Tukea taimille

Kirsikkatomaatin taimeni ovat sen verran kasvaneet, että oli aika alkaa pohtia niiden tukemista. Kaupan kukkakepit ovat hinnaltaan kohtuuttomia, tai ainakin Prismassa oli. 4,20 olisi pitänyt kolmesta kepukasta maksaa. Juuei! Niinpä kepit oli löydettävä luonnosta. Fiskarsista nappasin mukaani muutaman kepukan, jotka toimivat mainiosti tehtävässä.

kuva%201.jpg

Eikä sen kepin tarvitse olla mikään hiottu ja suora vaan ihan kiva, että on vähän ilmettä. 🙂

kuva%204.jpg

kuva%203-1.jpg

Taimet kiinnitin keppeihin nojaamaan juuttinarulla, hellästi toki ettei taimin varsi vahingoitu.

kuva%202.jpg

kuva%205-1.jpg

Viime aikoina taimia ei ole voinut oikein ulkoiluttaa, kun kelit on olleet koleat. Tänään kuitenkin parvekkeella (lasitukset kiinni ja ilta-auringossa) oli sen verran lämmin, että vein taimet ulkoilemaan. Aurigon laskiessa noudan ne taas kotiin yöpuulle.

kuva-1.jpg

Tässä vielä kuvaa siitä, miten taimet ovat kasvaneet kahden ja puolen viikon aikana. Aikamoista tahtia kasvavat ja vain hoidettuna kastelulla ja rakkaudella. 🙂

taimienkasvu.jpg

Tietääkö kukaan, kuinka korkeita noista tulee eli joudunko hankkimaan jossain vaiheessa vielä korkeampia tukikeppejä?

4 kommenttia “Tukea taimille

  1. Tulipas niistä kivan näköiset, kiitos ideasta. 🙂 Kasvupituus riippuu varmaan ihan lajikkeesta. Minulla on kasvihuoneessa tomaatit kasvaneet lähes 150cm korkeiksi.

    1. -Siny-: Voi ei, niin korkeiksi! 😀 Täytyy varmaan varmuudeksi hakea metsästä korkeampia keppejä. Tosin ei mun taimet varmaan niin korkeiksi kasva, kun ne on noinkin pienissä ruukuissa. Ainakaan toistaiseksi ei näytä siltä, että olisi mahdollisuutta satsata isompiin ruukkuihin. Pitää nyt seurailla tilannetta. Onhan tää vasta mun ensimmäinen kerta eli jos pieleen menee, niin ensi vuonna sitten uudelleen ja paremmin. 🙂

  2. Kuten aiemmin todettu, riippuu lajikkeesta, mutta uskaltaisin melkein vannoa, että tulet kyllä tarvitsemaan isommat ruukut ja kepit 🙂 Itse olet usein ratkaissut ruukkuongelman 10 litran muoviämpärillä (n. 1-2 taimea/ämpäri). Ei kaikkein kaunein, mutta edullinen ja toimiva (reiät pohjaan, tai sitä soraa, jotta ylimääräinen vesi pääsee pois). Toinen, ehkä kauniimpi vaihtoehto on ostaa valmis kasvatusmultasäkki, jonka laitat sellaisenaan semmoseen aiemmin tekemääsi puulaatikkoon, ja istutat siihen kaksi taimea. Onnea kasvatukseen!

    1. Krisse: Kiitos neuvoista. 🙂 Oot varmaan oikeassa tuon isomman tilan suhteen, täytyy katsella, jos eteen sattuisi isompia sopivia astioita taimille. Ja korkeampia keppejä täytyy seuraavalta lenkiltä tuoda mukana. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *