KÄYTTÄMÄTTÖMÄT kosmetiikkatuotteet

Kylpyhuoneen säilytys kevenee joka kuukausi, mutta siltikin hitaasti. Kori, johon olen tunkenut kaikki kosmetiikkapurnukat ja -putilot, pullottaa edelleen.

IMAG5802.jpg

Edellisen loppuneiden tuotteiden kuukausiraportin aikaan jäin miettimään, mitähän kaikkea tuo pursuava laatikko pitää sisällään ja päätin kartoittaa tilanteen.

IMAG5764.jpg

Käsisaippuoita riittää; pari Methodia, Lushilta Ice Blue, Noubar, Mr Punch, tervasaippuaa sekä Thaimaan tuliainen.

IMAG5765.jpg

Vartalovoiteita ja muita kosteuttavia; Monoi-öljyn otin juuri käyttöön kun edellinen vartalovoide loppui. On vielä kivasti kesää jäljellä, joten ehdin ehkä käyttämään sen vielä loppuun ennen sitä vielä toistaiseksi nimeltä mainitsematonta vuodenaikaa.

IMAG5769.jpg

Hiustuotteita sitten onkin aikamoinen kasa. Täydennystä Nioxin tuotteisiin, Macadamia-näytteitä, pullollinen Moroccan Oilia, jämät Bio+ Energen -sarjan shampoosta, XZ tyrniöljyhoito, näyte Lushin Happy Happy Joy Joy hiustenhoitoaineesta, pullollinen Ducray-kuurista jäänyttä Neoptide-liuosta (en tiedä tuleeko tätä edes koskaan käytettyä), Lushin Snake Oil päänahkahoito ja mustikkashampoo, jonka ostin ennen kuin Nioxin tuli kuvioihin. 

IMAG5771.jpg

Kasvotuotteita; YR:n silmämeikinpoistoaine (mihin mä sitä tarvitsen nyt, kun ripsarina on Sensai 38?!), Mádaran näytekokoiset puhdistusmaito, kosteusvoide ja kaksi sävytettyä päivävoidetta, Valkeaa savea (meneekö tämmönen savijauhe vanhaksi?!), YR:n Tradition de Hammam savinaamio kasvoille ja hiuksille, ACO Face hoitovoiteen jämät, TBS:n suklaa-huulivoide, näytekokoinen Lancomen kasvoseerumi, YR:n Ovale Lifting voide, YR:n Hydravegetal voide rypyille ja juonteille, YR:n joku päivävoide ja apteekista (reseptituote) Avitcid A-vitamiinivoide akneen.

IMAG5773.jpg

Sekalaista osastoa; suihkutettava käsidesi, hammastahna, kaksi ACO aurinkosuojaa, Nivean suihkusaippua (pääsi juuri käyttöön), kynsinauhavoide YR:ltä, Ripsien ja kulmien kestovärjäystarvikkeet, TBS:n suklaa-kuorinta-aine ja suihkusaippua, kaksi Doven Invisible dry dödöä.

Näissä on kulutettavaa kyllä. On siis vielä pitkä aika siihen kun haaveeni minimaalisesti kosmetiikkavarastosta (kauniisti johonkin pieneen laatikkoon tai tarjottimelle aseteltuna ;)) toteutuu. Ei ehkä ihan tämän vuoden puolella? Täytyy ehkä jatkaa haastetta vielä toinen vuosi perään. 😉

Helpommalla pääsisi, jos en olisi niin tunnontarkka vaan viskaisin vaan ”turhat” menemään. 😀

Miltäs teidän kosmetiikkavarastot näyttävät?

26 kommenttia “KÄYTTÄMÄTTÖMÄT kosmetiikkatuotteet

 1. Huuuhhh!!! Ja mä lupasin tehdä tän saman..! Siis ÄÄÄÄKKK!!! Sähän oot vielä inhimillisissä mitoissa ;D

  1. Dara: Mitä mitä, onko sulla muka tuosta paljon enemmän? 😀

 2. HAH! 🙂 Toi sun purnukkamäärä kalpenee mun varaston rinnalla ihan hetkessä! Mä jo viimeviikolla innoissani pohdiskelin, millasen suihkusaippuan ostan parin viikon päästä, ku nykynen loppuu, MUTTA VESSAN KAAPPIA SIIVOTESSANI LÖYSIN SIELTÄ KOLME SUIHKUGEELIÄ (400ml), ENKÄ MÄ PÄÄSE VIELÄKÄÄN OSTAMAAN UUTTA, IHANAA SUIHKUSAIPPUAA, vaan joudun käyttämään samaa tuoksua ku ennenki… Löysin muuten samalla kertaa 2 isoa hammastahnatuubia, 6 pientä, muutaman huulirasvan, 4 käsivoidetta miljoona muuta purnukkaa, jotka luulin jo käyttäneeni!! Ja noi yllärit oli kaikki samalla vessan kaapin hyllyllä. Muita hyllyjä en sitte viitsinytkään tutkia :-)<br />
  <br />
  Ihanaa viikonloppua sinne, täällä tulee vettä ja jopa minä, joka kuljen välillä talvellakin ilman sukkia, vedin villasukat jalkaan! 🙂

  1. Teija: Hui, sullahan sitten on myös purkkia ja purnukkaa. Nyt vaan haasteeseen mukaan ja käyttämään olemassa olevat kosmetiikat pois ennen uusien ostoa. Mä odotan, että saan omani kulutettua loppuun ja voin sitten järkevästi jatkossa ostella purkkeja ja purnukoita. Tai ainakin toivossa on hyvä elää ;)<br />
   <br />
   Kivaa sunnuntaita! &hearts;

 3. Voi, samalta näyttää täälläkin. En ole vähään aikaan uusia hankintoja tehnyt, mutta taitaa mennä vuodelle 2015 ennenkuin korin pohja näkyy…. 🙂

 4. Jos näkisit mun varaston, pitäiisit omaasi huippupienenä. Mulla on ollut tosi paha tapa hävittää purkit kaapin perälle, jos en tykkää ja kotiäitinä olen huomannut jos otan kaapin perältä käyttöön, tulee tilaa eikä mene rahaa uuteen.<br />
  Tässä vähän aikaa sitten löysin mustikkashampoota, jonka olin ostanut Malesiasta vuonna 2007/2008 jouluna. <br />
  <br />
  Noin vuoden esim. pesin hiukset näillä hoteilleista otetuilla minipulloilla. Ekan pesun tein näillä ja tokassa pesussa käytin normishampoota. Lähti pieniä purkkeja roskiin ja uusia ei enää tule. Minishampoot saavat nyt jäädä koskemattomina hotellihuoneeseen. Kaikkea ei tarvi ottaa, vaikka olisikin ilmaista, tai kaupanpäälistä.<br />
  <br />
  Multa loppui todella hyvä kasvoille tarkoitettu pesuvaahto. Otin käyttööni kaappiin hylänneen tuubin, favoran. On ihan ok mutta ei niin hyvä kuin edellinen. Ei auta, tätä nyt käytetään, kunnes loppuu.<br />
  <br />
  Siinä vaiheessa kun sä olet päässyt urakan loppuun, mä en ole vielä edes puolessa välissä, mutta ei välitetä siitä. Tehdään kumpikin parhaamme.

  1. Lanttuleikkuri: Pääasia on, että edes pyrkii käyttämään niitä vanhoja ennen kuin ostaa uusia. Sillehän ei sitten voi mitään, jos joku tuote on nähnyt jo parhaat päivänsä ja sen joutuu viskomaan roskiin käyttämättömänä. Jatkossa olisi tarkoitus ostaa vaan tarpeeseen ja satunnaisesti vain jotain tuotteita, joiden ulkonäkö vaan vetää puoleensa. Kunhan varastot ei enää pääse kasvamaan samoin kuin nyt on. 😀

 5. no tuossa on kyllä aika monta purnukkaa 🙂 ei ihan heti tarvi uusia ostaa 🙂 vai pitäisikö sanoa, ettei saa ostaa.. 🙂 hyvää viikonloppua!!

  1. Ruut: Kestää joo hetken, ennen kuin noi loppuu 😀 Haasteen tarkoituksena on nimenomaan, ettei saa ostaa uutta ennen kuin vanha loppuu. Mulle tää on tullut todella tarpeeseen, sillä oon ostanut tuotteita, jotka on sitten jäänyt syystä tai toisesta käyttämättä. Kyllä vaan oon onnellinen, kun saan ottaa kuvan järkevän näköisestä kosmetiikkasäilöstä ja pistää rinnalle tuon mielettömän ennen-kuvan. 🙂

  2. Maiju: Ihana kuulla, että sullakin vähenee tuotteet hiljalleen. Lopputulos kyllä sitten palkitsee. 🙂

 6. Heh, täällä kans peilikaappi( kaapin päällinen) ja korivaunu ja pyykkikoneen päällys tursuilee kosmetiikka ym juttuja. :D<br />
  Mutta ratkaisen ongelman aina viemällä turhat kosmetiikat (käyttämättömät tai vähän käytetyt) kirppikselle pikkurahalla ostettavaksi, kun pöytää tulee kuitenkin pari-kolme kertaa vuodessa vuokrattua.. 😀 nyt on kyllä lähdössä ennätyskasa kosmetiikkaa ylihuomenna tarjolle, johtunee siitä että oon siirtyny luonnonkosmetiikkaan niin muut saa nyt sit lähteä (mukana myös pari luonnontuotehutia)… en vaan raaski laittaa roskiinkaan jos on vielä käyttökelpoista tavaraa mutta jotka itellä jää käyttämättä, halavalla saa joku muu hyviä tuotteita käyttöön. 🙂

  1. hulamaja: Jos kävisin myymässä kirpparilla, niin toi voiskin olla hyvä idis! Sinne vaan avaamattomat tuotteet halvalla myyntiin. 🙂

 7. Itselleni tuli yllätyksenä jokin aika sitten saadessani tietää että kosmetiikka vanhenee yllättäen nopestii. Useinmiten avaamisen jälkeen 12-24kk. Itse heitin lähes kaiken roskiin ja nyt pitänyt kosmetiikan vain siinä mitä tarvitsen.<br />
  Mukavaa loppukesää Irina! 🙂

  1. Mä tein upean löydön kun 4 v sitten muutimme nykyiseen kotiimme. Hoitoainepullon, joka oli mennyt vanhaksi 10 v sitten. Mielenkiinto heräsi ja kokeilin. Olin menossa juuri juhliin ja valehtelematta 90 % ihmisistä tuli kysymään mitä olen tehnyt hiuksilleni, kun näyttivät niin upeilta. Hoitoaineesta oli luultavasti vesi haihtunut ja kun laitoin hiuksiini ns normaaliannoksen, se vastasikin puolikasta tuubia. Ilmankos hiukset näyttivät hyviltä.<br />
   <br />
   Karkkipäivän Sanni, joka on kosmetiikan ammattilainen on blogissaan kirjoittanut käyttäneensä ripsaria jopa vuoden. <br />
   <br />
   Olenkin varma että osa päiväyksistä on sen takia että ihmiset ostaisivat useammin näitä tuotteita, tietty on asioissakin perää. Jonkun tutkimuksen vuosia sitten luin aurinkovoiteesta kuinka se oli hyvää vielä 2 v päiväyksenkin jälkeen.<br />
   <br />
   Tietenkin kannattaa omaa järkeä asioissa käyttää ja itse tällä hetkellä käytän yhden purkin loppuun samaa tuotetta. Mutta hirveen mustavalkoista ei nämä päiväyksetkään ole.

  2. Kaarina: Minäkin olen tietoinen kosmetiikan käyttöajoista. Jonkin verran niitä katselen purkeista, mutta lopullisen päätöksen teen joka tuotteen kohdalla erikseen. Voin esimerkiksi käyttää reilun vuoden vanhaa avattua aurinkorasvaa, mutta otan huomioon mahdollisen tehon vähentymisen. Uskon, että noi 6/12 kk merkinnöt ovat ennemminkin suuntaa antavia ja valmistajan tae siitä, että tuote pysyy hyvänä kyseisen ajan. 🙂 Tuossa juuri mietin, että ihmisethän availevat kauppojen hyllyillä puteleiden korkkeja esim. haistaakseen tuotteita yms., joten silloin kaupassa olevakin tuote voi olla jo avattu. Jos hiuksia lähtee halkomaan. 😀

  3. Lanttuleikkuri: Hauska toi hoitoainepullojuttu 😀 Mä en uskaltaisi ehkä kymmenen vuotta sitten vanhaksi mennyttä tuotetta käyttää. Olitpa rohkea! Mut senhän se vaan osoittaa, että nuo vanhenemisajat ovat lähinnä suuntaa antavia. Näin ainakin itse uskon. <br />
   <br />
   Mitäs ne sanookaan, että ripsari pitäisi uusia miten usein? Mä en kyllä uusi. Käytän sen puoli vuotta tai vuoden kyllä. Sitten jos on ollut silmätulehdus, niin silloin viskon ripsarin pois ettei tulehdus uusiudu. En myöskään lainaa ripsariani kenellekään. <br />
   <br />
   Käytän siis itse vanhojakin tuotteita, jos koen niiden olevan vielä kunnossa. Avattujahan ne voi periaatteessa olla kaupastakin ostettuina, kun ihmiset tuoksuttelee ja tutkailee tuotteita. 🙂

 8. Minä myös olen havahtunut siihen asiaan, että tarkistan aina kosmetiikkatuotteista sen säilyvyyden aukaisun jälkeen niin en turhaa availe montaa samankaltaista tuotetta vaan käytän yhden kerrallaan. Pois olen heittänyt kaikki, joiden epäilen menneen vanhaksi. <br />
  Irina, mulla on Ikean korkea Godmorgon kaappi kylppärissä varattuna uusille kosmetiikkapurkeille ja -puteleille ja luulin, että siinä on tarpeeksi tilaa niin jotenkin kummasti on makkarin kaappeihinkin alkanut kertyä avaamattomia purkkeja :DD No, ei tarvis niillä varastoilla moneen vuoteen ostaa yhtään mitään, mutta esim. nyt kesäalet houkutteli vähän varastoja taas täydentämään :D<br />
  <br />
  En olekaan ennen sulle kommentoinut, mutta seuraillut olen varmaan jo vuoden 🙂

  1. Rita: Kiva kun tulit kommentoimaan! 🙂 Tosi kiva tietää ketä kaikkia siellä kulkee mun mukana. <br />
   <br />
   Nyt vaan osallistumaan tähän haasteeseen kans ja pienentämään kosmetiikkavarastoja, siis jos yhtään häiritsee uusien ostaminen vielä kun on käyttämättömiä 🙂 Mä joudun tässä kyllä raottamaan mun pursuilevaa meikkipussia ja viskomaan aika paljon pois. Mitä niitä turhaan säästämään pahan päivän varalle, kun meikkaukseen käyttämiäni tuotteita on vain vähän. 🙂

 9. :):)!! Aika paljon. Mulla on ihan vaan muutama jutska joita kaytan!!! Mulla alkoo tekee mieli ostaa lisää, kun näin sun ihanat putelit !!

  1. Love: No nyt iski kateus 😀 Kyllä toi kosmetiikkavuori tuosta vielä pienenee, mutta kuten tiedetään, niin odottavan aika on pitkä. Mut miten ihanaa onkaan sitten joskus ostella ihanan tuoksuisia tuotteita ja niitä pääsee käyttämään ilman, että tarvii tuntea syyllisyyttä kaapissa jo ennestään lojuvien tuotteiden osalta. 🙂

 10. Voi Irkku, näit varmaan meidän yläkerran vessassa mun purnukat. Ja tasolla on murto-osa 🙂 Mä olen toivoton purnukkahilloaja 😀

  1. Mari: No näinhän minä, vaikka kyllä se taso oli tosi siisti. 🙂 Mulle kelpaisi myös kunnollinen säilytystila, ei olisi tuommoista yhtä koria täynnä ääriään myöten. Nyt vaan Mari käyttämään puteleita ja purnukoita ennen uusien ostamista!

 11. Itsekkin yritän käyttää yhden tuotteen kerrallaan mutta kummasti niitä aina kertyy sinne kaappiin… varsinkin jos tuoksu ja purkin ulkonäkö miellyttää… 😉

  1. Suffeliini: Purkin ulkonäkö ja ihanat tuoksut on just se pahin kaikista houkutuksista, taitavat valmistajat tietää sen 😀

 12. Hei, kiva blogi sinulla! Huomasin että sinullakin aknevoiteena on Avitcid… sillä voi olla ikäviä sivuvaikutuksia, minä aloin käyttää Skinorenia, sopii minulle paremmin. Se ei käy kaikille voi kutittaa kasvoja mutta jos käy on Avitcidia tevreellisempi… Mukavaa loppukesää.

  1. AP: Kiitos kommentistasi! :)<br />
   <br />
   Millaisia ikäviä sivuvaikutuksia Avitcidilla voi olla? Mä en ole nyt toviin käyttänyt sitä ollenkaan vaan olen antanut ihon levätä. Pyrin tulemaan toimeen ihan perus ihonhoidolla nyt ja otan voiteen käyttöön, jos iho taas äityy pahemmaksi. Mulla on joskus Skinorenia ollutkin, mutta muistikuva on sellainen, että se ei ollut mulla ainakaan kovin tehokas. Tokihan sitä voisi joskus kokeilla uudestaankin. :)<br />
   <br />
   Kivaa loppukesää ja alkavaa syksyä sullekin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *