ja vähän ulkopuoltakin ja petsata terassi. Toisena tulee grilli ja jos rahaa jää niin sitten grillattavaa ja ruokailyryhmä. 😀

  1. Ihan hyvältä kuulostaa teidän suunnitelmat! Ja valkoista ehdottomasti 😉

 7. Eikä! Sielläkin on ulkojutuista tänään postaus. 🙂 Hauska sattuma. Täälläkin! Lasitettu parveke on kyllä huippu, siitä kun saa tehtyä yhden huoneen!

  1. Hih, mä huomasinkin että sä olit tehnyt myös samasta aiheesta tänään postauksen. Niin se kevät vaan tuntuu olevan mielessä monilla. 🙂 Ja tuo parveke todellakin menee lisähuoneesta, mutta on kyllä super kuuma kesällä kun suuntana on etelä. Saa nähdä, miten siellä tänä kesänä pystyy oleskella. 🙂

  1. Oi ihana, siinä on kyllä varmasti tosi kiva kölliä ja kesäiltana voi nautiskella lämpimästä illasta vaikka pienen sidukkalasillisen kera. &hearts;

 8. Mä oon kyllä mielessäni kovasti sisustanut meijän terassia, mutta mies ei oo asiasta niinkään innoissaan. Sen mielestä grilli ja nykyinen, talon mukana edellisiltä asukkailta ostettu kammottava pihakalusto on &quot;just hyvät&quot; 🙂

 9. On kyllä kaunis parveke&hearts; Olen niin kade kun sulla on ihan uudenkarhea koti ja tää meidän talo on tämmöinen rötiskö!<br />
  <br />
  Edellä mainitusta syystä en meidän parvekkeestä tykkää, mutta hyötykäyttöön se silti sopii. Ens viikonloppuna upotan sormet multaan ja pistän taimet kasvamaan 🙂

  1. Kiitos, tuo on tosi iso ja tosiaan on kuin olisi lisähuone keväisin ja kesäisin. 🙂 Huono puoli on siinä, että se on niin kuuma että luulen ettei siellä voisi oikein kasvattaa mitään. Nuukahtaisipa heti alkuunsa! :/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *