Orkidean elämää

Stockmannin Hulluilta Päiviltä ostamani orkidea on kukkinut todella kauniisti ja voinut hyvin pidemmän aikaa. Neljä päivää sitten huomasin ruukussa ja sen ympärillä pudonneita kukkia ja ajattelin ensimmäiseksi, että KÄÄK!

IMAG5359.jpg

Toinen haara tiputteli kukkia aika tiuhaan ja tässä vaiheessa oli selvää, että nyt se alkaa.

IMAG5360.jpg

Tilanne neljä päivää kukkien tippumisen alkamisen jälkeen eli tänään on seuraavanlainen:

IMAG5385.jpg

Yksi kukka jäljellä. Aika surullisen näköistä. 

Toisaalta pöytä on nyt tyhjä ja hyvällä hoidolla sekä kärsivällisyydellä ja toivolla uskon uuden kukinnan vielä tulevan. Onneksi on nuo lehdet ja kaunis suojaruukku, niin kukattomat varret ei niin pahasti häiritse. Nyt orkidea on vaan normaalia minimalistisempi ja sopii edelleen oikein hyvin Bestån päälle. Kauneus on katsojan silmissä. 😉

Tietääkö kukaan, miten kauan voi vähimmillään mennä aikaa, että orkidea kukkii uudelleen?

 

Irina / White & Fresh - -

18 kommenttia “Orkidean elämää

  1. Suffeliini: Aika ankeaa, mutta kun hoitaa tunnollisesti, niin sitten uudelleenpuhkeamisen tapahtuessa uusi onni koittaa. 🙂

 1. argh ja ugh!! Sama kävi mulle, ei kyllä ihan noin nopeasti. Joku sanoi, että muutama kuukausi! Mulla ei ollut kärsiv'ällisyyttä, joten ostin uuden!!<br />
  <br />
  Hyvää yötä!

  1. Love: Mä yritän olla kärsivällinen! Onneksi tykkään sisustuksessa myös yksinkertaisista oksista, niin ehkä mua ei haittaa katsella tuota alastonta orkideaa! 😀 Ja onhan sen lehdet isot ja kauniit sekä valkoinen ruukku kiva. Mun orkidea näemmä kukki sen kaksi kuukautta täällä ja onhan se jo kaupassakin kukkinut, joten tuo muutama kuukausi kuulostaa aika oikealta. 🙂

 2. Orkidea ooo &hearts;<br />
  Miunkin tsemppiorkidea on kans jo aika raasu, ja ajattelin surutta laittaa sen kompostiin piakkoin… ja sit joskus syksyllä ostaa uuden. En tiedä miten ne heräävät uudelleen kukkimaan, ehkä joku osaa auttaa. 🙂

  1. Soili: Mä uskon ja toivon, että mun orkidea alkaa vielä joskus kukkimaan. Hyvällä ja säännöllisellä hoidolla &hearts;

 3. Tää ei oo lohduttavaa tietoa, mutta mun taidoilla nyt n. vuosi jo kulunu eikä kukkia vielä näy. Nyt on alkanu uusia lehtiä kasvamaan, mutta kukanvartta ei 🙁 Mulla kaks kappaletta, joista toinen on kihlajaislahja joten heittää sitä pois ei voi…muuten varmaan heittäisin nuo pois ja hakisin kukkivat tilalle 😀

  1. Katriina: Hui, vuosi on jo pitkä aika! Vaikuttaa kuitenkin positiiviselta, jos uusia lehtiä kuitenkin pukkaa. Kärsivällisyyttä ja hellää hoitoa vaan, niin josko se pian kukkisi. 🙂

 4. Mullakin juuri tällä viikolla valkoinen orkidea tiputti kaikki kukat ja varsikin alkoi rusehtaa. Heitin pois, sniif… Mä en ole koskaan saanut orkideaa kukkimaan uudelleen (on odoteltu ja hoivattu jopa yli puoli vuotta pelkkää rankaa), joten sori ettei musta ole apua, muuta kun myötänunnön muodossa ehkä 😉

  1. LadyBlue: Voi harmituksen harmitus! Mä aion nyt kokeilla, josko tuo tuosta innostuisi vielä uudelleen kukkimaan ja luovutan vasta, kun kaikki mahdollinen on tehty ja jos tuokin rupee rusehtamaan. Siihen asti on toivoa! 🙂

 5. Auts… Voi sinua. Minulta puuttuu viherpeukalo vallan, joten en valitettavasti osaa auttaa, mutta olen kuullut, että orkideassa pitäisi olla lasiruukku, jolloin juuret saisivat myös valoa. Tiedä sitten, pitääkö tämä tarina paikkaansa:)<br />
  <br />
  Hyvää perjantaita ja toivotaan, että saat kukan elpymään;)<br />
  <br />
  Terkuin, Frida

  1. Frida: Itse asiassa eräs asiantuntija sanoi, että se on väärä tieto, että orkidean pitäisi olla läpinäkyvässä ruukussa. Orkidea saa kuulema tarpeeksi valoa lehtiensä kautta. Alla linkkejä mun muihin orkidea-postauksiin, joissa ohjeita sekä itse postauksissa että kommenttiosioissa. :)<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://whiteandfresh.casablogit.fi/lue/2013/04/kuin-tehty-bestaan-paalle&quot; target="_blank">http://whiteandfresh.casablogit.fi/lue/2013/04/kuin-tehty-bestaan-paalle</a><br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://whiteandfresh.casablogit.fi/lue/2013/04/uusi-ruukku-ja-hoitoa-orkidealle&quot; target="_blank">http://whiteandfresh.casablogit.fi/lue/2013/04/uusi-ruukku-ja-hoitoa-orkidealle</a><br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://whiteandfresh.casablogit.fi/lue/2013/04/orkidean-elamaa&quot; target="_blank">http://whiteandfresh.casablogit.fi/lue/2013/04/orkidean-elamaa</a><br />
   <br />
   Kivaa perjantaita sinullekin! &hearts;

 6. Toivottavasti sun orkidea vielä elpyy. Mäkin tykkäisin kovasti orkideasta, mut tiedän jo valmiiksi, ettei se mun huonossa hoidossa kestäisi.

  1. Anna: Yritän parhaani hoitaa orkideaa hyvin. Ja hei, kannattaahan se aina kokeilla, josko orkidea tykkäiskin susta 🙂

 7. Mun orkidealle kävi ihan samoin tällä viikolla ja ostin sen myös tuolta Hulluilta päiviltä. Kukka näyttää nyt tosi onnettomalta, mutta elän siinä toivossa, että se vielä alkaisi jonain päivänä kukkimaan.. Aiemmalle orkidealle kävi ihan samoin ja se oli kirkkaanvärisessä lasiruukussa, joten sekään ei auttanut 🙁

  1. Tiia: Pidetään peukkuja, että meidän orkideat kukkii uudelleen! Ja kuten tuossa aiemmin sanoin Fridalle, niin on kuulema väärää kuvitelmaa, että orkidea tarvitsisi läpinäkyvän ruukun. Lisää tietoa löytyy Fridan kommenttivastaukseen linkittämistäni postauksista ja niiden kommenttiosioista!

 8. Mulla on orkidea kukkinut jo monta vuotta hieman useammin kuin kerran vuodessa. Viimeksi se aukaisi ensimmäiset kukat syyskuun alkupuolella ja kukinta jatkui tammikuulle. Huhtikuussa huomasin että alkaa pukata uutta kukkavanaa. Nyt vana on jo piiiiitkä kuin mikä ja nuput alkavat muodostua, arvelisin että elokuussa aukeaa ekat kukat. <br />
  <br />
  Mulla se on läpinäkyvässä ruukussa kyllä, tarvitsi juuret sitten valoa tai ei. Ei mahtunut enää tavalliseen orkidearuukkuun, joten nikkaroin oman version Etolasta ostetusta avosuisesta kynttilälyhdystä (porasin reiät pohjaan). Kerran viikossa lorotan sille vettä lavuaarissa runsaasti, en upota sitä veteen. Ja joka kerta veteen pikku tippa Substralia. Se on eteläikkunalla, jota puut kuitenkin varjostaa.<br />
  <br />
  Noilla konsteilla tuntuu mulla kukkivan säännöllisesti ja runsaasti.

  1. Juupeli: Wau! Sulla on käynyt orkidean kanssa kyllä todella hyvä tuuri! Toivon tosi paljon, että tuo mun orkidea myös kukkisi edes sen pari kertaa vuodessa. Täytyy vain pitää hyvää huolta &hearts;

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *