Stumpataanko tähän?

Olen pitkään työstänyt ajatusta tupakoinnin lopettamisesta. Lopettamiseen liittyy yllättävän paljon tuntemuksia ja ajatus lopettamisesta on pelottanut kovasti. Tupakoinnista on tullut vahva osa identiteettiä ja tupakointi liittyy moneen hetkeen omassa arjessa ja elämässä. Tästä syystä työstäminen on kestänyt eikä se työ varmaan vieläkään ole ihan täysin valmis. Silti on tullut aika päästää irti.

IMG_0461.jpg

Joillekin lopettaminen on simppeli prosessi; todetaan, että se on loppu nyt ja niin tapahtuu. Joillakin – kuten minulla – se vaatii enemmän. Tiedän, että tupakoinnin lopettamisesta seuraa liuta hyviä asioita, mutta tunnepuolella koen sen menetyksenä. Mitä teen jatkossa, kuka olen ja ennen kaikkea mitä kivaa taas menetän elämässäni, kun joudun luopumaan tavastani, joka on kaiken negatiivisen rinnalla myös tuonut elämääni sisältöä. Jep, kuulostaa tupakoimattoman korviin ehkä oudolta, että tupakka olisi tuonut elämään sisältöä. Tupakoiva taas saattaa hyvinkin ymmärtää mitä tarkoitan.

IMG_0460.jpg

Suunnitelmani selvittelytyöt aloitin syksyllä käymällä lääkärissä. Päätin yrittää eroon tupakasta Champixin avulla. Tueksi hankin jo aiemmin Allen Carrin kirjan Stumppaa tähän!. Nyt on Champixit hankittu ja pitäisi alkaa lukemaan kirjaa. Kirja on osoittautunut todella tehokkaaksi avuksi tupakoinnin lopettamisessa ja sitä on kehuttu maasta taivaisiin. Ystäväni kertoi, että aika alkuvaiheessa kirjan lukemisessa hän koki ensimmäisen havahtumisen. 

IMG_0466.jpg

Kävin pienellä irtiottoreissulla etelänaapurissamme ja hain sieltä (toivottavasti) viimeiset savukkeeni. Champixin käyttö aloitetaan, kun vielä tupakoidaan ja olin suunnitellut, että kun viimeisiä viedään eli kun tupakkaa on jäljellä vielä noin viikoksi aloitan lääkekuurin.

Pari päivää sitten tulinkin toisiin aatoksiin. Ei, en ole pyörtämässä lopettamispäätöstäni. Aion edelleen yrittää tupakoinnin lopettamista, sillä tosiaan olen ajatellut, että en enää tupakoi 35-vuotiaana. Päätin vain toteuttaa projektin toisella tapaa. Koska Champix säilyy pidemmän tovin vielä, laitan sen säilöön ja kokeilen sähkötupakkaa.

IMG_0468.jpg

Joten, vielä muutama viikko ja sitten toivottavasti en enää haise ja maistu tupakalta ja keuhkotkin alkavat tervehtyä. Niin ja moni muukin lopettamisen myötä mahdollisesti parantuva juttu kiehtoo: ihon kunto voi parantua, hiustenlähtö lakata ja mitä vielä!

Kuulisin mielelläni myös teidän kokemuksia aiheesta. Tupakoitteko ja oletteko miettineet lopettamista? Oletteko joskus tupakoineet ja miten olette lopettaneet? Onko teillä kokemusta jommasta kummasta yllä mainitusta lopettamiskeinosta ja jos, niin millaista kokemusta? Ja otattehan kommenteissanne huomioon tupakan ja sähkötupakan mainostuskiellon. 😉

 

Mukavaa perjantaita ja alkavaa viikonloppua kaikille! <3

 

 

41 kommenttia “Stumpataanko tähän?

 1. Tsemppiä lopetukseen. Itsehän olen maistanut tupakkaa joskus teininä, mutta en koskaan polttanut. Mies poltti, kun tavattiin, mutta lopetti melkein heti, koska tiesi, että inhoan sitä hajua, vaikka en kyllä pyytänyt häntä lopettamaan.

  1. JonnaH.: Minä maistoin tupakkaa myös teininä ja samalla tiellä ollaan edelleen. Kunpa vaan en olisi polttanut sitä ensimmäistä. Tai no, ensimmäisen jälkeen olisin voinut vielä lopettaa, mutta en lopettanut, koska se oli olevinaan niin mageeta. :/

 2. Heippa! Itse olen entinen tupakoitsija. Olen nyt elänyt savutonta elämää reilun vuoden. Itse lopetin ihan ilman mitään laastareita tai lääkkeitä. Tosin se johtuu siitä, että tulin raskaaksi joten pakko oli lopettaa 🙂 Olen &quot;lopettanut&quot; aiemminkin monia kertoja mutta aina se tupakointi on tullut takaisin. Kunnes nyt vuosi sitten päätin että nyt riittää. Tämän myötä pistinkin koko elämäntapani kuntoon ruokavalioa ja liikuntaa myöten. Ja olo ei oo ollu ikinä näin mahtava!! Ei ole enää niitä jokapäiväisiä pääkipuja tupakista johtuen, eikä sitten tarvitse ressata kun ei pääsekään tupakille silloin ko haluaisi (minulla siis kaksi lasta 2v ja kohta 1 v) Ja mikä parasta ei VÄSYTÄ koko ajan. Itse menin aina niin pahalle päällekin kun tupakanhimo iski. Näin entisenä polttajana ymmärrän täysin nuo kirjoittamasti &quot;hyvät puolet&quot; tupakoinnissa. Minulla melkein kaikki ystävät ja tutut polttavat. Joten kyllä se melkoinen isku oli vyön alle kun enää ei pyydettykään sinne tupakille mukaan. Siis tuntui että jäi jotenkin ulkopuoliseksi. Kaikki muut kävivät vähän väliä tupakilla juoruilemassa kun itse istuskelet sisällä ja pyörittelet peukaloita. Tupakointi kun on kuitenkin sosiaalinenkin &quot;juttu&quot;<br />
  <br />
  Nuista lääkkeistä sen verran, että muutama sukulainen on lopettanut tuon avulla. Sanoivat että toisen viikon kohdalla tupakka alkaa maistumaan todella karsealle. Eikä ole sen jälkeen tehnyt kuulemma mieli 😀 Tsemppiä kovasti sinulle tuohon projektiin! Helppoa se ei varmasti tule olemaan mutta lopussa kiitos seisoo!

  1. riituli: Upea juttu todella, että olet päässyt tupakasta eroon! Vähän kyllä kadehdituttaa, kun jotkut pääsevät tupakasta irti ilman apukeinoja vain omaa tahdonvoimaa käyttämällä. Mä en omaan tahdonvoimaani usko, lieneekö sitä olemassakaan (;)) joten siksi aion heti alusta ottaa ns. järeät keinot käyttöön. <br />
   <br />
   Olen myös kuullut tuon saman, että Champixi tekee tupakasta tosi pahan makuisen ja ällöttävän ja siihen ajatukseen luotinkin, kun sitä lähdin suunnittelemaan ja hankkimaan. Nyt sitten sorruin tuohon sähkötupakkakeinoon ja toivon sen auttavan. Vaikka en pääsekään sitten irti nikotiinista, niin pääsenpähän ainakin tervasta, yskästä yms. Hätä keinot varmasti keksii sitten kun irroittaudun joskus nikotiinista. Itselleni meinaan tärkein lopettamissyy on juurikin terveys. Nikotiinikaan ei varmasti mitään herkkua terveydelle ole, mutta ei onneksi se pahinkaan juttu tupakoinnissa. 🙂

 3. Minun Champix-historiani tiedätkin ja edelleen sen puolesta liputan vahvasti. Muistan kyllä elävästi nuo tuntemukset menettämisestä ja luopumisen tuskan ja juurikin sen, miten paljon sisältöä elämään se tupakka toi. Jälkeenpäin tuntuukin ihan hassulta muistella miten vinosti sitä silloin ajatteli. Kun on polttanut kauan, ei muista enää sitä elämää ilman tupakkaa, joten kai sitä siksikin tarraa siihen tupakkaan, kun luulee sen olevan ainut tapa elää. Kun ei tiedä paremmasta, niin siksi siihen jämähtää? Polttaessani en todellakaan olisi osannut kuvitella miten erilaista se elämä oikeasti olisikaan ilman tupakkaa. Vasta ilman tupakkaa minusta tuli itsenäinen, vahvempi ja en ole enää riippuvainen mistään. Valta on minulla eikä mikään enää sanele mitä teen ja milloin.<br />
  <br />
  Voi kun odotan, että säkin pääset käsiksi tähän törkeeeen hyvään fiilikseen! Sähkötupakkaa voisi verrata muihin nikotiinivalmisteisiin, siinä ollaan koukussa edelleen nikotiiniin sitten, toki jotain hyvää olen siitäkin kuullut. Ja jos haluat siirtyä sähkötupakasta Champixiin täytynee tupakointi aloittaa uudestaan ensin. Mä taidan siis olla vähän sitä mieltä, että tuo sähkötupakka on turha kokeilu…<br />
  Sitten kun olet päässyt yli pelosta lopettaa ja olet varma että sitä haluat, aloita Champix. Niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin, se vaikuttaa aivoihin, ja juurikin niihin tunteisiin. Kaikki mitä ajattelet tupakasta nyt, tulee kääntymään vielä päinvastoin, usko pois :)<br />
  Toivon miljuunasti tsemppiä, mitä päätätkin tehdä &hearts; Ja muista, mää oon täällä, aina tavoitettavissa &hearts;

  1. littleB: Kiitos tuesta! &hearts;<br />
   <br />
   Mä nyt päädyin siihen, että kokeilen tuota sähkötupakkaa. Pelkoni puolittui kerta heitolla, kun annoin itselleni toistaiseksi luvan olla vielä nkotiinikoukussa vaikka itse oikean käryttämisen lopetankin. Itselleni tärkeintä lopettamisessa on ehdottomasti terveys ja se on jo paljon, kun en enää keuhkooni ime tervaa ja muita myrkkyjä. Ei nikotiinikaan mikään terveysaine ole, mutta varmasti pienempi paha kuin se kaikki muu myrkky mitä tupakoinnin ohessa itseensä imee. About parin viikon päästä projektini sitten alkaa. 🙂

 4. Itse lopetin tupakoinnin kymmenisen vuotta sitten – suunnilleen myöskin 35 vuotiaana 🙂 Ensin vähensin niin että töissä sai polttaa 3 tupakkaa päivässä ja kotona ei ollenkaan. Sitten käytiin miehen kanssa lomalla etelän mailla ja röyhyteltiin siellä sitten koko loppuelämän tarpeiksi viikon verran aski päivässä -tahdilla. Ja sitten se loppui siihen. Kyllä savua tursusikin korvista vielä lentokentällä Suomessa…Sen jälkeen en ole polttanut. Mies sortui kerran yhteen tupakkaan vajaa kuukausi tuon reissun jälkeen, sen jälkeen hänkin on ollut ilman. Aluksi asia kävi aina välillä mielessä, muttei varsinaisesti tehnyt kuitenkaan tupakkaa mieli – olin saanut itseni niin tehokkaasti &quot;aivopestyä&quot; siihen että tupakointi tappaa ja on muutenkin luusereiden hommaa. Näinhän se onkin.<br />
  <br />
  En mä oikeastaan edes yhdy mielipiteeseesi tupakoinnin hyvistä puolista. Teininä sauhuttelu oli olevinaan niin kova juttu, mutta jälkeenpäin ajatellen mikään ei olisi ollut huonommin vaikken olisi polttanutkaan. Ihan yhtä hauskaa tai tylsää olisi elämä ollut ilmankin tupakkaa. Aina mulla on ollut sekä savuisia että savuttomia kavereita ja nykyisin ainoastaan savullisten touhu näyttää säälittävältä kun kesken illanistujaisten joidenkin pitää kirmata pihalle hytisemään vähäksi aikaa ja tulla sitten pahalta haisevina takaisin. Tupakointi on jotenkin niin 70-lukuista ;-)<br />
  <br />
  Niin että en voi kuin toivottaa tsemppiä lopettamiseen. Just do it – oho, mainoslause tuli kuitenkin, muttei tupakkiin liittyvä 😉 Tavalla tai toisella! 🙂

  1. Juupeli: Hienoa, että pääsit tupakasta eroon. :)<br />
   <br />
   Mä kiroan myös sitä hetkeä, kun 14-vuotiaana ostin ja poltin ensimmäiset tupakkani, koska todellakin ainoa syy siihen oli se, että se oli muka niin mageeta. Minkäänlaista sosiaalista painetta mulla ei ollut ja olisin varmasti pärjännyt kaveriporukassa ihan yhtä hyvin ilmankin. Vaikka tupakan vaarat tiesi jo teininä, niin on se vaan totta, miten ymmärrystä ei ole. Ei, vaikka kuinka luulisi ymmärtävänsä. Se on kehityksen kannalta vain sula mahdottomuus ymmärtää joitain asioita ennen kuin tietty ikä on täynnä. Vähän kuin oli 18-vuotiaana varma siitä, että on kaikin tavoin aikuinen. Ja pöh, sanon minä. 😀

 5. Hyvä Irina!!! Mahtava päätös!!! Mä itse kuulun niihin lopettajiin, jotka vaan päättävät lopettaa ja sit lopettavat, mutta mun mies on taas lopettanu ton Champixin avulla ja onnistu siinä hyvin! Alkuun siitä kyllä hyvin huomas, millon olis aika ottaa lääke, mutta mitä pidemmälle kuuri eteni, sen paremmin M pärjäs ilman sitä lääkettä. Takapakkia tossa nikotiinittomuudessa tuli sitte ton kolmen ulkomailla vietetyn vuoden aikana, kun siellä Balkanin paratiisissa on tapana käyttää nuuskaa… No, nyt on sitten nuuskasta vieroitus menossa nikotiinipurkan avulla :D<br />
  <br />
  Mä oon itse ollu aina semmonen sosiaalinen tupakoitsija, eli mulla oli semmosia tilanteita, joissa olin tottunu polttamaan, mutta jos en niissä tilanteissa ollut, en myöskään tupakoinu. Esim yhden ystävän kanssa puhelimessa puhuessani istuin partsilla tupakalla. Ystävä kun oli kolme viikkoa ulkomailla, eikä siis sinä aikana soiteltu, en myöskään polttanu 🙂 Mut samana päivänä, kun ystävä tuli reissusta, oli käytävä ostamassa röökiaski, koska tiesin, että illalla lasten mentuä nukkumaan, soitellaan ja poltellaa yhdessä tupakat 🙂 Mut sit kun päätin, että lopetan, niin lopetin ilman mitään lääkkeitä tai purkkaa. Mulla oli kyllä ehkä maailman paras kannustin siinä lopettamisessa; toive raskaudesta &hearts; Mä oon ollu nyt 5vuotta polttamatta, muutaman kerran oon halunnu polttaa tupakan ja oon sen itselleni sallinu, koska tiedän, että en jää koukkuun siihen. Mä oon lopettanu kerran aikasemminki, sillon tein sen ihan samalla lailla, että vaan päätin, että lopetan. Sillon olin 7 vuotta polttamatta. Sit tuli semmonen elämäntilanne, että otti päähän aika rankasti ja päätin, että rupeen tupakoimaan uudelleen. Toooooodella fiksua 😀 No, sitä tupakointia kesti sitten 7 vuotta. Nyt mä kyllä luulen, että en enää päätä alottaa tupakointia, vaikka &quot;ottaiski vähän päähän&quot; :D<br />
  <br />
  Mä kyllä luulen, että mulle on siks ollu helppoa toi polttamatta oleminen, kun en koskaan ole alottanu tupakkalakkoa, vaan olen vaan ollut polttamatta!<br />
  <br />
  Tsemppiä sulle projektiin! Muista pysyä tiukkana, mutta älä silti ole liian ankara itselles &hearts;

  1. Teija N: Mielenkiintoinen tupakoimis- ja lopettamiskokemus sullakin. 🙂 Tiedän monia ihmisiä, jotka tosiaan seurassa tupakoi, muttei sitten kotona ole minkäänlaista halua tai tarvetta poltella. Ihan kuin unohtaisivat hetkeksi koko tupakan olemassaolon. Kunpa olisin itsekin sellainen, niin olisin varmasti lopettanut jo paljon aiemmin. Mua on kirottu vahvalla riippuvuudella sekä nikotiiniin että itse tupakointiin. Toivotaan kuitenkin, että suunta on nyt parempaan, keinolla millä hyvänsä. 🙂

 6. Heips ja tsemppiä koitokseen! Itse olen tupakoinut vuosikausia. Irti en päässyt Champixin avulla, ei sopinut mulle, Tuli aikamoinen masennus ja itkin iltaisin pahaa oloani. En nähnyt iloa missään. En tiedä johtuiko lääkkeestä vai vieroitusoireista. Toiset saavat avun siitä, toivottavasti sinäkin 🙂

  1. Päivi, ootko varma, että se oli toi champix, jota kokeilit? Ettei ollu se Zypane (?). Siitä mäkin oo kuullu monelta, että vie yöunet ja aiheuttaa masennuksen kaltasia oireita.

  2. Champix se oli, silloin ei lääkäri Zypanea tarjonnutkaan. Ei mulla yöuniin vaikuttanut mutta muuten kyllä. Toista erää en enään hakenutkaan apteekista.

  3. En nyt halua mollata kokonaan Champixia, kuten sanoin, kaikki ei sovi kaikille mutta lueppas Champixin mahd. sivuoireet:<br />
   <br />
   4. Mahdolliset haittavaikutukset<br />
   <br />
   Kuten kaikki lääkkeet, tämäkin lääke voi aiheuttaa haittavaikutuksia. Kaikki eivät kuitenkaan niitä saa.<br />
   <br />
   Käytitpä tupakasta vieroitushoitoa tai et, tupakoinnin lopettaminen voi aiheuttaa erilaisia oireita. Tällaisia oireita ovat esimerkiksi mielialan vaihtelut (masennus, ärtyneisyys, turhautuneisuus tai ahdistuneisuus), unettomuus, keskittymisvaikeudet, sydämensykkeen hidastuminen ja ruokahalun lisääntyminen tai painonnousu.<br />
   <br />
   Jos sinulla ilmenee CHAMPIX-hoidon aikana kiihtyneisyyttä, masentunutta mielialaa, käyttäytymismuutoksia tai itsetuhoisia ajatuksia, lopeta hoito ja ota heti yhteys lääkäriin.<br />
   •Erittäin yleiset haittavaikutukset, joita voi esiintyä useammalla kuin yhdellä henkilöllä kymmenestä: <br />
   ◦päänsärky, unihäiriö, poikkeavat unet <br />
   ◦pahoinvointi.<br />
   <br />
   •Yleiset haittavaikutukset, joita voi esiintyä enintään yhdellä henkilöllä kymmenestä: <br />
   ◦ruokahalun lisääntyminen, makuhäiriöt, suun kuivuminen <br />
   ◦uneliaisuus, väsymys, huimaus <br />
   ◦oksentelu, ummetus, ripuli, turvonnut olo, mahavaivat, ruoansulatushäiriöt, ilmavaivat.<br />
   <br />
   •Melko harvinaiset haittavaikutukset, joita voi esiintyä enintään yhdellä henkilöllä sadasta: <br />
   ◦rintaontelon tulehdus, epämiellyttävä tunne tai kipu rintakehän alueella, poskionteloiden tulehdus <br />
   ◦kuume, palelu, heikotuksentunne, sairaudentunne, virusinfektio, hengenahdistus, yskä, käheys, kurkkukipu ja nieluärsytys, poskionteloiden tukkoisuus, vuotava nenä, kuorsaaminen <br />
   ◦ruokahaluttomuus, janontunne, painonnousu <br />
   ◦masennus, ahdistus, aistiharhat <br />
   ◦paniikintunne, ajattelun vaikeudet, mielialan vaihtelut <br />
   ◦kouristukset, vapina, koordinaatiovaikeus, puhevaikeus, tuntoaistin heikkeneminen, lisääntynyt lihasjännitys, levottomuus <br />
   ◦sydämen rytmihäiriöt, verenpaineen nousu, sydämensykkeen tiheneminen <br />
   ◦näköhäiriöt, silmänvalkuaisten värjäytyminen, silmäkipu, mustuaisten laajeneminen, likinäköisyys, valonarkuus, silmien vetistys <br />
   ◦korvien soiminen <br />
   ◦verioksennus, mahalaukun ärsytys, närästys, vatsakipu, poikkeavat ulosteet, veriuloste, röyhtäily, suun limakalvohaavaumat (aftat), kipu ikenissä, katteinen kieli <br />
   ◦ihottuma, kysta (hyvänlaatuinen rakkulakasvain), sieni-infektio, ihon punoitus, kutina, akne, lisääntynyt hikoilu <br />
   ◦kipu rintalastassa ja kylkiluissa, nivelten jäykkyys, lihasnykäykset <br />
   ◦sokerivirtsaisuus, virtsamäärän lisääntyminen ja tihentynyt virtsaaminen <br />
   ◦runsaat kuukautiset, emätinvuoto, sukupuolivietin tai -kyvyn muutokset.<br />
   <br />
   •Harvinainen haittavaikutus, jota voi esiintyä enintään yhdellä henkilöllä tuhannesta, on aivohalvaus.<br />
   <br />
   Että tässä näitä :/

  4. Päivi: Champixilla voi mahdollisesti olla vahvojakin sivuvaikutuksia ja tuo masentuneisuus on yksi niistä. Minuakin varoiteltiin, mutta koska elämässäni olen moisia ikäviä tuntemuksia tuntenut ennenkin, niin varmaan kyllä tunnistan olot sitten jos niitä tulisi. Voihan itkuisuus tulla vierotusoireistakin, mutta jotenkin olen käsittänyt, että Champix tasoittaisi viekkareita aika tehokkaasti, joten omaan korvaan kuulostaa juuri siltä, että lääke on vaan vaikuttanut sinuun enemmän kuin muihin eikä niin positiivisella tavalla. :/ Jos kuitenkin vielä poltat, niin toivottavasti pääset eroon jollain muulla keinolla?!

  5. Teija N: Myös Champixissa on mahdollisina sivuvaikutuksina ahdistukset, masennukset yms. inhottavuudet.

  6. Leena: Myös Champixissa on mahdollisuudet ahdistuksille ja masennuksille, mutta käsittääkseni se on kuitenkin aavistuksen paremmin siedetty lääke kuin Zyban.

  7. Päivi: Kuten arvaakin, niin Champix ei vain sopinut sulle. Ei se kaikille sovi, mutta hienoa, että kuitenkin yritit. 🙂

 7. Hieno uutinen! Oon aina sydämestäni onnellinen tupakasta eroon pyrkivän puolesta! Se on hyvä ja oikea päätös 🙂 Tsemppiä siis lopettamiseen! Tuen sun päätöstä todella!<br />
  Mulla ei oo kokemusta tupakoinnista ja sen lopettamisesta muuten kuin sisareni ja veljeni kautta. Sisko luki tuon samaisen kirjan ja lopetti kuin seinään. Hän on polttanut, raskauksia ja imetysaikaa lukuunottomatta, yhteen putkeen ainakin 20 vuotta. Se on pitkä aika se. Hän sanoi, että nyt hänellä on voimia lopettaa ja ennen kaikkea oikea asenne ja tahtotila. Hän on ollut jo useamman vuoden ilman ja arvostan tuota tekoa todellatodella paljon. Veljeni ei pystynyt lopettamaan vaikka hän on polttanut vähemmän aikaa kuin siskoni, joten uskon, että tupakoinnin lopettamiselle on se oikea aikansa. Mä niiiiin toivon, että se aika on pian myös veljelläni. Hän onneksi tupakoi harvakseltaan mutta silti. <br />
  Oon varma, että susta on siihen. Apukeinojen kanssa tai ilman. Ihan sama miten sen teet niin se on hienohieno juttu! Tsemppiä!! Täällä kannustetaan!

  1. Jane: Kiitos kovasti tuesta ja tsempistä! Ihana välillä kuulla, miten joku tupakoimatonkin ymmärtää tupakoivan fiiliksiä. Toivotaan, että myös veljesi pääsee jossain vaiheessa mahdollisimman pian irti tupakasta. Hih, ja toivottavasti minä myös! Täytyy pian ottaa tuo kirja käteen ja alkaa lukea. 🙂

 8. Itse en ole tupakoinut koskaan (tai noh, nuorempana tuli aina viihteellä ollessa tupakka tai kaksi polteltua), mutta voin uskoa, että lopettaminen ei ole mikään pikkujuttu. Tsemppiä siis ihan hurjasti! Onnistut varmasti!!!

  1. Viivi: Kiitos tuhannesti tsempistä! Tsemppiä varmasti tulen tarvitsemaankin, vaikka hiljalleen on jo alkanut pelon rinnalla kiehtoa ajatus terveemmistä keuhkoista, yskättömyydestä, hajuttomuudesta ja vaikka mistä. 🙂

 9. En suosittele sähkötupakkaa, sitä ei ole tutkittu. Joten sisältö on myös vaarallista kuten tupakkakin. Ota vaan Champix

  1. Leena: Olet oikeassa, että tutkimuksia tarvitsee vielä tehdä lisää. Tässä vaiheessa olen kuitenkin päättänyt aloittaa kokeiluni sillä, koska en kovin mielelläni kehoani haluaisi altistaa kemikaaleille. Champix on vahva lääke. Toki tällä menetelmällä olen edelleen riippuvainen nikotiinista, mutta ehkä ajan kanssa siitä irroittautuminen myös onnistuu, jos onnistun näin irtautumaan oikean tupakan polttamisesta ja siten saan terveyteni noususuuntaan. Champix on toki tiukasti säilössä kaapissa. 🙂

 10. En usko että sähkötupakka olisi läheskään yhtä vaarallista kuin oikea tupakka.. En tosiaan nyt jaksa googlata mitään tutkimuksia. siitähän tulee pelkästään nikotiini eikä muita tupakan huonoja puolia (paitsi mitä nyt siitä nesteestä tulee, mutta onko se sitten sen vaarallisempaa kuin kaikki lisäaine-sun-muut-paskat mitä ihmiset syö joka päivä?) <br />
  Oon kokeillu välillä kaverin sähkötupakkaa. Siinä huomasin että polttaa vahingossa liikaa, ja tulee huono olo. Ratkasuks tähän keksin että laskee normitupakasta et monta kertaa sitä vetää ja sitten sähkötupakasta saman verran 😀 Sähkötupakka auttaa varmaan vähentämisessä (osan oikeista tupakoista voi alkuun korvata sähköllä jne) Mut jos oisin sä niin kokeilisin kyl noit lääkkeitä ku ne kerran on jo ostettuna 🙂

  1. myykki: Näin mäkin ajattelen, että nikotiini ei ole yksinään yhtä paha kuin siihen yhdistettynä terva ja muut polttamisessa haihtuvat ainekset. Se nikotiiniliuoshan sisältää vettä, itse makeutusaineen (jos vaikka tahtoo polttaa vaniljan makuista ;)), propyleeniglykolia ja kasvipohjaista glyserolia. Mutta joo, ei ole tarpeeksi tutkimuksia takana vielä, joten sitä ei varsinaisesti ole laillistettu Suomessa. <br />
   <br />
   Mut tälleen ajattelin yrittää ja sitten Champixilla jos ei muu auta. Ei ehdi Champix varmasti vanhenemaan ennen kuin mulle selviää pääsenkö tupakasta eroon muutoin. 🙂

 11. Moikka! Täällä ollaan aivan samoilla linjoilla oltu jo jonkin aikaa ja henkisesti koittanut saada itseä valmistettua lopettamiseen. Sun jutut kyllä kuulosti hyvin tutulta 🙂 Itse kävin samaisen kirjan lainaamassa kirjastosta muutama viikko sitten, yli puolen välin mennään jo, mutta pelottaa kirjan loppuminen.. heh! Tsemppiä sulle, toivottavasti onnistut!

  1. Jessica: Oi, sä olet aika samassa tilanteessa mun kanssa! Miten sä olet ajatellut lopettamisen tehdä? Ihan kuiviltaan, lääkkeen avulla vai ootko ajatellut sähköistä versiota? Mun pitäisi kyllä ihan justiinsa kohta tarttua tuohon kirjaan vaikka aion ryhtyä lopettamistoimenpiteisiin joka tapauksessa. Mut mitä enemmän vahvistusta saan päätökselleni ja tsemppiä niin sen varmemmin onnistun. Näin uskon. 🙂

  2. Suosittelen aloittamaan kirjan lukemisen jo. Minä olin päätökseni periaatteessa tehnyt jo ennen lukemisen aloittamista, mutta kyllä se on koko ajan vahvistanut sitä. Ja siinä myös suositellaan, että luetaan nimenomaan ennen lopettamista. Minä meinasin lopettaa ihan vain luomusti. Sen takia pelko on kova. Olen &quot;lopettanut&quot; kerran aiemmin, ilman mitään apuja, ja olin polttamatta reilu puoli vuotta. Sitten repsahdin.. Joten, uskon että pystyn lopetukseen, toivon tällä kertaa myös pysyväni päätöksessäni. Siihen pitäisi nimenomaan auttaa tuo kirja.

  3. Jessica: Mäkin olen tehnyt lopettamispäätökseni jo, kirjasta riippumatta. 🙂 En kuitenkaan pane hanttiin kaikkea lisätukea ja -vahvistusta, jota voin päätökselleni ja matkalleni saada. Tupakointia on jäljellä vielä tommonen parisen viikkoa, joten taidanpa tarttua kirjaan ihan pian. 🙂 Koska saatatkaan käyntiin oman lopetusprosessisi, niin toivotan sulle tuhannesti voimia ja onnea! 🙂

  4. Kiitos ja tsemppiä kovasti sullekin!! &hearts;

 12. En tupakoi, onneksi. Olen miettinyt että minulla ei edes olisi siihen varaa. Ihmetyttää ihmiset, jotka valittavat rahapulaa, jostain se raha silti tupakkaan (joka on todella kallista nykyisin!) löytyy?! Luulisi tupakoimattomuudesta &quot;säästyvän&quot; rahan olevan suuri kannustin lopettaa kun miettii, miten sillä rahalla voisi kenties muuten omaa elämänlaatua parantaa. Jokainen tekee tietysti omat valintansa. Tsemppiä.

  1. vierailija: Kunpa se olisi noin suoraviivaista, että kun ei ole rahaa eikä varaa niin se motivoisi lopettamaan tai edes olemaan aloittamatta. Ymmärrän pointtisi ja voi kun se olisikin noin yksinkertaista. Kiitos tsempistä. 🙂

 13. Minä oon polttanu 5 vuotta vakituisesti, mies reilu 10 vuotta (on 24v…) ja mietittiin tuossa että kylläpä tämä tupakointi suoraan sanottuna vi***taa. Tuli sitten puhe appivanhempien kanssa aiheesta. Ne tilas meille sähkötupakat. Jouluaaton jälkeen ei olla kumpikaan yhen yhtä tupakkaa poltettu. Korvaa vallan hyvin ja on halvempaakin. Tämä avulla olis tarkotus lopettaa kokonaan. <br />
  Nyt jo huomaa vaikutuksia, mun mielestä esim. ruoka maistuu ihan oikeelle, henki kulkee paremmin(!) eikä haista aina sille tupakalle. 😉 ja oikee tupakka haisee TODELLA pahalta. <br />
  Tsemppiä tielle 🙂

  1. muumi: Kiitos todella paljon positiivisesta kokemuksesta tuolla tavoin lopettaneena 🙂 Olen kuullut positiivisia kokemuksia muutenkin tästä tavasta. Ja vaikka haluankin jossain vaiheessa toki irti siitä nikotiinistakin, niin ensisijaisen tärkeää itselleni on terveydentilan kohentaminen ja tulevaisuuden sairauksien ennaltaehkäisy niiltä osin kuin se on mahdollista. Nikotiini on myrkkyä, tiedän, mutta tupakoinnissa syöpää aiheuttavat riskit tulee siitä itse tupakoimisesta eli kaiken sen tervan ja muun palamisen yhteydessä syntyvien myrkkyjen imeminen omaan elimistöön. Eli nyt ensin tervehdytetään keuhkot ja muu. Sitten keskityn siihen tapaan ja nikotiiniin.<br />
   <br />
   Sähkötupakka ajatuksena on meinaan poistanut todella ison osan lopettamispelostani ja sitä on nyt hyödynnettävä ja ryhdyttävä toimeen. Pelko on ollut tähän mennessä se isoin syy sille, että en ole edes yrittänyt lopettamista aiemmin.

 14. Hei, unohda se sähkötupakka! Ihan turhaa ottaa tilalle toinen addiktio. Itse poltin teini-ikäisestä asti ja toissa vuonna, kun täytin 50 vuotta lopetin juurikin Champixin avulla. Poltin yli 30 vuotta.<br />
  <br />
  Champix sopi minulle listavasti, ihan turha noita kauhutarinoita ja sivuoireita on etukäteen surra. Jokaisella on omat kokemuksensa. Minulla niinkin hyvät, että en edes syönyt kuuria loppuun, koska en tarvinnut sitä enää, mitään sivuoireita ei ollut.<br />
  <br />
  Huhtikuun 20. pvänä tulee kaksi vuotta siitä kun lopetin! Olen maistanut huvikseni muutamaan kerran tupakkaa, mutta en kykene edes puolta savuketta polttamaan. Lopettamisen jälkeen oli tupakkaa ikävä, vaikkei tehnyt mieli polttaa. Ikävä oli enemmän niitä tilanteita, kun poltti. Se vei jonkin aikaa, mutta pian huomasin, että en enää edes ajatellut tupakkaa. Joskus vielä tulee mieleen, että jos polttaisin, niin nyt olisi sen aika, mutta samaan hetkeen ajattelen, että onpa hienoa, että en enää sitä tarvitse tai halua.<br />
  <br />
  Vielä kerran: yritä ensin Champixilla. Jos se ei sovi, niin sitten vasta sähkötupakalla.

  1. Katriina: Kiitos kommentistasi ja onneksi olkoon noin pitkän tupakoinnin lopettamista. <br />
   <br />
   En mitenkään erityisen paljon pelkää Champixin sivuvaikutuksia. Olen tietoinen, että niitä voi tulla, mutta niin moni muukin lääke voi aiheuttaa sivuvaikutuksia. Tupakoinnin lopettaminen on sen verran pelottanut, että siksi päädyin kokeilemaan sähkötupakkaa. Näin pääsen eroon ensin tupakoinnin isoimmista terveyshaitoista ilman, että joudun luopumaan riippuvuudestani nikotiiniin. Ja koska pelkoni lieveni todella paljon päätettyäni kokeilla sähkötupakkaa, kokeilen nyt sitä, jotta pääsen alkuun. Champix pysyy tallessa kaapissa ja sen päiväys ei ehdi umpeutumaan ennen kuin selviää miten hyvin sähkötupakka auttaa ja tarvitsenko jotain muuta apua vielä lopettamiseen.<br />
   <br />
   Prosessi siis menee nyt toisin päin kuin olin aiemmin päättänyt. Pääasia kuitenkin, että lopettaminen tulee tapahtumaan. 🙂

 15. Minäkin luin viime syksynä Stumppaa tähän -kirjan. Sen jälkeen tulinkin puolivahingossa raskaaksi ja viimeiset tupakat poltin ko. päivänä. Muutama viikko oli tupakka mielessä ja tuntui, että minulta on viety jotain.. Nyt tuntuu ihanalta olla VAPAA ! En kadehdi, kun näen muita polttavan, ei tee mieli! Ei väsytä – ennen keho oli sekaisin ja väsytti jatkuvasti.

  1. vapaa: Olen kuullut monelta, että vapauden tunne on uskomattoman hyvä lopettamisen jälkeen. Sitä odotellessa siis 🙂 Ja nyt kuulen jo toista kertaa, että tupakka on aiheuttanut väsymystä. Se on outo juttu, en ole aiemmin moisesta kuullutkaan saati tullut edes ajatelleeksi asiaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *