Canon EOS 100D

Olen jo pidempään haaveillut järjestelmäkamerasta. Muutamia olen saanut myös kunnian lainata Canonilta, joten jonkinlaista pientä kosketusta olen järkkäreihin saanut. Ostoslistalla onkin nyt viimeisimpänä keikkunut EOS 650D, mutta nyt olen alkanut tutkia myös sitä mahdollisuutta, että ensimmäiseksi järjestelmäkameraksi ottaisin hieman pienemmän kokoisen EOS 100D mallin.

EOS-100D_Default_tcm22-1034601.jpg

EOS-100D_Angle4_tcm22-1034598.jpg

EOS-100D_Angle2_tcm22-1034596.jpg

Kuvat: Canon

EOS 650D -mallissa minua jostain syystä kiehtoi kääntyvä/taittuva näyttö. Nyt on alkanut enempi houkuttelemaan toisenlainen käytännöllisyys. Uskoisin pärjääväni ilman kääntyvää näyttöä, enhän esimerkiksi juuri kuvaa itseäni/asuja, joissa kääntyvä näyttö on aika näppärä. Pääosin varmaan arkena kuljen edelleen puhelimen kameran varassa, mutta niinä kertoina, kun järkkärin kanssa lähtisi ulos olisi varmasti parempi, jos kamera olisi aavistuksen pienempi kuin normaalikokoiset järkkärit. Ja koska en kuitenkaan ole ammattikuvaaja, niin pienikokoinen EOS 100D voisi olla ihan hyvä ensikamera. Se sopii aloittelijalle, mutta on käsittääkseni paranneltu versio EOS 1000-sarjan kameroista. Korjatkaa toki, jos olen väärässä. 🙂

Tällaisia pohdintoja tällä kertaa. Sitten vaan jatkamaan pohdintoja ja ehkäpä hyvällä tuurilla jopa kokeilemaan. 

Kivaa iltaa! <3

 

EDIT: Huomasin äsken Hobby Hallin sivuilla käydessäni että EOS 100D Kittiin ei kuulu kuvanvakaimella varustettua objektiivia. Harmi, sillä tarvitsen ehdottomasti kuvanvakaimen joko valmiiksi rungossa tai vähintään objektiivissa. Sellaista se on, kun on tärisevät kädet ja tämän mun perussairauden vuoksi käsien tärinä saattaa ajan kanssa vain pahentua.

 

Irina / White & Fresh - -

4 kommenttia “Canon EOS 100D

 1. Oletko ihan varma että jaksat kanniskella aina tuota järkkäriä mukana? Minulla on pitkään, valokuvaharrastajana, ollut järkkäri, ja loppujuen lopuksi totesin etten enää jaksa kantaa sitä aina mukana ja säätää kaikkia säätöjä kohdilleen – päädyimme ostamaan todella hyvälaatuisen pokkarin. Nämä on viime vuosina kehittyneet huikeasti, ja esimerkiksi tuo meidän oma Sony on ollut enemmän kuin hintansa arvoinen. Loistopeli.<br />
  <br />
  Kannattaa lähteä käyttötarkoituksen kannalta. Toki, jos on valmis aina roudaamaan sitä isoa järkkäriä, saahan sillä aivan erinomaisia kuvia. =)<br />
  <br />
  | mustikkasmoothie.blogspot.com |

  1. Rouva G: Siksi meinasinkin juuri pienemmän kokoista järkkäriä. Pääasiassa käyttäisin sitä kotona blogikuvaamiseen enkä ajatellut sitä ihan arkimenoissa laukussa mukana kantaa. Vaan jos lähtee jonnekin &quot;erikoisempaan&quot; paikkaan, jossa uskoo kuvaavansa.

 2. Moro!<br />
  <br />
  EOS 100D on saatavilla myös vakaajaobjektiivilla varustettuna; 18-55mm IS vakiona.

  1. Harri: Kiitos tiedosta! Tuo kyseinen Kit, jonka näin oli ilman vakaajaa, mutta hyvä jos myös toisenlaisiakin paketteja löytyy. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *