Uusi matkalaukku ja matkavalmisteluja!

Olen pyöritellyt muutamaa laukkuvaihtoehtoa matkalle. Aluksi ajattelin lähteä reissuun ystävältäni lainaamani lentolaukun kanssa. Sitten päädyin ottamaan isomman laukun mukaan, jotta voin halutessani tuoda myös tuliaisia matkalta eikä se jäisi kiinni laukun koosta. Lopulta päädyin kuitenkin lentolaukkuun. Päätimme matkustaa New Yorkiin pelkillä käsimatkatavaroilla välttääksemme laukkujen odottelun. Jos tuliaisia tulee ostettua enempi, voimme ostaa isomman laukun paluumatkaa varten.

Päädyin ostamaan American Touristerin nelipyöräisen Bon Air Spinner lentolaukun Kampin kauppakeskuksen NT-Bagsista. Väri on raikas limen vihreä, paikoitellen näyttää jopa keltaiselta. Olin jopa hieman yllättynyt värivalinnastani, mutta ihastuin tähän pirtsakkaan laukkuun lähes välittömästi. 🙂 Mitat on 55 x 40 x 20 ja painaa vain 2,5 kiloa. Materiaali on polypropyleeniä. Ei kivikova vaan antaa aavistuksen periksi. Laukussa on myös TSA-yhdistelmälukko, jollaista suositellaan juuri Yhdysvaltoihin matkustaville, jos laukku on lukollinen. Itse tuskin lukkoa tarvitsen, kun laukku kulkee mukana koko ajan.

Tiukkojen pohdintojeni ja kommenttienne jälkeen päätin ottaa matkalle mukaan nuo Adidakset ja ei olisi voinut passelimmin mennä, sillä kengät ja matkalaukku ovat nyt kutakuinkin sävy sävyyn. 😉

whiteandfresh3854.jpg

whiteandfresh3859.jpg

whiteandfresh3856.jpg

Muiltakin osin alkaa matkavalmistelut olla mallillaan. Passi on hollilla, ESTA (sähköinen matkustuslupa) tehty ja hyväksytty, kuljetukset lentokentältä hotellille ja hotellilta lentokentälle on tilattu, matkavakuutus hankittu ja lääkäriltä tilattu todistus lääkityksestä. Lentomatkaa varten on myös lentosukat, niskatyyny, korvatulpat ja unimaski sekä minigrip-pusseja. Vielä pitää hankkia adapteri sähköä vaativille laitteille (puhelin, kamera) ja mahdollisesti matkakokoisia purkkeja hygieniatuotteille, jos päädyn ottamaan kotoa shampoota tms. mukaan. Muutoin kosmetiikkaputelini ovat max 100 ml:n kokoisia eli mahtuvat sellaisenaan matkaan.

Sitten pitäisi vain pakata… aion tosin lähteä aika keveällä vaatevalikoimalla matkalle, koska haluan ostaa tarpeellisia käyttövaatteita New Yorkista. En ole tehnyt varsinaista ostoslistaa matkalle, mutta joitain ajatuksia potentiaalisista ostoksista on. Niitä ovat housut, trenssi, syys-/kevätnilkkurit, pienehkö käsilaukku ja New York-juliste. Ehkä jotain kosmetiikkaa, ehkä ei. Housut on varmaan se kaikkein akuutein tarve, olen haaveillut siisteistä niin sanotusti suorista housuista. Tällaisia alustavia ostosajatuksia. 🙂

whiteandfresh3858.jpg

whiteandfresh3857.jpg

Ostin kirjakaupasta myös hieman lukemista. Osan varmasti ehdin lukemaan jo kotona, mutta luettavaa jää varmaankin myös lennolle. Halusin kirjan, jossa on muutakin luettavaa kuin puhelinluettelomaisesti listattuja nähtävyyksiä ja ravintoloita. Valitsin siis Mondon New York -matkaoppaan, jonka on kirjoittanut New Yorkissa asuva elokuvaohjaaja ja käsikirjoittaja Alli Haapasalo

Ennen matkaa on vielä ajan kanssa istuttava alas ja tehtävä matkasuunnitelma eli mitkä nähtävyydet ja paikat on koettava ja nähtävä, ja missä järjestyksessä niitä on paras kiertää. Ehdottomasti on jätettävä aikaa myös kaupoissa piipahtamiselle sekä pelkästään olemiselle ja nauttimiselle. Toki haluaisin nähdä mahdollisimman monta nähtävyyttä, mutta haluan myös vain olla ja ihmetellä sekä imea itseeni kaupungin tunnelmaa. En halua jälkeen päin todeta vain juosseeni nähtävyydestä toiseen ja muistaa jokaisen näkemäni asian kameran linssin läpi. Viisi yötä ja neljä kokonaista päivää on tosi lyhyt aika, mutta haluan tehdä siitä ajasta mahdollisimman monipuolisen elämyksen. Tämä voi ihan oikeasti olla se once in a lifetime juttu minulle. 🙂

4 kommenttia “Uusi matkalaukku ja matkavalmisteluja!

 1. Hei !<br />
  Olen todella laiska kommentoimaan, mutta nyt oli pakko.<br />
  Olet 30 v ja et omista matkalaukkua, miksi edes suunnittelet sen ostoa, jos teet ostoksia lisää Nykissä ? Kuinka harvoin käytät sitä Suomessa tai tulevaisuudessa. Tuskin.<br />
  Todella, todella usein törmään kommenttiin, jossa muut Amerikan matkustajat sanovat samaa ja myös tekevät sen. Meillä on paljon matkalaukkuja ja vaikka niitä on ahkerasti käytetty, ei jotkut ns kulu ikinä. Eli tulevat aina ja ikuisesti viemään tilaa. Tosin matkalaukku on hyvä paikka säilyttää joululahjoja.<br />
  <br />
  Mutta minun vinkkini tulee suoraan Ikeasta<br />
  <br />
  <a rel="external nofollow" href="http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/10056770/&quot; target="_blank">http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/10056770/</a><br />
  <br />
  Meidän ensimmäinen Dimpa on matkustanut nyt 8 kertaa kaukomatkan. Nyt siihen on tullut pienen pieni kuluman tapainen. Kahvat, vetoketjut, kaikki ovat täysin kunnossa.<br />
  <br />
  Ainoa huono puoli on, ettei joita pysty kukaan kantamaan. Itse kun olin omalla matkalla, otin mukaan ns kaljakärryn ja siinä se toimi loistavasti. <br />
  Mutta kun matkustamme perheenä, kaljakärryt eivät riitä, silloin pitää aina lentokentillä vuokrata kärryt. Summa on Amerikassa n 5 usd. Ja sinne mahtuu kaikki ja hyvin.<br />
  <br />
  Dimpan hyviä puolia on<br />
  <br />
  Edullinen hinta, 4 euroa, <br />
  Kevyt, 200 g<br />
  Menee pieneen tilaan, jouluna meillä oli näitä mukana 6 kpl.<br />
  Todella kestävä.<br />
  <br />
  Jos ostat matkalaukun, maksat siitä paljon enemmän kuin 4 euroa 5 usd pantti, se vie tilaa aina ja ikuisesti. Matkalaukkujen jälleenmyyntiarvo on mitä on.<br />
  Me jouluna vedettiin varmuuden päälle ja otettiin kaikille 2 kassia päällekkäin. Ja vielä kerran, nämä laukut ovat käytännössä ikuisia.<br />
  <br />
  Varsinkin jos haet nyt uuden, se mahtuu todella pieneen koloon laukkuun.<br />
  <br />
  Ja teillä on kuljetuksetkin varattuna, eli silloin ei haittaa vaikka dimpaa joutuu vähän kantamaankin.<br />
  <br />
  Mä olen käynyt Nykissä toista kymmentä kertaa ja ikinä en ole joutunut laukkua odottamaan. Maahantulossa menee niin kauan, että siellä laukut jo odottelevat, kun pääsen viranomaisesta ohi.

 2. Lanttuleikkuri: Minulla on isompi matkalaukku, mutta päätimme ettemme halua odotella New Yorkin päässä matkalaukkuja. Lähdemme siis käsimatkatavaroilla liikenteeseen ja jos mahdolliset tuliaisemme eivät mahdu laukkuun, hankimme New Yorkista uuden laukun. En tiedä, mistä sait käsityksen, että en tarvitsisi lentolaukkua muulloin kuin tällä reissulla. Jos näin olisi, olisin toki lainannut laukun ystävältäni enkä ostanut laukkua yhtä matkaa varten.

 3. Olin varma ettet omista matkalaukkua, kun puhut uuden ostamisesta. KonMarin oppien mukaan olet paljon karsinut ja siihen tuskin kuuluu kahden laukun omistamista, etenkin kun kiertoon lähtee paljon kaikkea.<br />
  <br />
  Lentolaukkuhan on tosi kätevä, käytän omaani aina viikonloppumatkoilla, jolloin lähden ilman autoa, mutta matkalaukku ei tänä päivänä ole enää niin kätevä. <br />
  Kollega tässä vähän aikaa sitten osti tosi kevyen matkalaukun, maksoi siitä muistaakseen 300 euroa. Tai olisiko ollut yli ? Olen dimpassa tuonut mm viinipullon, eli mitä tahansa säilyy ehjänä, kun hyvin pakkaa. <br />
  <br />
  Ja dimpan plussat ovat keveys. Peruslaukku voi painaa helposti 5 kg, vahvempi laukku 8 kg. Laukku kun saa painaa 23 kg, menee laukun ulkokuoriin todella iso osa sallitusta painosta. <br />
  <br />
  Itse kerran toin mm kaikille kummilapsilleni ja heidän siskoilleen synttäri- ja joululahjaksi Amerikasta conversit. Kenkäkasa painoi 20 kg. Siksi arvostan laukussa todella paljon keveyttä. <br />
  <br />
  Amerikassa todella helposti ostaminen lähtee lapasesta ja siksi dimpa lentolaukussa on hyvä lisä. Jos ostoksia tulee tehtyä suunniteltua enemmän, ei tarvitse lähteä uutta matkalaukkua etsimään. Ja jos ostokset pysyvätkin hallinnassa, ei tyhjä dimpa lentolaukussa vie tilaa eikä paina käytännössä mitään.

  1. Lanttuleikkuri: Kukin tyylillään, matkusta sinä Dimpalla jos se sinulle on hyväksi havaittu keino. 🙂 En usko, että uusi ja jatkossakin käytössä oleva matkalaukku sotkee kokonaisuudessaan hyvin mallillaan olevaa tavarakokonaisuuttani. Toisaalta en myöskään ole sidoksissa KonMari-menetelmään vaikka siitä olenkin karsintainspiraatiota ammentanut.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *