Uusi IKEA-kuvasto – sisustajan raamattu

Mistä tietää, että sisustussyksy on alkanut? No siitä tietenkin, että uusi sisustajienkin raamatuksi kutsuttu IKEA-kuvasto on julkaistu tänään! Netissä kuvasto on ollut selattavissa jo viime viikosta lähtien. Paperisen kuvaston voi käydä hakemassa IKEA-tavaralosta vaikka heti ja tavaratalojen lähialueiden koteihinkin sitä aletaan jakaa tällä viikolla. Muistathan siis napata Ei mainoksia -tarran ovestasi pois, jos sinulla sellainen on ja jos tahdot kuvaston kolahtavan postiluukustasi. 😉

Osallistuin viime torstaina IKEA-kuvaston medialanseeraukseen, ja tässä postauksessa myös sinä pääset osallistumaan tapahtuman tunnelmiin ja kuulemaan parista uutuusmallistosta.

Skandinaavisen ja selkeän sisustuksen rinnalle on tänä syksynä tullut selkeästi tummempia ja kirkkaampia värejä. Se lienee ilouutinen heille, jotka eivät välitä valkoisesta/vaaleasta sisustuksesta. Sekä heille myös, jotka tykkäävät tuoda vaaleaan sisustukseen vahvojakin kontrasteja. Vaikka itse pidän yleisilmeeltään vaaleasta kodista niin yllä olevan kuvan tummat ja intensiiviset värit saivat minut huokailemaan ihastuksesta.

Tämän vuoden teema on olohuone. IKEA teetti syyskuussa 2016 tutkimuksen, jonka mukaan olohuone on kodin suosituin huone. Siksi se onkin nyt leikkisästi nimetty uudestaan elohuoneeksi. Elohuoneessa rentoudutaan, syödään, kestitään vieraita, harrastetaan, vietetään aikaa ystävien ja perheen kanssa, ja vaikka mitä muutakin. Itsekin vietän olohuoneessa lähes kaiken aikani kotona ollessani hereillä. Se on se huone, jonka sisustukseen kiinnitän eniten huomiota.

Syksy (lokakuu) tuo tullessaan myös pari kovasti odotettua uutuusmallistoa. Muun muassa käsintehtyjä kattaustektiilejä ja keramiikkatuotteita sisältävä EFTERTANKE-erikoismalliston ovat valmistaneet Thaimaan vuoristoheimojen käsityöläisnaiset osana Doi Tung Development – sosiaalisen yrittäjyyden projektia. Malliston valmistus on taannut köyhälle yhteisölle kunnollista työtä, koulutusta ja terveydenhuollon.

EFTERTANKE / IKEA.fi

Tanskalaisen HAY-designbrändin kanssa yhteistyössä toteutettu YPPERLIG-mallisto on kauan odotettu ja tulee myyntiin 6. lokakuuta. Mallistossa on HAYn tapaan kauniita ja yksinkertaisia huonekaluja ja sisustustuotteita, mutta hinta on IKEA-tuotteille tuttuun tapaan edullinen.

YPPERLIG / IKEA.fi

Vaikka näitä kahden erikoismalliston tuotteita ei ihan vielä pääsekään ostamaan, niin muut syksyn uutuustuotteet ovat jo saatavilla IKEA-tavarataloista ja -verkkokaupasta.