Sisustuskuvahaaste – Kaapin sisältö

Paljastan teille ns. kattilakaappini sisällön. Aihe onkin ajankohtainen ihan pian, kun muutan ja uudessa kodissani tulee olemaan keraaminen liesi. Pitäisi selvittää, käykö näistä kattiloista ja pannuista mikään keraamiselle liedelle. Mistä sen voi tietää?!

picture+001.jpg

picture+004.jpg

Toi lasipata ei nyt kuulu joukkoon sinänsä, kaappitilaa vaan on niin vähän ettei sille ole löytynyt muutakaan paikkaa. 🙂

Sitten vaan valmistautumaan Earth Houriin, sammuttelemaan valot ym. sähköjutskat. Kynttilöitä palamaan ja aikakausilehtien pariin. Ihanaa lauantaita! 🙂

17 kommenttia “Sisustuskuvahaaste – Kaapin sisältö

 1. Onko se induktioliesi vai ei? Jos ei, luultavasti siihen käy kaikki entiset kattilat.

 2. "Keraamisia" liesiä on kahta eri sorttia(jos niin voi sanoa). Induktioliesi on sellanen johon ei käy kaikki kattilat. Ne jotka käy, voi testata magneetilla… eli jos magneetti tarttuu kattilan pohjaan, se pelittää myös induktiossa. Sit se tavallinen keraaminen liesi… siihen kelpaa kaikki kattilat. Jos joku hallittee tän kohdan paremmin, voipi korjata 🙂

 3. Keraamiselle liedelle käyvät kaikki kattilat mutta jos uudessa asunnossasi on iduktioliesi niin silloin osa kattiloista ei siihen käykään.<br />Keraamiselle liedelle täytyy kuitenkin olla oma puhdistusaine ja pesusieni niin pysyy paremman näköisenä pidempään =)

 4. Induktion kanssa pitää olla kattiloissa ja pannuissa magneettinen pohja, mutta keraamisessa on kyse kai vain naarmuuntumisesta eli esim. alumiinisen pohjan omaavat kattilat voivat naarmuttaa keraamisen lieden pintaa pysyvästi.

 5. Niin ja useimpien kattiloiden ja pannujen pohjassa on merkintä siitä millaisilla liesillä niitä voi käyttää 🙂

 6. Se menee juuri niin kuin Anne kirjoittaa.:)<br /><br />Uuden lieden mukana on varmasti käyttöohje, josta näet, mitä kattiloita ja pannuja siinä voi käyttää. Ensimmäiseksi selvität, onko se induktioliesi vai ei. Jos se on, niin hanki magneetti testaamista varten. Vanhemmissa kattiloissa ei välttämättä lue pohjassa sanaa induktio, vaikka ne sopivatkin induktiolle. Silmällä niistä ei välttämättä näe, ovatko ne magneettista metallia.

 7. Hyvä, kun mainitsit sienen. Sen pitää ehdottomasti olla pehmeä. Keraamista pintaa ei saa hangata karkealla sienellä, esim. Patapata, jota käytetään perinteisen keittolieden puhdistukseen.

 8. Tähän mennessä saamissani tiedoissa mainitaan vain keraaminen liesi. Tutkin asian toki tarkemmin viimeistään muuttaessani.

 9. Keraamista liettä varten on toki pesuaineensa, mutta yhtä lailla voi pestä ihan tiskiaineella ja harjalla+ rätillä. Ellei niillä lähde ni sit käyttöön puhdistuslasta, jossa on partakoneenterä! =D Näillä mennään ja hyvänä pysyy! Ja terällä sit painetaan kunnolla, et kaik tasolle palaneet p—at lähtee… mulla on ollu 20-vuotta keraaminen liesi, joten tiedän mistä puhun… ja vielä niitä myynkin! =D

 10. Jos on induktioliesi, siihen ei juuri mikään pala kiinni, koska se ei kuumu muualta kuin kattilan alta ja vain silloin, kun kattila on liedellä. Käytännössä se on siis parempi kuin tavallinen keraaminen liesi.

 11. Jos sulle tulee Induktioliesi, niin siihen on olemassa omat pannut ja kattilat. Muut siinä ei toimi ollenkaan kun levy tunnistaa vaan induktio-astian, niissä kyllä lukee sitten että mille soveltuu :O) Porukoille kävi ohrasesti noiden kans ja kaikki kattilat meni vaihtoon 😉

 12. Selvitetty: keraaminen liesi. 🙂 Taidan siltikin kokeilla magneetteja, ihan uteliaisuudesta.

 13. Kyseessä tosiaan on keraaminen liesi, ei induktio. Ja kyllä luottoystäväni mikrokuituliina ja Methodin puhdistusaineet toimivat varmasti. 🙂

 14. Kuulemani mukaan ainoastaan valurautapannun kanssa saa olla varovainen, se voi siirrettäessä naarmuttaa pintaa. Keraamisen lieden pintaa voi ajatella lasina ja hoitaa sen mukaisesti. 🙂

 15. Keraaminen liesi se on eli mun omat pannut ja kattilat käyvät siihen. 🙂

 16. No hyvä juttu :O) Olisi tullut kalliiksi kattilat ja pannut 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *