Magnesiumia iHerbistä

Tein tänään ensimmäisen tilaukseni iHerbistä. Olen monien kuullut sieltä tilanneen, mutten ole aiemmin ”keksinyt mitään ostettavaa”. Nyt pääsin hieman kurkistamaan siihen maailmaan, sillä tarvitsin magnesiumia. Suomessa ei ole kovin kattavaa magnesiumvalikoimaa tarjolla. Aiemmin käyttämäni oksidimuotoinen magnesium on herkkävatsaisen vihollinen ja jätinkin magnesiumin pois jo loppusyksystä vatsani aloitettua temppuilun. Samoin paremmin vaikuttava sitraattimuoto saa herkän vatsan sekaisin. Hyvin imeytyviä ja vatsalle parempia vaihtoehtoja ovat tauraatti- ja glysinaattimuodot. Magnesiumtauraatti oli iHerbistä loppu, joten päädyin hankkimaan kokeiluun glysinaattia (Doctor’s Best High Absorption 100 % Chelated Magnesium).

Kuvankaappaus%202015-5-7%20kello%2019.14

Kuva: iHerb

Magnesiumista voi olla apua moneen eri vaivaan yleisimmin tunnettujen kramppien estämisen lisäksi. Monilla nukahtaminen ja yöunet paranevat magnesiumlisän käytön myötä. Siitä voi olla apua myös, jos kärsii suolisto-ongelmista, stressistä, minkäänlaisista sydänongelmista (tykytykset, lisälyönnit), ahdistuneisuudesta, ärtyneisyydestä, matalasta verenpaineesta yms. Netistä löytyy runsain mitoin lisätietoa magnesiumista.

Herääkö teillä ajatuksia magnesiumista, lisäravinteistä ylipäätään tai iHerbistä? 🙂

P.S. Jos et aiemmin ole tilannut iHerbistä, mutta mielesi tekisi tilata voit käyttää ensimmäisellä tilauskerralla minun kauttani koodia VVJ646, jolla saat alle 40 $ tilauksesta alennusta 5 $ ja yli 40 $ tilauksista 10 $.

13 kommenttia “Magnesiumia iHerbistä

 1. Mulle on sopinut MagneCit, vaikka se on sitraattimuotoista ja olen herkkävatsainen. Kyseessä on kidevedetön magnesiumsitraatti ja sillä on suurin imeytyvyys orgaanisista magnesiumsuoloista. Plus mukana oleva B6-vitamiini tehostaa magnesiumin soluunottoa.Vuorokausiannos on kaksi tabua ja ne suositellaan otettavaksi kahdessa erässä imeytymisen optimoimiseksi, joka kyllä käsittääkseni pätee kaikissa magnesiumivalmisteissa, vaikka sitä ei läheskään aina sanota. No jokatapauksessa on siis toiminut, sillä verikokeiden mukaan magnesiumtaso oli hyvä. Syön siis ihan terveydellisistä syistä ja tasoa seurataan verikokein.

  1. Satu: Mä olisin varmaankin ostanut jo apteekista tuota MagneCitia ellen olisi kuullut sitraattimuodosta mahdollisesti aiheutuvista vatsaongelmista. Vatsaongelmilla viittaan löysään vatsaan. Vatsani on tosiaan ollut niin sanotusti kuralla syksystä lähtien enemmän ja vähemmän, joten en uskalla ottaa riskiä. 🙂 Kaikillehan näitä ongelmia ei tule, sillä varmasti on myös yksilöllisyyttä asiassa. Luin, että eri magnesiummuodot vaikuttavat eri tavoin eri elimiin ja jotkut suosittelevatkin käyttämään useampia vaikutusmuodoltaan erilaisia magnesiumeja. Glysinaatin kerrotaan olevan erityisen hyödyllinen maksalle. Tauraatti puolestaan vaikuttaa suotuisasti muun muassa hermostoon. Nämä kuitenkin ovat aika monimutkaisia juttuja ja magnesiumista riittäisi opiskeltavaa varmasti paljon, jos vain lähtisi tutkimaan. 🙂

  2. Sama ongelma mulla eli vatsa ollut tosiaan löysällä nyt jo yli vuoden. Pahimmillaan ripulia oli 18 kertaa päivässä. Mutta ei siis silti johdu magnesiumista, sillä tuota magnesiumia olen syönyt jo paljon pidempään ilman ongelmia ja tauotuskaan ei auta asiaan. Eikä johtunut lääkärin löytämästä kilpparin liikatoiminnastakaan (oikeastihan sairastan siis vajaatoimintaan joka oli mennyt piilevälle liikatoiminnalle, jonka lääkäri halusi hoitaa, koska oli varma että syy on siinä, vaikka ei ollut). Kahdesti tehtiin kaikki mahdolliset bakteeriviljelyt ulosteesta, myös mahdollinen antibiottiripuli (C. difficileripuli) poissuljettiin, vaikka en ole vuosiin syönyt yhtäkään antibioottikuuria. Plus normaalit keliakiat, laktoosit ja vieläpä kalprotektiini, jos olisi viitteitä tulehdukselliseen suolistosairaukseen eli lähinnä haavainen koliitti ja Crohnin tauti. Siihen päälle vielä normaalit tulehdusarvot, verenkuvat ja sisäelinsysteemit sun muut ja tietty ne kilpparit.

  3. Tosiaan, itse olen kyllä aina ollut tietoinen että oksidi on toimii lähinnä laksatiivina, mutta sitraatin kohdalla en kyllä ole vastaavanlaiseen kommenttiin missään törmännyt, vaan aina on mm. sen imeytymistä kehuttu…

  4. Kurjaa, että tilanteeseesi ei olla löydetty ratkaisua. Vatsan temppuilu vaikeuttaa ratkaisevasti elämistä, kun kaiken tekemisen joutuu miettimään sen mukaan, miten vatsa käyttäytyy. Siitä on kokemusta mulla nyt reilun seitsemän kuukauden ajalta. Toivottavasti meidän molempien tilanteisiin löytyy vielä ratkaisu. :)<br />
   <br />
   Eri magnesiumlaaduista olen lukenut muun muassa Kaisa Jaakkolan artikkeleista, alla linkki.<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://kaisajaakkola.com/2013/09/magnesium/&quot; target="_blank">http://kaisajaakkola.com/2013/09/magnesium/</a&gt;

  5. Kolonoskopia on vielä käymättä. Mutta nyt on onneksi olettamukset kuitenkin mistä tilanne johtuu, ongelma vain että hoitoa siihen ei nyt juurikaan ole. Tsemiä meille 🙂

  6. Satu: Mulla myös tekemättä erilaiset skopiat. Tsemppiä tosiaan! 🙂

 2. Mä ostan iHerbistä melkein kaikki perusvitamiinini. Teen tilauksen n. 3 kk:n välein ja olen ollut tosi tyytyväinen. Suomessa on aika vähissä monivitamiinit, joissa olisi samassa rautaa, mutta iHerbin tarjonnasta löytyy sellainen, lisäksi vastaystävällinen. 🙂

 3. JonnaH.: Mä saatan ajan kanssa myös siirtyä tilaamaan ravintolisät ja vitamiinit iHerbistä, riippuen siitä, löydänkö sopivia tuotteita. Tuo iHerb on sellainen viidakko, että menee hetki opetella siellä liikkumaan ja löytämään ne omat juttunsa. 🙂

  1. Siellä on ihan järjetön määrä noita ravintolisiä, olin ihan sekaisin pitkän aikaa. Mä suosin tosi paljon 21st Centuryn tuotteita, ne on toimivia ja edullisia.

  2. JonnaH.: Täytyy yrittää pitää tuo merkki mielessä. Se valikoiman suuruus on aika hämmentävää, kun ei tiedä mihin merkkiin uskaltaa luottaa. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *