WANTED: Sohva uuteen kotiin

Olen nyt päättänyt, että uusi sohva on saatava. Tätä vanhaa katastrofia en aio uuteen kotiin kantaa. Sohvalle on joitain vaatimuksia, mutta tuntuu, ettei yksikään löytämäni sohva täytä kaikkia kriteerejäni. Tässä vähän erilaisia sohvia, joissa kaikissa jotain hyvää ja jotain ei-niin-hyvää.
biancavuodesohvahobbyhallista.jpg
Bianca vuodesohva (Hobby Hall)
Olikohan tämä Bianca saamani vinkin mukaan kova kuin synti? Väri aika lähellä sellaista kivaa harmaata ja plussaa divaaniosasta.
bristoldivaanisohvahobbyhallista.jpg
Bristol divaanisohva (Hobby Hall)
Tää Bristol olisi ihan ok periaatteessa, mutta on kenties kuitenkin liian tummanharmaa. Enkä ole varma, onko selkänojatyynyt tarpeeksi ryhdikkäät, en enää ikinä halua samanlaisia heittopussityynyjä kuin tässä omassa vanhassa.
koodinahkasohvahobbyhallista.jpg
Koodi nahkasohva (Hobby Hall)
Tämän Koodin jos saisi valkoisena!
neavuodesohvakodinykk%C3%B6sest%C3%A4.jp
Nea vuodesohva (Kodin Ykkönen)
Mitähän Neasta sanoisi… Väri on kiva ja sohva on mukavan virtaviivainen, mutta toisaalta se saattoi olla tämäkin sohva, joka on kuulema tosi kova istua.
savannahnahkasohvakodinykk%C3%B6sest%C3%
Savannah nahkasohva (Kodin Ykkönen)
Tässä Savannahissa miellyttää väri, nahkaisuus ja modernisuus. Leveyttä on yli kaksi metriä, vaikka näyttääkin pienemmältä. Plussaa metallijaloista.
westnahkasohvahobbyhallista.jpg
West nahkasohva (Hobby Hall)
West on myös kiva, mutta vaikka on väriltään valkoinen niin pelkään, että on sittenkin kerman värinen.
Mitäs ootte mieltä?
Kuvat: Kodin Ykkönen, Hobby Hall

Irina / White & Fresh - -

21 kommenttia “WANTED: Sohva uuteen kotiin

 1. Meillä on vähän samannäköinen uusi sohva kun tuo eka kuva. Sohvamme on Mango divaani ja olemme tykänneet. Kivoja vaihtoehtoja olet löytänyt,vaikea olisi valits. Blogissani hiukan kuvaa meidän sohvasta. 🙂

 2. Kävin kurkaamassa ja ainakin väriltään vaikuttaa suhteellisen kivalta. Mä en ole aivan varma, onko se edelleenkin omaan makuuni hiukan liian tumma, mutta aika rajamailla mennään. Tuo yksi kuvissani oleva tummanharmaa sohva on kyllä aivan liian tumma, kyllä se niin vaan on. 🙂

 3. Oma suosikkini on tuo Savannah nahkasohva valkoisena ja metallijaloilla. Meillä on samannäköinen nahkasohva, joka on lähes musta (eri valossa näyttää eri väriselle) ja mustilla kantikkailla jaloilla. Olisin halunnut valkoisen, mutta tumma oli parempi valinta lapsiperheeseen. Ehkä sitten jo seuraavan sohvan uskallan ostaa valkoisena, kun junior on vähän isompi kuin nyt. Nahkan päätimme valita siksi, että se on helppo pyyhkiä puhtaaksi päällisiä irroittamatta. <br /><br />Harmaista sohvista omat suosikkini ovat vaaleanharmaa ja keskiharmaa. West-sohvan käsinojat eivät miellytä silmääni, mutta siinä sohvassa olevat jalat ovat näyttävät. Bianca-vuodesohvassa olisi vierassänky ja ihana divaaniosa, joten sekin voisi olla hyvä valinta. Jos noista joku pitäisi ostaa, niin minä ostaisin tuon Savannahin. <br /><br />Tämä oli vain minun mielipiteeni ja sinä tietenkin ostat sen sohvan, jonka itse haluat.:) Upeaa, kun pääset uuteen kotiin ja saat samalla uuden sohvankin. Wau, sehän on ihan mahtavaa, kun tulee kaksi kärpästä yhdellä iskulla!

 4. Jep, kaksi kärpästä samalla iskulla ja siinä samalla taloudellinne katastrofi. 😉 Savannah on minunkin suosikkini näistä.

 5. Kivannäkösiä sohvia 🙂 Koodi ja Savannah minun mieleisiä koska imuri näyttäis menevän vaivattomasti sinne alle :D<br /><br />Ookko kattonu Ikea-valikoimaa, meillä nimittäin sieltä Tylösand sohvaa joka ei ennää myynnissä mutta meillä ollu se usiamman vuojen, no 4vuotta, eikä oo menny oikiastaan miksikkään 🙂 Että laadukkaita on Ikeassaki jos oikein valittee 😀 Kangas on meillä ei-vesipestävä mutta pari viikkoa sitte pesin ne konneessa eikä menny miksikkään 🙂 ja tilasin Bemtz.comista sohvanpäälliskangaspalamalleja (ompa pitkä sana) valkosena tietekki jos vaikka joku päivä sais uuet VALKOSET päälliset :)<br /><br />Tsemppiä valintaan 🙂

 6. Pitää käydä kurkkimassa Ikean valikoimaa tietenkin myös. 🙂 Mun toinen suosikeista on myös tuo Koodi, mutta tahtoisin sen valkoisena. Musta sohva pienessä kodissa on liian hallitseva.

 7. Savannah on mun suosikki! Meiltä löytyy vähän samantyyppinen, tosin Ikeasta ja kankainen versio 🙂 Oon kyl tykänny hirveesti! Ennen kaikkea irrotettavasta päällisestä, voi pestä kun tahra yllättää (ja sehän yllättää aika usein koiraperheessä…) 🙂 Eikä ollu hinnalla pilattu, 299e 😀

 8. Savannah on myös mun suosikki. <3 Käyn täällä juu-ei-juu-ei taistelua. 😉 Mä olen ajatellut, että sohvan pitää olla joko nahkainen tai sitten pestävillä päällisillä.

 9. Nahkainen on tietysti laadukkaampi, mut mua jotenki pelottaa et pilaan hienon ja kalliin sohvan 😀 on tietty olemassa kaikkia puhdistusaineita mut nekin maksaa, kankaiset voi kuitenki vaan heittää koneeseen. Ja jos tahra ei lähde niin voi ostaa satasella uuden päällisen. Toisin on nahan kanssa – saa maksaa sohvan hinnan x5 kun rupee uutta päällistä laittamaan 😀

 10. Toi siinä se pelko just onkin, mäkään en oo maailman siistein ihminen. Pitäs selvittää, minkälaisia tahroja nahanpuhdistusaineet EI puhdista ja sitten miettiä riskit uudelleen. 🙂

 11. Mitä pahempaa sohvalle voisi mennä kuin vaikka ulostetta? Meidän muksu pissasi vaipastaan läpi nahkasohvaan asti ja pyyhkäisin pesuainerätillä sohvan eikä mitään jälkiä jäänyt. Itse olen kaatanut sohvalle viiniä, jogurttia, mustikkakeittoa ja ties mitä ja mitään tahroja ei ole nahkaan jäänyt. Nahkojakin on muuten erilaisia. Kaikkein helppohoitoisin on sellainen bycast-nahka, jossa on likaa hylkivä pintakäsittely. Sen alla on aito nahka. Eri nahkapinnoille on erilaisia puhdistusaineita. Jos jotenkin onnistuu pilaamaan nahkasohvansa, voihan siihenkin teettää tai tehdä itse kankaasta vesipestävät päälliset.

 12. Lohduttava kuulla, että tuommoisetkin sotkut on nahkasohvasta saanut irti. Voisikohan sohvaan laittaa erillisen pintakäsittelyn nahalle ennen käyttöönottoa vai pitääkö kankaan olla jo valmistettaessa jotain tietynlaista nahkaa?

 13. En ole nahka-asiantuntija, joten en osaa kovin tarkkaan sanoa. Ainoastaan sen, mitä kyselin silloin eri liikkeissä, kun kävimme meidän sohvan ostamassa. Silloin kerrottiin, että on erilaisia tapoja käsitellä nahkaa ja valmistaa siitä tuotteita. Kiiltäväpintainen hylkii parhaiten likaa ja huokoinen taas imee sen itseensä. Niinpä päätimme ostaa kiiltäväpintaisen. Mitään mokka- tai nupukkinahkaa ei voinut edes harkita. <br /><br />Kaikkein likaa hylkivin nahka on sellainen bycast-nahka tai PU-nahka, johon on laitettu valmistusvaiheessa sellainen kiiltävä polyuretaanipintakerros nahan päälle. Se estää lian imeytymisen nahkakerrokseen. Jos sellaisen päädyt ostamaaan, varmista, että alla on oikeaa nahkaa eikä keinonahkaa. Joskus termejä käytetään sekaisin.<br /><br />Tärkeintä on se, että jos sohvalle kaatuu jotakin sotkuista ainetta, se painellaan – ei hangata – heti imukykyisellä liinalla pois. Meillä kun sohva on lähes musta, on selvää, ettei siihen jää samalla tavalla jälkiä kuin vaaleaan tai ihan valkoiseen. En ainakaan suosittele sitä viiniä kokeilemaan valkoiselle pinnalle. <br /><br />Tuon Savannah-sohvan tuotetiedoissa lukee niukasti nahkaa ja keinonahkaa. Keinonahka on helppo pitää puhtaana, mutta siitä ei kannata maksaa oikean nahan hintaa. Noin vähäisillä tiedoilla veikkaisin, että tuo sohva ei ole kiiltäväpintainen muualta kuin keinonahkaisilta osiltaan. <br /><br />Kerran minulla meni kynsilakkaa sohvaan enkä huomannut sitä heti. Lakkailin sohvalla istuessani kynsiä ja tyytyväisenä niitä kuivattelin siinä. Tahra ei lähtenyt pois sohvanpuhdistusaineella. Olin aika hermona asiasta, koska sohva oli silloin uusi. Lopulta hain vanulapun ja kostutin sen ihan varovasti kynsilakanpoistoaineella. Painelin sillä vain siihen sotkeutuneeseen kohtaan ihan varovasti ja lopulta tahra lähti pois. Siihen ei jäänyt varsinaisesti mitään jälkeä, mutta joskus tietyssä valossa olen mukamas huomaavinani, että siinä olisi vaaleampi kohta. Mieheni ei ainakaan ole huomannut mitään ja tapauksesta on jo useita vuosia aikaa.:D Olen kuullut, että muste ja kuulakärkikynän jälki eivät lähde nahasta helposti, tuskin ollenkaan. Toivottavasti niitäkin paholaisia vastaan on jo keksitty jokin puhdistusaine.

 14. Jep, tottakai se pittää olla valakosena :)<br />Mukavaa viikonloppua 🙂 Päivät vähenee muuttoon 🙂 Joko sulla on hommattuna "muuttokampa" 😀 siis mistä katkot niitä piikkejä niinku armeijassa 😀

 15. Uskaltaisitko kuitenkin suositella tuota Savannah-sohvaa tuotetietojen ja fiilistesi pohjalta? Hankin tuon nyt tai en, niin kiva oppia uusia asioita. Nahka materiaalina, varsinkin huonekaluissa on minulle täysin uusi asia. 🙂

 16. Muutan tosiaan reilusti pienempään asuntoon, joten värien kanssa saa olla tarkkana. Ei ole vielä muuttokampaa, hih! 🙂 Pitäisiköhän hankkia? Nojoo, huomenna noin niinkuin päivämäärien osalta olisi tasan kaksi kuukautta. 🙂

 17. Tuotetiedoissa ei käy tarkkaan selväksi, millainen pintakäsittely nahassa on. Oletan, että se ei ole sellainen liukas, joten valkoista sellaista en uskaltaisi ostaa. Sinulla on kuitenkin kissa… Harmaana tuo menisi, mutta ei näyttänyt olevan saatavilla kuin mustia ja valkoisia. Jos ostaisin valkoisen nahkasohvan, ostaisin sellaisen liukaspintaisen, esim. bycast-pinnoite nahan päällä tai joku muu vastaava sohva, jota saa pyyhkiä ja on helppohoitoinen. Ulkonäöltään tuo on kaunis, ihana ja upea – valkoinen nahkaunelma.:)

 18. Kiitos vinkeistä! Kissa valitettavasti muuttaa uuteen kotiin, kun muutan. Valitettavasti… ikävä tulee. :/

 19. Kiitos teille kaikille hyvistä kommenteistanne ja vinkeistänne. <3 Päätös on nyt tehty ja aiheeseen palaan myöhemmin. 🙂

 20. Tarkoitat siis, että kissa muuttaa uuteen kotiin, mutta ei samaan uuteen kotiin kuin sinä? Varmasti tulee ikävä! Omaan lemmikkiin kiintyy. Kyllä sinä siinä tapauksessa uskallat tuon sohvan hankkia, jos et ota lemmikkejä. Muutenkin kannattaa pitää siinä jotakin vilttiä tai huopaa suojana, jos on tapana syödä ja juoda sohvalla. Minulla ainakin on sellainen paha tapa.:D

 21. Joo, näin mun on pakko tehdä. Tulee olemaan äärimmäisen vaikeaa, tuo otus on vienyt mun sydämen täysin. Mä en vaan voi enää ostella sänkyjä ja sohvia vähän väliä vaan siksi, että ne on raavittu piloille. Viime kesänä ostettu sänkykin on jo ihan revitty. 🙁

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *