Luetut kirjat – maaliskuu 2017

Maaliskuussa kulutin aikaa lukemiseen neljän kirjan verran. Lukemani kirjat olivat tällä kertaa tyyliltään kaikki erilaisia, mutta jokaisesta pidin. En muuten olekaan vielä törmännyt tämän heränneen lukuinnostukseni myötä yhteenkään kirjaan, joka olisi jäänyt lukematta.

ilana_aalto_paikka_kaikelle.jpg

Ammattijärjestäjä Ilana Aallon kirjoittama Paikka kaikelle – Mistä tavaratulva syntyy ja kuinka se padotaan oli mielenkiintoinen lukukokemus. Kirja kertoo kiinnostavasti tavaroiden ja ihmisten historiasta ja siitä, miten tavaroihin suhtaudutaan nykypäivänä. Jokaisen kappaleen lopussa on pieni vinkkiosa tavaran karsimiseen, jos sellaista kaipaa. Olen itse toki inspiroitunut enemmän konkreettisemmista vinkeistä, sillä en niinkään enää tässä vaiheessa kaipaa ymmärrystä tavaratulvan kertymiselle ja säilömiselle. Mutta jos ymmärrystä haluaa kasvattaa niin suosittelen ehdottomasti tätä kirjaa. Ja pidin tästä kirjasta paljon enemmän kuin aiemmin äänikirjana kuuntelemastani Jenni Sarraksen Tavarataidoista.

cecelia_ahern_sadan_nimen_mittainen_matk

Cecelia Ahernin Sadan nimen mittainen matka oli chicklitiä fiksummasta päästä. Samaan aikaan, kun teksti vei ja viihdytti mennessään, herätti se ajatuksia ja tunteita, jotka ovat omassakin elämässä ja yhteiskunnassamme ajankohtaisia. 

IMG_6284.jpg

Todella mielenkiintoinen sukellus reilun viiden vuoden takaisiin aikoihin, kun tapahtui pahin sitten sotien ja norjalainen Anders Behring Breivik surmasi 77 ihmistä Oslossa ja Utøyan saarella. Kirjassa Olin Anders Breivikin asianajaja käydään läpi tapahtumaa ja sen jälkeistä prosessia Breivikin asianajajan Geir Lippestadin näkökulmasta. 

IMG_6127.jpg

Suomalaissukuisen Jean M. Untinen-Auelin Maan lapset -sarjaa minulle suositeltiin ja kun löysin muutamalla eurolla osat kaksi ja kolme, hankin myös tämän ykkösosan eli Luolakarhun klaanin, ja niin alkoi koukuttava lukumatkani fiktiiviseen maailmaan noin 35 000 vuotta ennen ajanlaskun alkua. Tyylilaji on täysin jotain muuta, mihin olen tottunut, mutta voi vitsi, miten on vienytkään mukanaan tämä tarina. Minulla on menossa jo kolmas osa sarjasta ja täytyy alkaa osien 4-6 etsiminen.

Mitä kirjoja sinä olet viime aikoina lukenut? Suosituksia? 🙂

Postaus sisältää mainoslinkkejä

Irina / White & Fresh - -

4 kommenttia “Luetut kirjat – maaliskuu 2017

 1. <a rel="external nofollow" href="http://lkotona.blogspot.fi/2017/03/maaliskuun-kirjoja.html&quot; target="_blank">http://lkotona.blogspot.fi/2017/03/maaliskuun-kirjoja.html</a><br />
  <br />
  Tuossa yllä minun maaliskuun kirjavinkit! Ja alemmassa linkissä postaus, jossa kirjoitin Paikka kaikelle – kirjasta. <br />
  <br />
  <a rel="external nofollow" href="http://lkotona.blogspot.fi/2017/03/mista-tavaratulva-syntyy.html&quot; target="_blank">http://lkotona.blogspot.fi/2017/03/mista-tavaratulva-syntyy.html</a&gt;

  1. Laura: Ohhoh, luit maaliskuussa tuplasti sen verran kirjoja kuin minä. Aika hyvin! 🙂

  2. Luin viime vuonna 80 kirjaa 🙂 Mun lempiharrastus on lukeminen &hearts;

  3. Laura: Hui kamala! 😀 Ei vaan ihan mieletöntä, mäkin tykkään lukea ja lukisin mielelläni enemmänkin, jos ehtisin. Mut aika hyvin nytkin, kun luen sen 1-2 tuntia ainakin päivittäin. Viime vuonna lukemisen aloitin vasta lokakuun loppupuolella, joten saan vasta tämän vuoden lopussa tietää, paljonko on vuosisaldo. 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *