Lehtipino

Rakastan lehtiä, ihania lehtiä. Sisustuslehtiä, muotilehtiä, naistenlehtiä. Niitä on nyt kertynytkin… tilasin keväällä useamman lehden – nyt jo tosin yhtä lehteä lukuunottamatta kaikki tilaukset irtisanottu – ja kappas vain, suurin osa on lukematta jäänyt. Tuossa ne ovat möllöttäneet ihanassa Villa Stockmannin valkoisessa lehtikorissa, pitkältikin unohduksissa. Nyt lajittelin ja pinosin ne tuohon lattialle. Aikamoinen pino onkin kertynyt. Saisikohan ne luettua paremmin, kun ne nököttää tuossa lattialla vähän niin kuin jaloissa? 😉

picture+255.jpg

picture+252.jpg

picture+256.jpg

Muita saman ongelman kanssa kamppailevia? Entä luetteko lehdet ja säilytätte ne vai leikkelettekö/kuvaatteko lempparikohdat arkistoon ja viskotte loput lehtiroskikseen? Itse en osaa päättää, mitä nuille tekisin…

Irina / White & Fresh - -

12 kommenttia “Lehtipino

  1. Minä luen paljon lehtiä, säästän joskus joitain reseptejä tai neulontaohjeita (ja Novitan lehdet kokonaisuudessaan) ja laitan eteenpäin ystäville (: saan itse paljon lehtiä äitini kautta maksutta kun on eräällä kustantajalla töissä, mikä on musta tietenkin mahtava juttu!

  2. Ite oon säästellyt kaikenlaisia sisustuslehtiä,naistenlehtiä,muotilehtiä,kauneuslehtiä ym. Ja nyt niitä onkin kertynyt aikamoinen pino,mutta ei viitsi roskiin heittää kun kumminkin tulee luettua/selailtua monta vuotta vanhoja lehtiä vieläkin…

  3. Lopetin kaikki lehtitilaukset aikoinaan sekä myös irtonumeroiden ostamisen. Joskus harvoin vaikka kipeänä tai matkalle saatan ostaa jonkin lehden irtonumeron. Luettuani annan lehdet eteenpäin ystäville. Niin toimin myös silloin kun minulle tuli enemmän lehtiä. Nykyään luen lehtiä iPadin avulla, ekologisempaa 🙂

  4. Ennen edellistä muuttoa meillä oli sama ongelma. Muutto pakotti karsimaan omaisuutta ja samalla lehtivuoriakin. Laitoin suurimman osan paperinkeräykseen, vaikka sydän itki kyyneleitä. Kalliita kauniita lehtiä, mutta ei kaikkea voi viedä mukanaan. Tärkeimmät jutut leikkasin talteen ja laitoin leikekansioon. Reseptejä ja joitakin askarteluohjeita kirjoitin suosikkivihkoon ja osan skannasin talteen ulkoiselle kovalevylle. Loput menivät paperinkeräykseen. Sitten lopetin monen lehden tilauksen ja jätin vain pari kolme lehteä tulemaan. Niistäkin ehtii kertyä jo paperijätettä ihan liikaa. En kuitenkaan asu yksin, joten muidenkin perheenjäsenten lehtiä pyörii pöydillä. <br /><br />Totuus on, että useimpia lehtiä ei ehtinyt lukea ja ne vain kasaantuivat. Nyt ostan irtonumeroita silloin, jos lehdessä on jotakin todella kiinnostavaa. Muuten en halua lehtiä täyttämään pöytiä ja hyllyjä. Joskus voi ottaa sellaisen lehdenlukureissun kirjastoon ja käydä selaamassa uusimmat lehdet. Parissa tunnissa ehtii selata jo monta eri lehteä. <br /><br />Uusin lehti pyörii sohvalla tai keittiössä ja selailen sitä silloin tällöin ja kun tulee taas uusi, edellinen lähtee paperinkeräykseen, jos siinä ei ole mitään säästettävää. Näin lehtiä ei pääse kertymään. Lattialla on pari lehtitelinettä täynnä lehtiä, jotka kuuluvat siihen säästettävien kokoelmaan.

  5. JOO, ikuinen ongelma… Vaikka lehdille nyt onkin jonkin verran enemmän säilytystilaa työhuoneessa ja aulassa, niin silti niitä löytyy lattioilta, yöpöydiltä, sohvalta, sohvapöydältä yms.<br />Olen antanut kiertoo lehtiä ja ne mitkä ei mene eteenpäin, laitan kylmästi lehtiroskikseen! Se tuntuu vain kauhealta tuhlaukselta. 🙁 Itse en pahemmin leikkele kuvia, koska muuten niitä leikepinoja lojuisi laatikoissa samalla lailla, kun lehdet nyt ympäriinsä. 😀

  6. Itse olen joskus ollut lehti-friikki ja mulle tuli kaikki mahdolliset sisustuslehdet. Sitten aloitin tavarankarsimien ja lehdet lähti. Osa kiertoon ja loput roskiin. Mullakin sydän itki verta ihanien lehtien puolesta, mutta pakko oli hankkiutua niistä eroon. <br />Sittemmin en ole lehtiä tilannut enkä ostanut edes irtonumeroita. Luen netistä kiinnostavimmat asiat. Mulla meni pahimmillaan vuodessa yli 400 euroa lehtiin. Nyt sen rahan voi käyttää siihen todelliseen asiaan, eli sisustamiseen. =D

  7. Mä olen yrittänyt keksiä tapoja, millä saisin lehden luettua suhteellisen tuoreeltaan. Nyt uusin Talo & Koti lehti pyörii käsilaukussa. 😉

  8. Mä voisin hyvinkin leikellä lehtiä, mutta pitäisi ensin keksiä, minne niitä sitten laittaisi. Jos vaikka hankkisi jonkunlaisen albumin inspiraatiokansioksi tai jotain.

  9. Mä voisin vaikka leikelläkin lehtiä, mutta pitäisi ensin hankkia esimerkiksi joku valokuva-albumi tai vastaava inspiraatiokansioksi.

  10. Nyt eniten mua vaivaa, kun en ole lukenut noita lehtiä. Sen jälkeen ei haittaa, vaikka säästäisin lehtiä sillä niin kauan kun ne mahtuu mun ihanaan lehtikoriin niin ne ei ole tiellä. Vanhempia voi sitten heitellä pois, kun uusia tulee tilalle. Ja luulen, että osan naistenlehdistä heitän muutenkin pois ja keskityn säästämään sisustuslehtiä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *