Parvekkeen kevätsiivous aloitettu

Ensimmäinen osa parvekkeen kevätsiivouksesta on suoritettu. Aloitin parvekkeen lattian siivoamisesta ja kalusteiden pesemisestä. 

whiteandfresh0813.jpg

Tästä lähdettiin liikkeelle. Calluna ja ”risukukkakimppu” lähtivät roskiin ja kalusteet roudasin kylppäriin kuurattavaksi. 

whiteandfresh.jpg

Parvekkeen lattia on pesubetonia ja äärimmäisen inhottava siivottava. Onneksi aikoinaan Sinituotteelta saatu ulkoharja toimii suhteellisen hyvin myös röpelöisellä asfalttipinnalla, niin sain suurimman osan pölystä ja roskista harjattua.

whiteandfresh2.jpg

Vasemman puoleisessa kuvassa näkyy lika, jonka harjasin parvekkeen toisesta päädystä asti tuohon kasaksi. Oli jonkin verran harjattavaa, kun parveke on niin pitkä leveä ja pesubetonin harjaaminen itsessään on jo aika raskasta.

whiteandfresh1.jpg

Parvekkeen reunakouruista lika oli helppo imuroida pois.

whiteandfresh0828.jpg

Nyt on kalusteet pesty ja hiljalleen tuon parvekkeelle takaisin muita puhdistettuja tavaroita. Myöhemmin keväällä pitää hankkia tuoleihin istuinalustat. Tyynyliinat onkin jo hankittu. Lisäksi parvekkeelle olisi tulossa pari kirsikkatomaattia ja jonkin verran kukkia. Vielä on kuitenkin pestävä parvekelasitus ennen kuin pääsee sisustelemaan.

4 kommenttia “Parvekkeen kevätsiivous aloitettu

  1. No nyt odotetaan jännityksellä lopputulosta! 🙂 Lasitetulla parvekkeella tarkenee kohta jo istuskellakin. Onko teillä ollut mattoa parvekkeella?

    1. HuopaPalloMatto: Se on kiva, että lasitetulla parvekkeella kevät alkaa aina hieman aiemmin kuin lasittamattomalla. 🙂 Mattoa en ole harkinnut, sillä lattiapinta-alaa on aika paljon.

  2. Onpas meillä samanmalliset parvekkeet. Odotan, että mies nikkaroisi meille jonkun laudoituksen tuon betonin päälle, niin olisi mukavampi alkaa sisustamaan muilla kalusteilla 🙂

    1. Elina: Tuossa on hieman haastetta, kun pituutta/leveyttä löytyy sen seitsemän metriä. Mulla on aiemmissa kodeissa ollut parvekkeen lattialla rallit, mutta vaikka ne onkin kivoja jalan alla, niin siivoaminen on aika tukalaa. Rallien alle kun menee kaikenlaista roskaa, niin siinä on urakkaa. Ensin rallit pois, niiden pesu ja vielä lattian pesu. Näin isolle parvekkeelle voisi joku matto olla parempi vaihtoehto.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *