Appseja Android-puhelimelle

Olen tässä pohdiskellut, mitä kaikkea kivaa keksisin puhelimelleni, kun saan sen huollosta. Käytän puhelinta paljon tuolla mennä viipottaessani; luen sähköposteja ja kiirellisimpiin vastailen, napsin kuvia ja siirrän niitä Instagramiin ja Facebookiin. Juttelen Facebookin chatissa (Facebook Messenger). Joskus heittelen sopivia sarjiksia Facebookin statuksiksi käyttämällä Bitstripsia. Kun on aikaa odotella jotain, selaan Pinterestiä ja pinnailen kuvia. Mitä milloinkin. 🙂

kollaasi.jpg

Käytän päivittäin myös Foursquarea, joka on siis erillinen appsi, joka toimii samoin kuin Facebookin Ilmoita sijaintisi toiminto. Myös Bloglovin’ löytyy, jota harvemmin kuitenkaan liikkeellä ollessani käytän. Se on kuitenkin puhelimessani, koska sitä kautta voin seurata listallani olevia blogeja, jos olen paikassa, jossa on aikaa kulutettavana enemmän eikä läppäriä ole lähistöllä.

Lenkkeilyä varten käytän Sports Trackeria. Käytin sitä aikoinaan kun vielä käytin nokialaisia. Sittemmin oli pitkään kun sitä ei Android-puhelimeen saanut, mutta nyt saa. Ihan paras ohjelma liikuntasuoritusten seuraamiseen.

Joskus mulla oli myös joku kello-sovelluskin, kun kyllästyin oman puhelimen kelloon. En enää edes muista, mitä kaikkea extraa siinä oli, mutta lopulta poistin sen kuitenkin käytöstä.

kollaasi%202.jpg

Tämä appsi-juttu tuli mieleeni nyt kun mulla on tuo vanha toosa (Nokia 7230), jossa on kuitenkin jotain hyvääkin. Puhelimen kun laittaa äänettömälle, on mahdollisuus ajastaa se päättymään tiettyyn aikaan. Tämä on äärimmäisen hyvä ominaisuus mun mielestä ja omassa puhelimessani tätä ei ole. Lieneekö missään älypuhelimessa (android, ios)? Tästä siis tuli mieleen, että kun puhelimeni tulee huollosta, voisin yrittää rakentaa siitä niin hyvän, hyödyllisen ja kivan mukana kannettavan monitoimilaitteen (hih) kuin mahdollista.

Mitä appseja (sovelluksia) teillä on puhelimissanne? Hyödyllisiä, kivoja, hauskoja? Kaikki vinkit ja ehdotukset otetaan jatkotyöstöä varten vastaan ja ehdottomasti myös isolla mielenkiinnolla? Onko teillä näitä appseja, jotka äsken mainitsin tuossa yllä?

Mikä helpottaa teidän arkeanne? Mikä voisi helpottaa minun arkea? 

Seuraava puhelimeni voisi ehkä olla iPhone, mutta se hankinta on todennäköisesti ajankohtainen vasta parin vuoden kuluttua. Siihen asti mennään HTC One X:llä, joka toimii siis Android-järjestelmällä.

 

Irina / White & Fresh - -

12 kommenttia “Appseja Android-puhelimelle

 1. Mä oon ottanut ties kuinka monta kuvankäsittely appsia sillä ajatuksella et voisin instakuvia muokkailla, vaan enpä ole yhteenkään niin syvällisesti jaksanut perehtyä et olisin oppinut käyttämään 🙂 Viimeisin on tuo Water your body joka muistuttelee mua vedenjuonnista 🙂

  1. littleB: Vedenjuontimuistutus-appsi on kyllä näppärä niille, joiden on vaikea muistaa juoda vettä. Itse toistaiseksi juon ihan hyvin, mutta tuollaista voisi kyllä käyttää, jos meinaa unohtua juominen. 🙂

 2. iPhonessa on &quot;Älä häiritse&quot; ominaisuus, jolla puhelimen saa mykistettyä puheluilta, ilmoituksilta ym. Meillä on tämä käytössä mm. tytön puhelimessa yöajalle ajastettuna.<br />
  <br />
  Viimeisin hyödyllinen lataukseni on sähköyhtiön sähkönseurantaan tarkoitettu appsi. Heh, ei ehkä niin kauhean kiva tai hauska, mutta mielenkiintöinen? 😉 Se nimittäin todellakin pureutuu sähkönkulutukseen mennen aivan päivätasolle ja vertailu aiempiin vuosiin on kätevää. Ok, en ehkä olisi aiheesta niin kiinnostunut ellei meillä olisi sähkölämmitystä, jonka sähkönkulutusta yritämme pitää näin kirpeinä pakkaspäivinä kohtuullisena varaavan takan aktiivisella käytöllä. Tätä tulee varmasti seurailtua aktiivisesti näin talvikuukausina. :)<br />
  <br />
  Kiva aihe ja hauskaa saada uusia vinkkejä hyvistä appseista. 🙂

  1. Jessica: Tuommoinen Älä häiritse-appsi kuulostaa hyvältä kyllä, pitääkin kurkistella appsivalikoimia, kun saan puhelimen huollosta! 🙂

 3. Mulla on iPhonessa todella &quot;tärkeitä&quot; appseja kuten Viiniopas, Valio, Kotiliesi, Ilmatieteenlaitoksen sää, pari radiokanavaa ja lapsille Yle Lapset (kätevä esim. automatkoilla). Nuo reseptipalvelut olen todennut hyödyllisiksi kaupassa, kun pitäisi keksiä jotain ruokaa/leivottavaa ja reseptit onkin heti mukana.

  1. Tiina K: Ilmatieteenlaitoksen appsi kuulostaa aika hyvältä, vaikka mun puhelimen näytöllä onkin lämpötila näkyvissä. En oikein tiedä, mistä se siihen tulee ja mihin se perustuu niin en tiedä kuinka paikkaansapitävä on. 🙂

 4. Joku kuvankäsittelyjuttu mulla on. Hirmu hyvä varmaan, jos vaan osaisi käyttää sitä. Tai edes viitsisi opetella… ;D Mä käytän puhelinta puhelujen ja tekstarien lisäksi valokuvaamiseen jonkun verran ja netteilyyn. Netistäkin luen yleensä vaan tiettyjä tuttuja sivustoja jotka tiedän toimiviksi myös matkapuhelimen kautta. Joskus hyvin harvoin olen vastannut omaan blogiin tulleisiin kommentteihin puhelimella, mutta yleensä odotan että pääsen oikean koneen ääreen. <br />
  <br />
  No, on mulla puhelimessa herätyskello ja taskulamppu, jotka on ihan kätsyjä toisinaan. Mutta onko ne ylipäätään appseja? ;D Ja joku Clas Ohlsonin sovellus jota en ole käyttänyt kertaakaan vielä. Mutta mä nyt oonkin tällänen tekniikan ihmelapsi 😉

  1. Dara: Taskulamppu ja herätyskello kuulostavat puhelimen omilta sovelluksilta. Itse en taskulamppua usein tarvitse, monesti riittää valaisemiseen pelkkä näytön valo, jos on tarvetta. Herätyskello puolestaan onkin tarpeellinen, sillä mulla ei muuta herätyskelloa ole. Puhelimen omassa kamerassa on ihan riittävä kuvankäsittelyominaisuus ja sitä harvemmin tarvitsee, kun viskon kuvat joko Instagramiin jossa voi hieman myös käsitellä tai sitten siirrän kuvat koneelle, jossa käsittelen ne erikseen. Ja noi appsit, joita tässä postauksessa mainitsin onkin jo sitten muutoin ahkerassa käytössä.

 5. Hmm, pitipä oikein katsoa mitä appseja puhelimesta löytyy…<br />
  <br />
  Facebook, Sports Tracker (joka ainakin meikäläisen Androidissa on toiminut viimeiset 2 vuotta), mobiilipankki, Blogger, Bloglovin, Iltalehti, Sanakirja, HeiaHeia, tv-opas, kuvankäsittelyohjelmia, Navi, Avast-virustorjunta, Angry Birds, sääjuttu ja jotain soittoääni/ilmoitusäänten muuttamiseen tarkoitettuja appseja. Onhan noita. Hyödyllisyydestä en niin tiedä kaikkien kohdalla 🙂

 6. Blondi: Käteviä appseja sullakin. Mullakin oli toi Blogger, mutta sitä ei juuri ole tarvinnut, kun en enää bloggaa siellä osoitteessa. Mobiilipankki voisi olla hyvä. Latasin itseasiassa S-pankin mobiilisovelluksen puhelimeeni, mutten ole vielä käyttänyt sitä. Ajattelin, että sieltä saa hyvin informaatiota paljonko bonuksia on kertynyt. 🙂

 7. Olipa kiva postaus, mun pitää ihan paneutua tähän, mä olen semmonen kalkkis että ostin vasta syyskuussa ensimmäisen kosketusnäyttöpuhelimeni Lumian. Enkä ole ollenkaan tietoinen että mihin kaikkeen tätä voikaan käyttää, ainakin taskulamppu siinä on ja sillä paasee nettiin ja näpsin myös<br />
  lenkillä aika paljon kuvia, jotka onkin kätevä muokata halutessaan puhelimella ja jakaa. Täytyy myös<br />
  paneutua siihen että mitä nämä appsit nyt sitten ovat, ainakin mulla on sää, office, Nokia Smart Cam,MIxRadio,xbox, fonecta, Hesari, vihaiset linnut, App Social, herätyskello, Ilta-Sanomat, kelenteri, laskin, yms. onko ne sitten näitä appelsiineja ?

 8. t: Appsithan ovat siis aplikaatioita eli sovelluksia, joita voi ladata Nokiaan Nokia kaupasta ja esimerkiksi Android-puhelimissa Play kaupasta. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *