60-luvun tv-taso sohvapöydäksi olohuoneeseen

Pitkäaikainen haaveeni uudesta sohvapöydästä ja vähän lyhempiaikainen haaveeni siitä, että sohvapöytänä olisi netissä paikoin näkemäni 60-luvun tv-taso on vihdoin toteutunut. Tämä ihana tiikkiviilutettu tv-taso on puoliksi omakustanteinen ja puoliksi syntymäpäivälahja ystävältäni Miialta. <3

60-luvun tv-taso

60-luvun tv-taso

60-luvun tv-taso

Tosiaan, kuten sanoin, tason kansi on tiikkiviilutettu ja jalat mustaa metalliputkea. Alaosassa on lehdille tarkoitettu ritilä. Pöytätason viilupinta on ajan saatossa kulunut, yhdestä kulmasta jopa hieman lohkeillut. Vanhassa huonekalussa on monesti se hyvä puoli, että pienet kulumat ja rosoisuudet saavat sen tuntumaan entistä rakkaammalta. Tämä olisi nyt ehkä sellainen wabi-sabi, kuten Japanissa sanotaan epäsymmetrisyydestä, luonnon muovaamasta ja keskeneräisyydestä – epätäydellisyydestä. Japanissa tosin suureksi osaksi wabi-sabi liittyy teeseremoniaan ja keramiikkaan.

60-luvun tv-taso

60-luvun tv-taso

60-luvun tv-taso

Tämä 60-luvun tv-taso parkkeerasi tosiaan nyt olohuoneeseen sohvapöydäksi entisen vesihyasinttirahin tilalle. Ei se rahikaan mikään huono sohvapöytä sinänsä ollut, mutta sen päälle oli laitettava aina joku tasainen tarjotin tai vastaava, jotta sen päällä pystyi pitämään tavaraa. Tässä mitään erityisiä tarjottimia ei tarvita ellei sitten muutoin halua. En vielä ole kovin syvällisesti pohtinut asetelmia pöydän päälle, kunhan alkuun vain laitoin siihen tarpeelliset ja haluamani tavarat ja samoin syvällisempi puhdistus on vielä suorittamatta. Pöydän päällä olevia jälkiä voisi saada ehkä himmeämmäksi.

Olohuoneessa sohvapöytänä tämä taso toimii myös tyyliltään ja väritykseltään hyvin lapsuudenkodistani tuomani perintölipaston kanssa. Jos jotain pitäisi sanoa puuttuvan kokonaisuudesta, niin sanoisin, että matto voisi sitoa sohvapöydän entistä paremmin ympäristöönsä. Ei tuo ilman mattoa pahalta näytä sinänsä, mutta ehkäpä hieman paljaalta kuitenkin vasten tammista laminaattia. En kuitenkaan suosi sisustuksessani mattoja käytännön syistä vaikka joskus aina vähän matoista haaveilenkin. Aika kuitenkin näyttää, josko joskus kuitenkin olohuoneeseen tai vaikkapa makuuhuoneeseen sängyn viereen maton hankkisin.

Oikein hyvää uutta viikkoa! 🙂