Kuinka usein sitä kaupassa öljyhyllyllä uteliaana olenkaan katsellut erilaisia öljyjä, ja miettinyt, että olisi kiva kokeilla jotain erilaista. Ja yhtä monesti olen napannut sieltä sen perinteisen oliiviöljyn. Nyt vihdoin otin itseäni niskasta kiinni, kun sain testiin Olivadon öljyjä. Valitsin ne itseäni pisimpään kiehtoneet öljyt eli avokado- ja macadamiapähkinäöljyn. 

whiteandfresh_olivado_avocadooil-macadam

Avokado on hyvää ja terveellistä. Aivan liian harvoin tulee nykyään ostettua avokadoa, joten öljy oli lämpimästi tervetullut keittiööni. Olivado Extra Virgin Avocado Oil on kylmäpuristettu öljy tuoreiden uusiseelantilaisten avokadojen hedelmälihasta. Olen käyttänyt avokadoöljyä pääasiassa nyt paistamiseen, sillä se kestää kuumentamisen aina 255 celciusasteeseen saakka. Tämän lisäksi olen kokeillut sitä salaatissa sekä viimeisempänä kokeiluna laitoin sitä kaurapuuroon. Puurossa se oli varsin mielenkiintoinen makukokemus. Ei paha, mutta ehkä avokadon jätän kuitenkin jatkossa pois puurostani. ;)

whiteandfresh_olivado_avocadooil-macadam

Macadamiapähkinäöljyn testaaminen aiheutti hieman enemmän jännitystä, mutta turhaan! Tämä kullanvärinen sekä pehmeän ja pähkinäisen makuinen öljy sopii niin paistamiseen, salaattiin kuin sinne kaurapuuronkin sekaan. Öljy muistuttaa maultaan hieman voita, minkä vuoksi sillä voi ruoanlaitossa ja leivonnassa korvata voin. Öljy kestää myös paistamisen. Olivado Extra Virgin Macadamia Nut Oil on kylmäpuristettua ja valmistetaan Australian Queenslandissa kasvaneista korkealaatuisista pähkinöistä. 

Nämä avokado- ja macadamiapähkinäöljyt on pian käytetty, valitettavasti, mutta saavat kyllä jatkossakin tilaa keittiöstäni!

Mikä on sinun suosikkiöljysi? Oletko maistanut avokado- ja macadamiapähkinäöljyjä?

 

Avokado- ja macadamiapähkinäöljy saatu testiin