Avokado- ja macadamiapähkinäöljyä

Kuinka usein sitä kaupassa öljyhyllyllä uteliaana olenkaan katsellut erilaisia öljyjä, ja miettinyt, että olisi kiva kokeilla jotain erilaista. Ja yhtä monesti olen napannut sieltä sen perinteisen oliiviöljyn. Nyt vihdoin otin itseäni niskasta kiinni, kun sain testiin Olivadon öljyjä. Valitsin ne itseäni pisimpään kiehtoneet öljyt eli avokado- ja macadamiapähkinäöljyn. 

whiteandfresh_olivado_avocadooil-macadam

Avokado on hyvää ja terveellistä. Aivan liian harvoin tulee nykyään ostettua avokadoa, joten öljy oli lämpimästi tervetullut keittiööni. Olivado Extra Virgin Avocado Oil on kylmäpuristettu öljy tuoreiden uusiseelantilaisten avokadojen hedelmälihasta. Olen käyttänyt avokadoöljyä pääasiassa nyt paistamiseen, sillä se kestää kuumentamisen aina 255 celciusasteeseen saakka. Tämän lisäksi olen kokeillut sitä salaatissa sekä viimeisempänä kokeiluna laitoin sitä kaurapuuroon. Puurossa se oli varsin mielenkiintoinen makukokemus. Ei paha, mutta ehkä avokadon jätän kuitenkin jatkossa pois puurostani. 😉

whiteandfresh_olivado_avocadooil-macadam

Macadamiapähkinäöljyn testaaminen aiheutti hieman enemmän jännitystä, mutta turhaan! Tämä kullanvärinen sekä pehmeän ja pähkinäisen makuinen öljy sopii niin paistamiseen, salaattiin kuin sinne kaurapuuronkin sekaan. Öljy muistuttaa maultaan hieman voita, minkä vuoksi sillä voi ruoanlaitossa ja leivonnassa korvata voin. Öljy kestää myös paistamisen. Olivado Extra Virgin Macadamia Nut Oil on kylmäpuristettua ja valmistetaan Australian Queenslandissa kasvaneista korkealaatuisista pähkinöistä. 

Nämä avokado- ja macadamiapähkinäöljyt on pian käytetty, valitettavasti, mutta saavat kyllä jatkossakin tilaa keittiöstäni!

Mikä on sinun suosikkiöljysi? Oletko maistanut avokado- ja macadamiapähkinäöljyjä?

 

Avokado- ja macadamiapähkinäöljy saatu testiin

Irina / White & Fresh - -

8 kommenttia “Avokado- ja macadamiapähkinäöljyä

  1. Minun suosikkini on Olivadon avocado lemon zest. Ihana avokado-sitruunaöljy, kannattaa kokeilla! Kivaa viikkoa Irina ♥

    1. Soili: Avocado Lemon Zest vaikuttaa myös mielenkiintoiselta öljyltä, joten ehkäpä joskus kokeilen! 🙂 Ihanaa viikkoa sulle myös Soili. ♥

  2. Mulla on ollut tuo macadamiaöljy käytössä jo vuosia. 🙂 En edes muista, että milloin olisin esim. paistanut jotain jossain muussa öljyssä/rasvassa kuin tuossa. Mutta salaattikastikkeena perinteinen oliiviöljy on ihan ehdoton lemppari!

    1. Tiia: Mä ihastuin myös macadamiapähkinäöljyyn. Sopii kaikkeen sellaiseen, mihin öljyä käytän. 🙂

  3. Mun lemppari jo vuosia on ollut salaatin kanssa kurpitsansiemenöljy. Siinä on ihanan paahteinen maku! Avocado tai macadamiaöljyä en ole kokeillut, mutta ehkäpä postauksestasi inspiroituneena nappaankin pullon jompaa kumpaa ensi kauppareissulla mukaani 🙂

  4. Mulla on oikea öljyfetissi, voisin osaa koko osaston tyhjäksi ihan vaan koska pullot on niin nättejä :'D

    1. Essi: Heh! 😀 Mä olen toistaiseksi ostanut vaan ihan öljyn takia, mutta kerran kyllä ostin pullon takia. Onneksi perus ruokakaupassa ei ihan kovin kauniita pulloja ole, niin säästyy hamstraamiselta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *