Pois pois pois, hus pois!

Siirsin yhden tontun joulutarvikekassiin. Siirsin toisen tontun pois. Irroitin joulukukasta kullanväriset joulupallot. Siirsin punaisen kynttilän jäähtymään ja odottamaan joulutarvikekassiin siirtymistä. 

Siitä se sitten alkoi. Jouluinen tarvike kerrallaan kukkia lukuunottamatta siirsin pois. Oli pakko pikaräpsäistä kuvat, sillä nyt lepää sielu.

Siirsin makuuhuoneesta valkoisen aukeamista odottelevan amarylliksen olohuoneeseen ja siirsin sen vihreästä paperikääreestä valkoiseen suojaruukkuun. Tuosta Tulilatva-murattikukasta poistin ne pienet kullanväriset joulupallot.

IMAG9669.jpg

Punainen pian avautuva amaryllis sai jäädä paikoilleen Bestån toiselle reunalle. Tontun ja joulunpunaisen kynttilän tilalle asettelin Nappulan Ja Lupin (joo, se on joululahja! <3 josta myöhemmin lisää).

IMAG9671.jpg

Marokkolainen tarjoilukulho sai altaan pois hopeisen pyöreän tabletin.

IMAG9675.jpg

Orkidea menetti kaksi joulupalloa ja on taas oma alaston itsensä. Kyllä vaan yksinkertainen on kaunista. Hilepallot saivat jäädä nyt ainakin toistaiseksi tuohon maljakkoon hengailemaan.

IMAG9672.jpg

Kynttelikön jätin vielä tunnelmaa luomaan, mutta poistin siitä mansetit. Joulutähti pääsi Tivoli Audion päälle kauneutta luomaan ja joulunpunainen tabletti pääsi joululomalle.

IMAG9673.jpg

Keittiöstä toin Arabian Pomona-pytyssä olevan hyasintin eteiseen. Hyasintista on siis jäljellä vain tuo sipuli. Kukan napsasin poikki kun se kuukahti.

IMAG9674.jpg

Eteisessä ollut hyasintti-käpyasetelma siirtyi puolestaan makuuhuoneeseen. Tälle hyasintille tein saman eli kukka varresta poikki vaa naps!

IMAG9676.jpg

Eiköhän tämä koti oli pian tyhjä joulusta… ja sopii ollakin. Kohtahan vaihtuu jo vuosi ja kaipaan yhä vaan simppelimpää ympäristöä itselleni, niin kodin kuin muunkin elämän osalta.

Irina / White & Fresh - -

16 kommenttia “Pois pois pois, hus pois!

 1. Mitäs tykkäsit käsirasvasta? 😉 Jep, mä katson tarkkaan näitä kuvia. 😀

  1. JonnaH.: Se on aika omituisen tuoksuinen, aluksi en tykännyt ollenkaan. Nyt alan tottua, mutten vieläkään ole kovin viehättynyt tuoksusta. Ihan hyvin toimii ja tosiaan riittää ihan minimaalinen määrä kosteuttamaan kädet. 🙂

 2. Ai että, miten mä odotan, et pääsen viikonloppuna tekemään samaa karsintaa. Kaikki joulujutut saa lähteä. Ahdistaa, vaikkei meillä edes paljon mitään ole.

  1. Anna: Mullakaan ei ollut paljon koristeita esillä tänä vuonna, mutta se vähäkin piti saada pois asap. 😀 Vielä on kukkia jäljellä, kynttelikkö ja hilevalopallot. Valot voisin ehkä huomenissa pakata pois ja kukathan nyt elää elämänsä loppuun ihan ittekseen. Joulutähti meni jo roskiin. 🙂

 3. Meillä joulu on valko-harmaa, joten uppoaa hyvin talveen, ei niinkään pelkästään jouluun. Kuusi ja kukat (se amaryllis muuten aukesi aatoksi mun valohoidon avulla!!:)) saa vielä olla helposti uuteen vuoteen tai ylikin.

  1. Blondi: Mä olen aivan kypsä jouluun jo, joten olen iloinen ettei jäljellä ole enää kukkia kummosempia. Amaryllikset tosin kukkivat vielä tovin. 🙂

 4. Mä taidan kans riisua joulun pois valoja ja kukkia lukuunottamatta. Tosin eipä niitä koristeita paljoa muita edes ollutkaan, kun hillitysti koristelin tänä vuonna. Kuusi oikeastaan ainoa isompi joulouinen koriste 🙂 Kovasti ajatukset jo keväässä ja se taitaa meillä tarkoittaa sisustuksen suhteen valkoista ja vaaleanharmaata!

  1. Tsinnia: Huomenna varmaan pakkaan valotkin pois ja jäljelle jää vain kukat, mitä nyt sitten kukkivat vielä. Ensi vuodella kaipaan vaan raikastusta, raikastusta ja raikastusta. 🙂

 5. Kylläpä näyttää taas kaikkien kodit niin raikkaalta ja uudistuneelta kun joulua korjataan pois. Jotenkin itse ei vielä raaski (kun vastahan mä ne ehdin paikoilleen laittamaan :D). Vaikkei meillä kyllä paljon mitään erityisen jouluista ollutkaan. Ehkä juuri siksi ei vielä niin paljon ahdista kuin yleensä tähän aikaan vuodesta tekee. Ihanaa viikonloppua Irina sinulle!

  1. Jutta: Aikoinaan jaksoin kattella joulukoristeita loppiaiseen saakka ja senkin jälkeen oli tuskaa luopua kynttelikön tuomasta tunnelmavalaistuksesta. Nyt olen kyllästynyt joulujuttuihin jo tapaninpäivänä ja kynttelikkökin menee varastoon vielä huomisen aikana. 🙂

 6. Ihan samoissa fiiliksissä täälläkin ollaan. Meidän joulu muutti pahvilaatikkoon ja autotalliin tänään. En enää jaksanut katsella koristeita. Nyt todellakin sielu lepää!

  1. Kukkaiselämää: Täälläkin on lähes kaikki korjattu pois ja mitä vähemmän mitään jouluista näkyy missään, sen enemmän lepää minunkin sieluni. 🙂

 7. Kiitos kommentistasi. Kyllä on tuolla valkoisella amarylliksellä varressa mittaa! Mutta sitäkin upeamman näköinen se on kukkiessaan 🙂 Ihanaa uuden vuoden odotusta sinulle &hearts;

  1. H-EHHASL: Se avautuu ihan näillä näppäimillä ja kun on kunnolla auennut, siirrän sen maljakkoon, kuten tein tänään punaisellekin amaryllikselle. Jotenkin vähemmän jouluisen näköinen silleen. 😉

 8. Jaaha, onkivapaakos kasvattelet 😉 No eiköhän se amaryllis kohta aukene. Itselläni ei ollutkaan tänä vuonna yhtään amaryllistä, höh. No nyt alkaakin meillä jo orkideojen aikakausi, tosin en ole vielä päättänyt yritänkö saada vanhaa kukkimaan uudelleen, siinä kun on kuitenkin ne pikku nypykät olemassa, vai ostanko uuden… Joulu on korjattu pois, johan sitä kuusta tosiaan itsenäisyyspäivästä asti katseltiinkin.

  1. LadyBlue: Toi amaryllis on nyt parikyt senttiä korkeampi kuin telkkari, mutta on avautumassa ihan näillä hetkillä. Kunhan sen kukat aukeavat kunnolla, siirrän sen maljakkoon. :)<br />
   <br />
   Orkidea mulla on ollut jo viime keväästä asti. Pitkään se on ollut alaston, mutta hoidan sitä edelleen ja yritän sen saada kukkimaan uudelleen. Onneksi tykkään oksista ja simppelistä lookista, niin sitä kelpaa katsella kyllä tuollaisenakin. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *