Olen tykännyt siitä, että näen sohvalta ulos. Saa todistaa aikamoisia auringonlaskuja, myrskypilviä, lentokoneiden ylilentoa, lintujen syöksyilyjä ja mitä kaikkea muuta. Olen kuitenkin parin kuukauden ajan kärsinyt silmäongelmista ja yhä useammin joudun sulkemaan rullaverhon säästääkseni silmiä. Tämän todellisen ongelman lisäksi on muutos ihan sellaisenaankin houkutellut, joten vaihdoin olohuoneen järjestyksen.

whiteandfresh.jpg

Lähtötilanne oli se, että sohva oli ikkunaan päin ja tv-taso ikkunaa vasten. Nojatuoli ei ole tässä asunnossa omaa paikkaansa löytänyt, ei ainakaan omasta mielestäni sopivaa. Jossain vaiheessa yritin siitä päästä eroon, mutta tuolille on kuitenkin ollut välillä tarvetta, joten päätin pitää sen toistaiseksi. Varsinaista sohvapöytää minulla ei ole ollut. Toinen vesihyasinttiraheista on toiminut alustana hedelmävadille ja jonkinmoisena laskutasona. Pääasiassa käytän sohvan vieressä sivupöytää. Pitkään sivupöytänä on toiminut valkoinen metallinen Eclipse-sivupöytä. Välillä se on ollut parvekkeella, makuuhuoneessa, mutta nyt muutoksen myötä toistaiseksi toimeton. Saa nähdä, keksiikö sille vielä käyttöä.

whiteandfresh0905.jpg

Tässä olisi nyt uusi järjestys. Bestå-taso siirtyi pitkälle ja ehjälle seinälle ja sohva sitä vastapäätä niin, että makuuhuoneen ja sohvan väliin jää pieni käytävä. Nojatuoli on rajaavinaan olohuonealuetta keittiöstä.

whiteandfresh0906.jpg

Pienemmän kalusteet - vesihyasinttirahi ja jakkarat - etsivät oikeastaan vielä paikkojansa. Olen niitä tässä reilun vuorokauden aikana sijoitellut eri paikkoihin, pois, takaisin ja taas uuteen paikkaan. Meneekin varmaan oma aikansa, että kaikki asettuu. Muutenkin tuntuu, kuin olisi jotenkin vieraassa paikassa. Muutokset ovat kivoja ja välillä tervetulleita, mutta minulle monesti hieman hankalia. :)

whiteandfresh0908.jpg

whiteandfresh0914.jpg

whiteandfresh0915.jpg

Vähän on vielä ympärillä kaikenlaista pussukkaa ja laatikkoa, kun isän tavaroiden läpikäyminen on kesken. Myös eteinen, kylpyhuone ja makuuhuone kaipaavat hieman huomiota ja mahdollisesti uusia järjestyksiä, mutta hiljaa hyvä tulee. Makuuhuoneen suhteen menetin hermoni muutama päivä sitten ja nyt en jaksa enää odottaa tänne mitään kattoa korjaavia tyyppejä. Pari viikkoa kun nukkuu sänky ahdettuna huoneen toiseen reunaan, niin alkaa kypsyttää. Siirsin sängyn takaisin omalle paikalleen ja leikin, että katossa ei ole reikiä ja seinässä kivipölysotkuläikkää. Olen ollut aika pitkäpinnainen tämän kattovuoto-ongelman kanssa, mutta nyt on tullut raja vastaan. Jotain täytyy tehdä. Mutta tästä aiheesta ehkä jossain kohtaa lisää. Nyt nautiskellaan "uudesta" olohuoneesta. :)