Vanhat pannulappuni pääsivät ansaituille eläkepäivilleen, kun vihdoin löysin uudet ja silmääni miellyttävät lappuset. Nämä löytyivätkin varsin yllätyksellisestä paikasta, meinaan Helsingin Kyläsaaressa sijaitsevasta Uusix-kaupasta. Kauppa on samassa yhteydessä Uusix-verstaiden ja Kierrätyskeskuksen kanssa. Uusix-verstailla työskentelee noin 300 henkilöä, joista noin 2/3 on kuntouttavassa työtoiminnassa. Eri syistä Uusix-verstaiden pajoilla kuntouksessa olevien ja pitkäaikaistyöttömien lisäksi löytyy myös työharjoittelijoita, työkokeilussa olevia sekä tukityöllistettyjä. 

Uusixilla avainjuttuna on kierrätysmateriaalien työstö erilaisilla pajoilla. Niin myös nämä uudet pannulappuni ovat käsin Uusix-verstailla valmistettu. Työnjälki on hyvää ja ilman pannulappujen kulmissa olevia U6-logoja voisi hyvin kuvitella, että nämä olisi ostettu mistä tahansa ihania sisustusjuttuja myyvästä kaupasta.

whiteandfresh0323.jpg

whiteandfresh0325.jpg

whiteandfresh0326.jpg

whiteandfresh0331.jpg

whiteandfresh0330.jpg

Tykkään kovasti pöllöistä ja kun näin tämän mustavalkoisen pöllökuosin, meinasin revetä liitoksistani! Oli meikkipussukoita, tyynyliinoja ja kasseja, ja vain tiukka itsekuri auttoi minut kaupasta ulos ilman muita pöllöostoksia. Mustavalkoraidallisiin (kierrätyslangasta valmistettuihin) villasukkiin tosin hurmaannuin ja sorruin. :)

Näissä pöllöisissä tunnelmissa toivottelen teille mukavaa keskiviikkoiltaa!