Vanhat lasipullot

Olen kantanut jonkin verran tavaroita lapsuudenkodistani isäni jäljiltä omaan kotiini ja nyt ajattelin vilauttaa täällä blogissa löytämiäni vanhoja lasipulloja.

IMG_6695.jpg

En ole havainnut pulloissa minkäänlaisia merkintöjä, joten en tiedä ovatko jotain tiettyä merkkiä. Samankaltaisia kuin vasemmalla puolella oleva pullo on Riihimäen lasilla, mutta ei pysty olemaan aivan varma, onko tämä kyseinen yksilö samaa lajia. Tämän pullon korkki vain asetetaan pullon päälle, mutta toisessa pullossa korkki on kierrettävissä hieman tiiviimmäksi.

IMG_6696.jpg

Toinen pulloista – mielestäni kivempi – pääsi nyt säilömään merisuolaa kylpyhuoneessa. Käytän merisuolaa muun muassa nenänhuuhtelukannussa ja välillä suolavetenä kasvoille. Pullon suusta mahtuu hyvin lusikoimaan suolaa. 

IMG_6698.jpg

IMG_6700.jpg

Toinen pullo odottaa vielä puhdistusta ja käyttötarkoitusta. Siihen astihan sitä voi käyttää ihan koristeenakin. 🙂

4 kommenttia “Vanhat lasipullot

  1. Vanhat lasipullot on tosi kauniita. Riihimäen kirppiksillä törmää yleensä mitä ihanimpiin. 😉

    1. JonnaH.: Noita pitää kyllä mielellään esillä. Toivottavasti keksin jotain kivaa säilytettäväksi tuohon toiseenkin. 🙂

  2. Kaunokaiset! Laittaisin tuohon toiseen öljyä, ja säilyttäisin sitä hellan vieressä. Siitä on sitten näppärä lorautella kun pannu on kuuma.

    1. Millis: Haluaisinkin laittaa tuohon toiseen öljyä, mutta esimerkiksi öljy juurikin tulisi säilyttää tummassa pullossa sen valoherkkyyden takia. Pitäisi keksiä jotain muuta, mikä sopisi kirkkaaseen pulloon. Sen lisäksi pitäisi löytää sopiva harja, joka sujahtaisi tuosta kapeasta suusta sisään. Nyt vain annoin liota astianpesuaineessa ja huuhtelin perään. Kun en tiedä milloin tuota on käytetty/onko milloin viimeksi pesty, niin en ihan heti viitsisi laittaa sinne mitään elintarviketta. Muuten kyllä oikein hyvä idea, kiitos siitä! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *