Koti jouluasussa

Jouluaatto!

Oman kotini jouluasu on aika maltillinen. Kukkia, kynttilöitä, tonttuja, käpyjä, klementiinejä ja ripaus punaista.

IMAG9569.jpg

IMAG9570.jpg

IMAG9563.jpg

Levitin Bestån päälle lapsuudenkodistani mukaan kantautuneet joululiinat, joissa on pieniä kullanvärisiä tähtiä. Niillä on jokin kummallinen merkitys itselleni, kenties muisto, ja ne on jostain syystä aina saatava johonkin. Punainen kynttilä ja aika pian aukeava punainen amaryllis tuovat myös ripauksen punaista olohuoneeseen.

IMAG9571.jpg

IMAG9593.jpg

IMAG9576.jpg

Ripaus punaista tuo myös punavalkoraidallinen Annon koristetyynynpäällinen. 

Klementiinit ovat ehdoton jouluherkku. Monta kiloa on pakko olla joka vuosi. Nyt sain ne hienosti esille isoon marokkolaiseen tarjoilukulhoon, jonka voitin Joulun Toivelista -kilpailusta Zoco Homelta. 

IMAG9580.jpg

IMAG9573.jpg

Alaston orkideani sai valkoisen joulupallon kaveriksi Anna Nygårdilta saamani hopeisen joulupallon ja pallohan on tietenkin tehty sälekaihtimista.

IMAG9588.jpg

Keittiön tasolle levitin punaisen pöytätabletin ja lisäsin kynttelikköön vihreät kullanvärisillä somisteilla varustetut mansetit. Nappula ja Kastehelmi ovat vähän nyt ylimääräiset tuossa, mutta eipä haittaa. 🙂

IMAG9590.jpg

Makuuhuone on tosi pelkistetty joulukoristeiden osalta. Ensimmäinen vana valkoisesta amarylliksestäni kukki jo ja eleli ohi aikansa. Napsaisin sen poikki alhaalta ja jään odottamaan toisen vanan kukintoa. Lisäksi muutama käpy löysi paikkansa sängyn vieressä olevan laatikon päältä. Eipä tuolla muuta tarvitakaan, kun en siellä oleskele nukkumista lukuunottamatta.

IMAG9609.jpg

IMAG9603.jpg

IMAG9599.jpg

IMAG9594.jpg

Eteisessä on ainoastaan hyasintti ja käpyasetelma. Laitoin asetelmaan myös joulukortin, jossa on kummityttöni ja hänen pikkuveljensä kuva. <3

IMAG9592.jpg

Semmoinen jouluasu kodillani tänä vuonna. Aika vähän, mutta vähän on oikein hyvä juttu.

Tänään suuntaan aattoa viettämään lapsuudenkotiini vanhempieni kanssa ja huomenna joulupäivänä vietän illan siskoni ja siskonlasteni kanssa. Hassu juttu tuo aika, miten se rientää… tuntuu kuin juuri olisin nähnyt siskonlikkani ensiaskeleet ja nyt hän on jo 20-vuotias. Ja veljensä jo 18. Huh, aikuisia ovat! 🙂

Tapaninpäivänä rauhoitun ihan rauhassa kotona, valmistan uuniriisipuuroa ja joulutorttuja sekä olla möllöttelen vain. Mitenkään tarkoituksella ei ole blogini hiljenemässä eli postailen ajan ja mahdollisuuden mukaan myös pyhien aikaan. 

Oikein ihanaa, iloista ja rauhallista joulua kaikille lukijoilleni! <3

 

24 kommenttia “Koti jouluasussa

 1. Voi kunpa täälläkin olisi pysynyt maltillisena.<br />
  Oikein hyvää ja rauhallista joulua!

 2. Hyvää joulua Irina! kauniilta näyttää ja varsinkin makkarin tyynyt on ihanat!

 3. Ihanat makkarikuvat! Ja kävyistä tulee iso plussa :)<br />
  Rentouttavaa joulua Irina!

 4. Ihanaa joulunaikaa myös sinulle! Kaunis tuo zocohomelta voittama tarjotin, tosi hieno!! 🙂

  1. Kiitos Sanna! Mä olin juuri tuollaisesta isommasta mustavalkoisesta tarjottimesta haaveillut, joten hyvin osui ja upposi! 🙂

 5. Ihanalle näyttää kauniissa kodissasi &hearts; Rakastuin tuohon sun pieneen harmaaseen tonttuun jolla on sydän lakissaan 🙂 Ihanaa joulunaikaa Sinulle, minä nautin joulurauhasta olen nyt yksin kotona,niiiin ihanan rauhallista, poltan kynttilöitä, valkoinen kuusi tuo ihanaa tunnelmaa ja kuuntelen radiosta joululauluja. Halaus !

  1. t: Kiitos &hearts; Tonttu on kyllä mustavalkoinen, mutta ei kai sillä niin väliä… pääasia, että on suloinen. 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *