Tartuin uteliain mielin tilaisuuteen, kun sain mahdollisuuden kokeilla Pureclinican UltraColl® merikollageenia. Talven jäljiltä tuntuu, että iho on kovia kokenut ja tunkkainen, ja oman osansa kaikkeen tuo varmasti myös hiljaa lähestyvä uusi vuosikymmen. Elimistön kyky tuottaa kollageenia alkaa vähitellen heikkenemään 25 ikävuoden tienoilla ja tässä ollaan siitä iästä matkattu eteenpäin jo reilu kymmenen vuotta. Noin 40 ikävuoden paikkeilla kollageenin tuotanto loppuu kokonaan. Kääk, sanon minä!

whiteandfresh8546.jpg

Ihon lisäksi kollageeni vaikuttaa elvyttävästi myös hiuksiin, kynsiin ja niveliin. Ohuthiuksisena voin sanoa, että en kyllä panisi pahakseni, jos tämä kollegaanikuuri näkyisi ihon lisäksi hiuksissa. Tällä kokeilulla toivon kuitenkin enemmän ihovaikutusta, sillä koen, että ihoni kaipaisi hieman eloa. 

whiteandfresh8551.jpg

Kollageenivalmisteita valmistetaan sekä eläin- että kalakollageenista, mutta yhä useammin jälkimmäisestä. Eläinkollageeni valmistetaan naudasta, mutta siinä on riskinä prionitaudit [prion disease; prionien aiheuttamia rakkulaisia aivosairauksia: skrapi, hullun lehmän tauti, Creutzfeldt-Jakobin tauti, kuru; ks. hullun lehmän tauti,Creutzfeldt-Jakobin tauti (Lähde: Terveyskirjasto)]. Siksi eläinkollageenin suosio on vähentynyt. Tämä testiin saamani UltraColl® merikollageeni on juurikin kalakollageenia, kuten nimestäkin voi päätellä. 

whiteandfresh8550.jpg

Olen aiemmin kokeillutkin yhtä kollageenivalmistetta, mutta sitä riitti vain pariksi viikoksi, joten testausaika oli aivan liian lyhyt. Ohjeen mukaisella annostuksella tämä purkki kestää säännöllisesti käytettynä kolme kuukautta. Siinä ajassa ehtii varmasti jo tuloksiakin syntymään.

Onko teillä kokemuksia kollageenivalmisteista, oletteko huomanneet positiivisia vaikutuksia?

 

Yhteistyössä UltraColl / Health Supplements Finland Oy