Papukaijatulppaanit päivä päivältä

Sain syntymäpäivälahjaksi kauniis kimpun valkoisia papukaijatulppaaneja. Tällaisia ei kotonani ole aiemmin ollutkaan, joten oli varsin mielenkiintoista seurailla, miten kukat aukeavat ja miltä ne näyttävät auki ollessaan. Otin joka päivä tulppaaneista kuvat, jotta näkisin selvemmin niiden elinkaaren. 

 

Päivä 1 (kotiintulopäivä)

Pidän tulppaaneista paljon myös silloin, kun ne ovat vielä nupuillaan. Papukaijatulppaaneissa ero tavallisiin tulppaaneihin näkyy hyvin niiden rosoisesta pinnasta. ⬇

01whiteandfresh.jpg

Päivä 2

Ostopäivästä seuraavana nuput olivat jo aukenemaan päin. Niin sanottu rosoisuus oli kauneimmillaan tässä vaiheessa. ⬇

02whiteandfresh.jpg

Päivä 3

Kolmantena päivänä nuput alkoivat jo selkeästi aukenemaan. Kukka on eläväisemmän näköinen kuin tavallisessa tulppaanissa. Kukan lehdet eivät ole samalla tavalla selkeälinjaiset kuin perustulppaanissa. ⬇

03whiteandfresh.jpg

Päivä 4

Neljännen päivän aamuna oli huomaamattani päässyt vesi loppumaan ja ehdin jo säikähtämään, että olen pilannut kauniin kimpun huolimattomuudellani. Lisäsin vettä maljakkoon ja onneksi ei ole ollut vielä liian myöhäistä. Kukat siitä virkosivat entisenlaisiksi. ⬇

04whiteandfresh.jpg

Päivä 5

Tässä vaiheessa eli viidennen päivän jälkeen isoja muutoksia ei enää tapahtunut. Yhtä kukkaa lukuunottamatta kaikki aukesivat, osa enemmän ja osa vähemmän. ⬇

05whiteandfresh.jpg

Päivä 6

Kuudes päivä oli tulppaanien toiseksi viimeinen elinpäivä. Oma silmäni ei sen kummempia muutoksia tosiaan kukkien ulkonäössä havainnut. Lehdet sen sijaan alkoivat hiljalleen jo käpristyä ja muuttaa reunoiltaan väriä tummempaan. Selkeä merkki siis siitä, että tulppaanit alkavat olla aikansa lopussa. ⬇

06whiteandfresh.jpg

Nämä papukaijatulppaanit kestivät hengissä hyvin viikon verran. Myös tavalliset tulppaanit kestävät minulla usein samaisen viikon, lukuunottamatta valkoisia tulppaaneja, jotka eivät ole ominaisuuksiltaan värikkäiden tasolla. Papukaijatulppaaneissa pidin eniten kukkien nuppuvaiheesta (päivät 1 ja 2). Auenneinakin ovat toki kauniit, mutta eivät mielestäni niin erikoiset, että maksaisin tulppaaneista triplasti enemmän kuin tavallisista. En tiedä yleistä papukaijatulppaanien hintatasoa, mutta tämä kimppu maksoi 15 euroa. Mielelläni kotiini ottaisin näitä jatkossakin, mutta en itse pidä näitä hintansa väärteinä. Tavallinen vitosen tulppaanikimppu on omasta mielestäni aivan yhtä kaunis. 🙂

Irina / White & Fresh - -

4 kommenttia “Papukaijatulppaanit päivä päivältä

  1. Ihan mielettömän kauniita, mä varmaan käyttäisin tunnin kuvatakseni noita. 😀 Ihania. ♥

    1. JonnaH.: Kyllähän niitä useampi tovi yhteensä tuli kuvailtua. Kauniit ne on vaikka eivät mitenkään supererikoiset. 🙂

  2. Kiva postaus! Noi on tosi kauniita mutta kalliita… Oletko kuullut ranskalaisista tulppaaneista? Ne oli minulle uusi tuttavuus tänä keväänä. Vähän niinkuin jättiläistulppaaneja, tosi komeita ja erikoisia! Ja kalliita nekin, 8 eur kpl otti meidän lähikukkakauppa. Mutta yksikin riittää, katseenvangitsijaksi. Ja se yksilö kesti toista viikkoa.

    1. Millis: Kiitos! 🙂 En ole kuullut ranskalaisista tulppaaneista, mutta kuulostaa aika mielenkiintoiselta tuollainen jättiläinen. Aika kallis kukka vissiin, mutta ehkä joskus jotain erikoista lajia voisi ostaa vaan sen yhden kukan verran. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *